Healthy snack - Cauliflower "popcorn"

Idag blir det en lite nyttigare video. Själv äter jag inte blomkål, men jag vet att många gör det och jag måste ju försöka tillgodose allas behov. Jag lyckas inte speciellt bra med det då visningarna sjunker, men jag försöker i alla fall, haha.
Nästa veckas video blir riktigt godis så håll utkik :-)
 
 

Hade hon en skada?

För lite mer än en vecka sedan var jag hos veterinär/ortoped med Saga för en riktig genomgång av hennes kropp eftersom hennes beteende mot utomstående hundar och människor har ändrats/blivit mycket värre efter Alfies tid här. Det började ganska så direkt efter att han hade flyttat in men under dom två månaderna som han bodde här blev det bara värre och värre. Inte alls konstigt med tanke på hur han höll på. Han var ju en stor valp och lekte på en valps vis. Klumpigt och okontrollerat. Vi försökte ha bra koll på dom och hon var snabb, men ibland var han snabbare och då blev hon tacklad eller slagen på med hans stora varghundstassar. Och par gånger slängde han sig över henne när hon låg och sov. Jag förstår att stora och små leker på olika sätt och jag hackar absolut inte på honom utan försöker bara beskriva hur det var. Hur han lekte.

Med mycket träning har det blivit något bättre med Sagas humör men jag ville ändå kolla upp så det inte fanns någon smärta hos henne också, utöver osäkerheten. Jag borde ha kollat igenom henne tidigare men jag trodde bara att beteendet berodde på att hon var rädd/osäker. Vi har ju haft problem med det redan innan Alfie kom (på grund av en grannhund) och därför trodde jag att det bara hade blivit värre av hans framfart. Men så slog det mig att en hund med smärta kan reagera som Saga gör så ett besök bokades in. Det är ju en fördel att veta om det beror på smärta eller om det "bara" sitter i huvudet på henne. Lättare att komma vidare då. Onödigt kanske en del tycker men för mig är det viktigt att försöka hitta orsaken till ett beteende så att man kan hjälpa och komma vidare på rätt sätt. Kan man ens träna bort det beteendet om smärta är inblandat?

Knäna sitter där dom ska så ingen PL. Skönt. Resten av kroppen var också fin. Lite, lite reaktion om man sträckte vänster framben till det allra yttersta men det var inget som oroade. Det kan inte utvecklas till något och det var svårt att veta om det satt i leden eller muskeln då det var så väldigt lite. Han tyckte att hon var välmusklad, mer muskler än snittet hos chihuahua. Inte tjock alltså som jag oroar mig för, haha. Fick även mycket beröm för att hon är så snäll som hon är när hon undersöks. Även receptionisten berömde henne för att hon tog godis ur hennes hand utan att tveka vilket hon inte gjort innan. Det är kul när man lägger ner mycket tid på sin hund och andra märker av resultatet. Då vet man att man gör rätt och inte inbillar sig att det går framåt. Så himla skönt att allt är bra med henne. Nu är det bara att fortsätta träna så att hon kan bli säkrare igen ute bland hundar och människor. Vi har kommit en bit på vägen men har fortfarande en del kvar.

Nu, en vecka efter besöket, har jag kommit på att Saga haltade lite då och då redan när jag hade Alfie. Har det bland annat på film. Jag trodde då att det berodde på lite olika selar som hon fick prova men nu med tanke på den svaga reaktionen kanske det fanns något mer allvarligt som störde henne. En sträckning i en muskel? Jag kan inte se nu att hon haltar och det kunde inte veterinären heller när vi var där så hon verkar ha läkt vad det än var för något som hon hade då. Jag borde ha kollat henne redan när jag sålde Alfie men jag trodde ju beteendet berodde på osäkerhet. Stackars hund! Så dålig jag känner mig som inte förstod bättre och sökte hjälp tidigare, men det är skönt att det i stort sett inte finns några spår kvar av det.

Jag skulle ha skrivit om en sak som veterinären sa när jag tog upp kiropraktorbesöket som vi gjorde i februari men det får jag nog ta i nästa inlägg för det här blev visst rätt långt plus att jag fick skriva om allt på grund av appstrul, men jag ska försöka komma ihåg att skriva om det nästa gång.

DIY - Acorn marbles & candle holder (fall/autumn)

Idag bjuder jag på ett höstpyssel. Eller två.
Jag gillar när man kan använda sig av det man hittar ute i naturen.