Hebbe har flyttat in

Det har flyttat in en ny hund här. Eller en till för dom andra två bor ju så klart fortfarande kvar. Det är lille Hebbe som har flyttat in. En chihuahua på 10 veckor. En fluffig så klart. Innan jag köpte Saga, för snart två år sedan, var jag så inne på en korthårig. Jag vill ha så lite pälsvård som möjligt men det ändrades när jag köpte Saga. Det är ingen direkt avancerad pälsvård på dom långhåriga och dom är faktiskt mycket sötare, haha.

Sedan jag sålde Alfie har många frågat om jag ska köpa en annan hund. Jag funderade på det men så har jag varit lite tveksam. Dels på grund av all skit som har varit (som dom flesta inte vet något om) men också på grund av Saga. Jag har ju tidigare skrivit om Sagas problem vid hundmöten och när jag skaffade Alfie blev allt snabbt värre. När han växte ökade Sagas osäkerhet med andra hundar. Han blev mer och mer brutal mot henne och hon vågade till slut inte röra sig i lägenheten med risk för att bli trampad på eller intryckt i ett hörn. Självklart hade vi koll och försökte lära honom att uppföra sig men en valp är en valp. Jag borde nog inte ens skriva det jag nyss skrev för jag vet inte vilka som läser min blogg och jag har märkt senaste tiden hur precis allt kan vändas till något det inte alls är. Inte ens i närheten. Men vissa personer har väl bara behovet av att framstå som bäst. Jag bryr mig egentligen inte så men blir irriterad när det så uppenbart handlar om mig och att det faktiskt går att spåra till mig. Jag kan inte styra över vad andra tror men jag hoppas att om någon jag känner kommer över dessa osanningar så vet dom att det inte är sant. Det där var rörigt men vad sjutton. Dom som känner mig, känner mig. Alla andra kan ruttna i en kompost någonstans.

Över till valpen, som det ju skulle handla om. Jag har jobbat som en galning med Sagas problem dom senaste två månaderna. Hon har blivit bättre men långt ifrån bra. Hon beter sig inte som att hon vill mörda alla människor längre. Bara vissa. Hundar möter vi bara nära om vi absolut inte har något annat val. Vi minskar avståndet lite smått, som vi alltid gjort, och det fungerar. Jag måste vara närvarande. Jag kan inte gå och glo i mobilen. Inte för att jag brukar göra det på mina promenader men det är extra viktigt när Saga är med. Ska jag till exempel ta kort på henne ute måste jag vara 110% säker på att det inte kommer någon för minsta lilla misstag gör att man tar många steg tillbaka och det är framåt vi vill i träningen.

Med tanke på Sagas problem var jag inte helt säker på att en till hund var bra nu. Men jag ville ändå prova. Någonstans långt inne visste jag nog hur det skulle gå. Annars hade jag inte vågat "prova". Så i söndags åkte jag och Kevin ner till Malmö för att titta på Hebbe och vi åkte därifrån med honom. När vi kom hem blev Saga överlycklig när hon såg mig. Jag hade ju varit borta hela dagen. Gullehund. Jag klappade henne och satte ner buren som Hebbe satt i. Öppnade den och Saga bara gick in. Inga sura miner. Hon blev jätteglad. Jag blev lite förvånad. Det tog inte lång tid innan dom sprang runt i hela lägenheten och lekte och på natten fick dom massa ben. Inga problem! Då blev jag verkligen förvånad för Saga har alltid vaktat mot dom andra djuren. Men dom kan ligga bredvid varandra och hon bryr sig inte. Så glad att jag bestämde mig för att köpa en till liten hund. Ångrar att jag inte gjorde det tidigare. Då hade både jag och Saga sluppit det lidande som vi nu blivit utsatta för.

DIY - dog biscuits (2 ingredients)

Idag blir det en video tillsammans med söta lilla Saga. 
 

DIY - Old candlestick makeover w/ chalk paint

För ett tag sedan fick jag ett par gamla ljusstakar av mamma. Eller jag tog dom, haha. Hon skulle ändå kasta dom för att dom hade blivit så fula och jag flörsökte fixa till det genom en liten tvätt, men det vita ville inte försvinna helt. Tanken var att jag skulle spraya dom med en vit färg, men jag tycker inte om att göra det för det blir aldrig bra så dom har legat i garderoben i väntan på något annat. Förra veckan tog jag in en gammal kista som jag har fått av farmor och då bestämde jag mig för att måla om den i en kalkfärg så jag beställde hem en vit och en annan färg som jag ska ha till skrivbordsstolen. Jag har inte börjat med dom möblerna än, men jag provade att måla en byrå i hallen och det blev rätt så bra. Jag är inte speciellt van vid att måla så det tar nog ett tag innan jag har kommit in i det, men det bästa med kalkfärg är att man inte behöver slipa eller förbereda på något speciellt sätt utan det är bara att torka av och sätta igång med målandet. Perfekt! 

Nu svävade jag kanske iväg lite, som vanligt, men när byrån var färdig bestämde jag mig för att måla ljusstakarna i samma färg som stolen ska ha. För att typ "binda ihop" inredningen. Jag är dock osäker på om stolen kommer få samma färg då just den färgen har gett lite olika resultat. Första ljusstaken jag målade blev nästan svart och jag tänkte att det kanske berodde på att träet är rätt mörkt. Men den andra ljusstaken blev ljusare. Målade då om den första och då fick dom samma färg (den som syns i videon innan jag vaxar). Efter vaxningen mörknade färgen och nu är den mörkare än jag har sett på internet. Inte ful, men inte vad jag var ute efter. Stolen är för tillfället målad i en grå färg (stolen har jag också fått av farmor) så det kan ju vara så att den blir ljusare än ljusstakarna, Men det visar sig. 
 
Här är i alla fall videon där jag visar hur jag fixade till ljusstakarna som är väldigt gamla. Över 100 år i alla fall och mamma berättade att hennes farmor säkert vände sig i graven när jag målade om dom, haha. Men då sa jag att hon nog redan har gjort det eftersom mamma skulle ha slängt dom. Nåja, här är videon :-)