DIY - Old candlestick makeover w/ chalk paint

För ett tag sedan fick jag ett par gamla ljusstakar av mamma. Eller jag tog dom, haha. Hon skulle ändå kasta dom för att dom hade blivit så fula och jag flörsökte fixa till det genom en liten tvätt, men det vita ville inte försvinna helt. Tanken var att jag skulle spraya dom med en vit färg, men jag tycker inte om att göra det för det blir aldrig bra så dom har legat i garderoben i väntan på något annat. Förra veckan tog jag in en gammal kista som jag har fått av farmor och då bestämde jag mig för att måla om den i en kalkfärg så jag beställde hem en vit och en annan färg som jag ska ha till skrivbordsstolen. Jag har inte börjat med dom möblerna än, men jag provade att måla en byrå i hallen och det blev rätt så bra. Jag är inte speciellt van vid att måla så det tar nog ett tag innan jag har kommit in i det, men det bästa med kalkfärg är att man inte behöver slipa eller förbereda på något speciellt sätt utan det är bara att torka av och sätta igång med målandet. Perfekt! 

Nu svävade jag kanske iväg lite, som vanligt, men när byrån var färdig bestämde jag mig för att måla ljusstakarna i samma färg som stolen ska ha. För att typ "binda ihop" inredningen. Jag är dock osäker på om stolen kommer få samma färg då just den färgen har gett lite olika resultat. Första ljusstaken jag målade blev nästan svart och jag tänkte att det kanske berodde på att träet är rätt mörkt. Men den andra ljusstaken blev ljusare. Målade då om den första och då fick dom samma färg (den som syns i videon innan jag vaxar). Efter vaxningen mörknade färgen och nu är den mörkare än jag har sett på internet. Inte ful, men inte vad jag var ute efter. Stolen är för tillfället målad i en grå färg (stolen har jag också fått av farmor) så det kan ju vara så att den blir ljusare än ljusstakarna, Men det visar sig. 
 
Här är i alla fall videon där jag visar hur jag fixade till ljusstakarna som är väldigt gamla. Över 100 år i alla fall och mamma berättade att hennes farmor säkert vände sig i graven när jag målade om dom, haha. Men då sa jag att hon nog redan har gjort det eftersom mamma skulle ha slängt dom. Nåja, här är videon :-) 

Kommentarer :

#1: Veronica Wallgren

Gud vad fina dom blev!

Svar: Tack :D
Lynn

skriven

Kommentera inlägget här :