Hebbe har flyttat in

Det har flyttat in en ny hund här. Eller en till för dom andra två bor ju så klart fortfarande kvar. Det är lille Hebbe som har flyttat in. En chihuahua på 10 veckor. En fluffig så klart. Innan jag köpte Saga, för snart två år sedan, var jag så inne på en korthårig. Jag vill ha så lite pälsvård som möjligt men det ändrades när jag köpte Saga. Det är ingen direkt avancerad pälsvård på dom långhåriga och dom är faktiskt mycket sötare, haha.

Sedan jag sålde Alfie har många frågat om jag ska köpa en annan hund. Jag funderade på det men så har jag varit lite tveksam. Dels på grund av all skit som har varit (som dom flesta inte vet något om) men också på grund av Saga. Jag har ju tidigare skrivit om Sagas problem vid hundmöten och när jag skaffade Alfie blev allt snabbt värre. När han växte ökade Sagas osäkerhet med andra hundar. Han blev mer och mer brutal mot henne och hon vågade till slut inte röra sig i lägenheten med risk för att bli trampad på eller intryckt i ett hörn. Självklart hade vi koll och försökte lära honom att uppföra sig men en valp är en valp. Jag borde nog inte ens skriva det jag nyss skrev för jag vet inte vilka som läser min blogg och jag har märkt senaste tiden hur precis allt kan vändas till något det inte alls är. Inte ens i närheten. Men vissa personer har väl bara behovet av att framstå som bäst. Jag bryr mig egentligen inte så men blir irriterad när det så uppenbart handlar om mig och att det faktiskt går att spåra till mig. Jag kan inte styra över vad andra tror men jag hoppas att om någon jag känner kommer över dessa osanningar så vet dom att det inte är sant. Det där var rörigt men vad sjutton. Dom som känner mig, känner mig. Alla andra kan ruttna i en kompost någonstans.

Över till valpen, som det ju skulle handla om. Jag har jobbat som en galning med Sagas problem dom senaste två månaderna. Hon har blivit bättre men långt ifrån bra. Hon beter sig inte som att hon vill mörda alla människor längre. Bara vissa. Hundar möter vi bara nära om vi absolut inte har något annat val. Vi minskar avståndet lite smått, som vi alltid gjort, och det fungerar. Jag måste vara närvarande. Jag kan inte gå och glo i mobilen. Inte för att jag brukar göra det på mina promenader men det är extra viktigt när Saga är med. Ska jag till exempel ta kort på henne ute måste jag vara 110% säker på att det inte kommer någon för minsta lilla misstag gör att man tar många steg tillbaka och det är framåt vi vill i träningen.

Med tanke på Sagas problem var jag inte helt säker på att en till hund var bra nu. Men jag ville ändå prova. Någonstans långt inne visste jag nog hur det skulle gå. Annars hade jag inte vågat "prova". Så i söndags åkte jag och Kevin ner till Malmö för att titta på Hebbe och vi åkte därifrån med honom. När vi kom hem blev Saga överlycklig när hon såg mig. Jag hade ju varit borta hela dagen. Gullehund. Jag klappade henne och satte ner buren som Hebbe satt i. Öppnade den och Saga bara gick in. Inga sura miner. Hon blev jätteglad. Jag blev lite förvånad. Det tog inte lång tid innan dom sprang runt i hela lägenheten och lekte och på natten fick dom massa ben. Inga problem! Då blev jag verkligen förvånad för Saga har alltid vaktat mot dom andra djuren. Men dom kan ligga bredvid varandra och hon bryr sig inte. Så glad att jag bestämde mig för att köpa en till liten hund. Ångrar att jag inte gjorde det tidigare. Då hade både jag och Saga sluppit det lidande som vi nu blivit utsatta för.

Kommentarer :

#1: MARLENE

Åh vad kul att det funkar så bra med den lille o saga😀!

Svar: Ja det är det :) så himla skönt!
Lynn

skriven
#2: Ingrid Svensson

Så himla kul för er att det går så bra! Glad för er skull. Han är sjukt söt lillgrabben! 😄

Svar: Tack :) ja det är riktigt kul! Så stolt över Saga som har tagit det så bra :)
Lynn

skriven

Kommentera inlägget här :