Sluta på jobbet?

Som jag skrev i början av året hoppas jag på att kunna flytta hemifrån 2018. Det hänger på om jag får en lägenhet, såklart, men också på om jag har ett jobb. Som det är nu är jag ju bara vikarie och hon som är mammaledig kommer tillbaka den 1 oktober. Så fram tills dess kan jag ha en lägenhet om det dyker upp en, men vad händer sen? Jag vill inte sluta på det stället som jag är på nu, men jag vet ju att jag måste det eftersom det bara är ett vikariat och dom kan inte anställa mig också. Det är jag medveten om. Planen var att jobba tiden ut (sista september) och någon gång under sommaren börja leta nytt jobb, men nu vet jag inte längre hur jag ska göra. Ska jag söka jobb redan nu och säga upp mig om något dyker upp? Det vill jag ju egentligen inte. För även om jag måste sluta till hösten vill jag vara kvar så länge som möjligt. 
 
Jag har hittat ett ställe som jag vill bo på. En nyproduktion i närheten av där jag bor nu. Jag vill väldigt, väldigt, väldigt gärna bo där. Dom som följer min story på Instagram kan inte ha missat det, haha. Men jag kan inte göra det nu. Jag kan inte ens söka eftersom jag inte vet hur det ser ut med jobb när viket är över. Jag har sparpengar såklart så jag skulle kunna bo länge även när viket är slut, men frågan är ju hur lång tid det tar innan jag får ett jobb. Vill inte ta slut på sparpengarna liksom. Ska jag söka lägenheten och hoppas på att det löser sig med jobb lagom tills viket är över? Sen betyder det ju inte att jag får lägenheten bara för att jag söker den. Jag är inte ensam om att vilja bo någonstans, men jag är nog ganska ensam om att snart vara 35 år och fortfarande bo hemma, haha. Jag vill så gärna flytta hemifrån nu. Inte för att jag vantrivs hemma, men jag vill ha något eget helt enkelt. Bara jag och mina små hundar. 

Så vad ska jag göra? Om jag hade jobbat kvar på förra stället hade det ju inte varit några problem nu eftersom det var fast, men jag kan ju inte jobba på ett ställe där jag mår så himla dåligt. Eller? Ska man bara bita ihop fast att man bryts ner lite mer för varje dag som går? Jag behöver dessutom inte ens jobba heltid. Jag vill inte det. Ja, det skulle väl vara om det är på stället jag är nu, men 4-5 timmar räcker för mig. Jag vet inte ens vad jag vill jobba med. Hur ska man veta det? Jag vill ju hitta ett jobb där jag trivs och kommer stanna livet ut. Ja, om dom är nöjda med mig. Men vad skulle det kunna vara? Jag trivs jättebra där jag är nu, skulle lätt städa där tills jag fyller 65 (kanske konstigt för en del, men så är det, haha), men som det är nu kan dom som sagt inte anställa fler. Hade jag bara vetat till 100% vad framtiden har att ge hade jag sökt lägenheten som jag så gärna vill ha, men det går tyvärr inte nu. 
 
Jag får fundera vidare på hur jag ska göra med jobbet, men eftersom tilldelningen av lägenheterna börjar nu kommer ju den chansen ryka. Om jag bara hade kunnat se in i framtiden. Det får bli min önskan om superkraft idag, haha. 

Nu ska jag äta. Idag serveras ugnsstekt falukorv och potatismos. Sen blir det lite umgänge med hundarna innan det är dags att åka till jobbet. 

Kommentera inlägget här :