Här är huset

Det är över två år sedan jag var och städade hos den där tanten som jag hjälpte i 8,5 år. Jag saknar inte själva städningen, men huset och trädgårsarbetet. Även att jag ofta klagade på det då, men det var den där hemska grusgången som alltid växte igen och det krävdes extremt många timmar för att få den ren och när det var klart var det i stort sett dags att börja om igen. Man blev liksom aldrig färdig, men jag saknar till och med grusgången. Rensa rabatter, klippa gräs, plocka frukt och bär och så vidare. Jag vill ha en trädgård! 
 
Tanten gick bort december 2014 och huset såldes några månader senare. Jag vet att jag skrev att jag skulle lägga upp bilder på det, men det har liksom inte blivit av. Jag sparade ner alla bilder från mäklaren (Pontuz Löfgren) och för ett tag sedan hittade jag dom på datorn, men så är ju minnet som det är så än en gång blev det inte att jag laddade upp dom. Men förra helgen åkte vi förbi huset och jag blev påmind. Det här är alltså så som huset var när tanten bodde där. Möbler och grejer. Vad som hände med allt vid försäljningen vet jag inte, men här kommer bilderna på huset som jag tog hand om i över 8 år. Både städning och trädgård. I början en gång i månaden men efter ett tag en eller flera gången i veckan. Tänk att hon bodde i det stora huset själv. Hon och hennes mamma hade det som "träffpunkt"/sommarhus i många år. Dom hade tjänstefolk och allt. Vissa har det bra, haha. Det var tantens morföräldrar som byggde det på 1930 talet (om jag minns rätt). I den lilla gula byggnaden tvättade dom förr. Den stora järntunnan(?) fanns kvar när jag var där så man eldade och rörde väl runt tvätten med något där i, antar jag. Inte så stor koll, men tvättmaskin har ju inte funnits för evigt ;-) När jag ser bilderna önskar jag nästan att huset hade blivit sålt på sommaren istället för då var det verkligen så fint med alla växter och blommor, men så är det ju med alla hus som säljs och köps. Man har ingen koll på vad som finns förrän man har bott där ett år eller så. Den stora runda rabatten var till exempel fylld med tulpaner och bakom tvättstugan var det fullt med blåa vårblommor. Nåja, här kommer bilderna.

Semmelmousse - My version of the swedish semla

Nu för tiden gör alla olika varianter på semlan och jag kan ju inte vara sämre. Fast att jag inte ens tycker om semlor, haha. Som jag skrev i mitt förra inlägg kom jag på det här förra året men då var det precis i slutet av perioden för semlor så jag antecknade min lilla idé och här är den nu. Färdig! Jag kom även på en annan sak förra året men efter att ha googlat visade det sig att det redan fanns. Det var en macaron. Jag har sökt och sökt, men inte hittat någon som har gjort en mousse med tillbehör så jag hoppas att jag är först. Det hade varit kul. 

Själva moussen är gjord på bland annat yoghurt vilket gör den lite lättare än när den är gjord på grädde. Man får ju även en syra i som man inte får med grädde. Nu låter jag som att jag vet vad jag pratar om (haha) men redan när jag mätte upp yoghurten kände jag att det här blir annorlunda. Lukten från den, liksom. Och för att få lite olika texturer fick det även bli ett litet "chips" till. Eftersom jag inte är något stort fan av semlor fick mamma smaka när det var färdigt och hon gillade det. Ska semmelmoussen bli den nya semlan? ;-)
 

Avocado bun burger (vegan)

Den här videon gjorde jag förra helgen men jag kom på igår kväll att jag inte har delat med mig av den på bloggen än så här kommer den. Just den här är helt vegansk (finns vegansk färskost) men man kan fylla med precis vad som helst. Jag såg att någon hade lax i sin till exempel. 

Idag får vi gäster och imorgon kommer jag nog hinna filma en till video. Jag jobbar vardagarna så det är svårt att hinna med något då. Eller framfört allt orka. Jag går upp klockan 5 och är hemma vid 17 ungefär. Vid 20 är jag helt slut och däremellan måste jag äta och umgås med odjuren, haha. Det här kommer dock inte vara för evigt, hoppas jag. Men jag skriver nog inte mer om det här utan på min andra blogg i så fall. 
 
Här kommer förra veckans video. Den som jag ska göra imorgon kommer förresten ha ett litet semmeltema. Jag skrev upp det här förra året för jag tyckte att jag kom på en så smart idé. Vi får väl se om det är så himla bra, haha. Tror inte att det finns någon som har gjort det redan. Jag hoppas inte det :-)