Semmelmousse - My version of the swedish semla

Nu för tiden gör alla olika varianter på semlan och jag kan ju inte vara sämre. Fast att jag inte ens tycker om semlor, haha. Som jag skrev i mitt förra inlägg kom jag på det här förra året men då var det precis i slutet av perioden för semlor så jag antecknade min lilla idé och här är den nu. Färdig! Jag kom även på en annan sak förra året men efter att ha googlat visade det sig att det redan fanns. Det var en macaron. Jag har sökt och sökt, men inte hittat någon som har gjort en mousse med tillbehör så jag hoppas att jag är först. Det hade varit kul. 

Själva moussen är gjord på bland annat yoghurt vilket gör den lite lättare än när den är gjord på grädde. Man får ju även en syra i som man inte får med grädde. Nu låter jag som att jag vet vad jag pratar om (haha) men redan när jag mätte upp yoghurten kände jag att det här blir annorlunda. Lukten från den, liksom. Och för att få lite olika texturer fick det även bli ett litet "chips" till. Eftersom jag inte är något stort fan av semlor fick mamma smaka när det var färdigt och hon gillade det. Ska semmelmoussen bli den nya semlan? ;-)
 

Kommentarer :

#1: Days by Johanna

Ser smarrigt ut!

skriven

Kommentera inlägget här :