Acneärr eller rynkor

Obs! Jag vet att ord eventuellt sitter ihop emellanåt, men jag kan tyvärr inte göra något åt det då det blir så när jag bloggar via appen. 

Häromdagen när jag åkte till jobbet pratade jag och mamma om det här med ålder och rynkor. Jag är 34 år och har lite rynkor runt ögonen. Det är inget jag bryr mig om. Det är naturligt. Lika naturligt är det egentligen med mina stora porer och djupa acneärr, men det stör mig mer. Mycket mer. Det kanske är så för att det påminner om en tid när jag levde i en mardröm. I en värld där man enligt många måste se perfekt ut hör man inte hemma om man ser ut som ett monster. En del läsare har nog ingen aning om att jag har haft kraftig acne, men det har jag. Jag skrev ett inlägg för många år sedan och det går att läsa och se bilder här. Några år efter att jag hade slutat med den medicinen som jag åt då kom acnen tillbaka (inte lika mycket dock) och då fick jag äta roaccutan under ett halvår eller så. Det finns videor som jag gjorde under hela den kuren. Dom finns på min andra youtubekanal (sök på Lynn Petersson på youtube så finns dom där). Där pratar jag om biverkningar och visar resultatet under roaccutankurens gång. 

All acne har orsakat djupa ärr som jag alltså stör mig på och mår dåligt över och jag har under många år funderat på att försöka ta bort dom på klinik. Det finns ju bland annat laserbehandlingar som man kan göra. Det här kostar dock väldigt mycket och trots att jag mår dåligt känner jag att det är pengar som jag hellre lägger på annat. Fast jag vill väldigt gärna. Men kommer det vara värt det? 

Åter till rynkorna. Just nu har jag som sagt bara runt ögonen, men jag tror att jag en vacker dag kommer vakna och se ut som ett russin, haha. Min farmor, som jag är väldigt lik på många sätt, var rynkigare än rynkigast och ja... då kanske jag också blir det. Min fundering är nu om det skulle vara värt att göra en laserbehandling om jag ändå blir rynkig om några år. Då kommer väl antagligen ärren döljas av rynkorna och behandlingarna var onödiga. Eller? Och skulle jag verkligen må bättre av ett finare yttre? Mja, jo... det skulle ju helt klart underlätta i många situationer. Jag får fundera vidare över hur jag ska göra. 

En av bilderna från mitt acneinlägg som jag länkade till i början av det här inlägget. Precis som jag skriver där är bilderna inte det värsta som jag har sett ut, men dom kan ju ge andra en liten uppfattning om hur illa det faktiskt var.  Hundpromenad

I ur och skur är jag ute och går nu för tiden. Försöker ju gå ner i vikt. Hittills har jag bara gått själv för det går att hålla ett bättre tempo då, men idag fick Hebbe följa med. Han älskar att vara ute och skulle kunna gå hur långt som helst. Vi håller ungefär samma tempo han och jag så idag tog jag med honom. 
Det var en glad Hebbe som följde med på promenaden.
Vlogg - Jag är på TV och bocken brinner - Julen 2017

Nu har vi kommit fram till sista julvideon för den här gången.
 
Jag och mamma firade julafton hemma, som vanligt. Kevin var hos pappa, men kom hem på kvällen och på juldagen åkte vi till Orrefors för att fira jul med Jocke och hans familj. Dom brukar komma hit, men i år (2017) blev vi bjudna hem till dom. Mina hundar följde med för första gången och vi delade av så att dom inte kom i kontakt med deras hundar och det gick väldigt bra. Saga är osäker på andra hundar och blir lätt stressad och får magkatarr, så det var därför som vi gjorde så och det gick som sagt väldigt bra. Saga märkte inte ens att det fanns hundar i köket. Vi åt god mat och spelade lite spel. En trevlig dag helt enkelt!