Leksaksregn och andra valpsaker


Jag vill börja med att säga att idag blir min skatt 8 veckor. Idag är det bara en vecka kvar tills han kommer hem. På lördag nästa vecka kommer han lämna sin nuvarande familj och flytta in hos mig istället. Inte lång tid kvar nu! 

Sedan han föddes har jag planerat lite. Vad ska han ha för bädd? Matskålar? Leksaker? Koppel? Sele? Halsband? Ja, men allt som är viktigt måste man ju funderar över noga. Mat och försäkring har jag vetat länge men alla sådana småsaker (små men ack så viktiga, haha) runt omkring liksom. 

Bädden, eller bäddarna, blev två madrasser. Jysk hade erbjudande så jag köpte en till sovrummet och en till vardagsrummet. Bädden i sovrummet är lite lyxigare då den inte bara är madrassen utan även massa filtar, kuddar och ett fluffigt täcke. Allt för att det ska bli så mysigt som möjligt. Saga tycker ju om att bädda och ha sig så det kan hon roa sig med där och valpen kanske också kommer vilja göra det. Då finns den möjligheten. 

Bädden i sovrummet, fast utan täcket för det köpte jag igår och bilden togs innan det. 

Kopplet är ett inte allt för dyrt. Att börja med. Ingen av mina tidigare hundar har tuggat på kopplet eller på annat sätt förstört det men jag har ju bara haft små hundar förut. Så jag tänkte att ett koppel som är billigt men som tål lite blir bra. Har dock ingen bild på det. Köpte även ett likadant halsband. Halsbandet ska inte användas mer än om det är riktigt akut. Det tar ju ändå lite tid att ta på en sele och den tiden har man kanske inte alltid med en nödig valp. Saga har jag ju alltid kunnat bära ut, men det blir lite svårare med en varghund känner jag, haha. Sele ska han så klart ha men det kan jag inte köpa förrän jag vet hur stor han är. Vet inte ens om halsbandet passar, men det var väldigt reglerbart så det fungerar säkert. 

Mat-/vattenskålar blir på en höjbar ställning. Jag köpte den förra året när jag trodde att det skulle bli valpar då. Den kommer behöva bytas ut så småningom då den inte går att höja hur mycket som helst men då har jag en köpare till den så det är lugnt. 

Leksaker har jag ju redan massa men jag har ändå kikat runt lite efter något mer passande. Jag har ju mest pyttesaker eftersom Saga är så liten. Leksaker är dock väldigt, väldigt dyrt och jag kan vara rätt snål. Eller ekonomisk som jag föredrar att kalla det, haha. Förra månaden hittade jag ett storpack på Csigora.com men så var jag lite osäker och väntade. Men så började jag känna mig smått stressad över att valpen snart kommer hem så jag skrev till dom och frågade vad dom rekommenderar och vilken ras jag ska ha. Då rekommenderade dom just det som jag hade tittat på så jag slog till på storlek L som är den största. Och igår hämtade jag ut paketet. Det kostar 350 kronor men är värt mycket mer. Väldigt mycket mer (ja, jag kollade upp priserna på sakerna så gott jag kunde, haha). Några av grejerna känns väl kanske inte riktigt anpassade för en så pass stor hund men det fungerar säkert. Saga älskar i alla fall kaninskinnet som jag fick med så jag tror att jag ska köpa ett med band/handtag och pip så småningom. Jag fick även med en klicker (som jag inte använder) och någon slags väska där man kan ha godis och/eller leksaker. Tror inte jag kommer använda den heller. Har väst och jacka med många fickor där allt jag behöver får plats, men men... man vet ju aldrig. Det var i alla fall värt dom pengarna. Jag är nöjd. 

Kommentera inlägget här :