Hämtat nya fodret

För några veckor sedan var jag ju och lämnade tillbaka fodret som jag fick köpa hos veterinären. Anledningen var att det var ägg i. Alltså inte lite utan det var i stort sett bara ägg och även att det inte är samma protein som kyckling vill jag försöka undvika det. I onsdags ringde äntligen hon från receptionen och berättade att fodret har kommit. Det får bli lax och ris istället, om det fungerar. 

Just nu blandar jag våtfodret med lamm/ris från Specific och uppblött torrfoder från Carrier. Det innehåller dock lite ägg men inte så mycket och hon har ingen ökad klåda. Jag skrev ju att jag skulle blanda med Orijen men det blev inte mjukt trots flera timmar i vatten så det ger jag inte alls nu. Om det inte ens är lite mjukt efter det lär det ju ta evigheter innan magen har gjort sig av med det. Och i Sagas fall är det ett stort problem. Anledningen till att jag blöter det är för att magen ska kunna forsla bort det lättare och sedan jag började blanda har hennes bajs blivit mycket bättre. Hon gör ett par gånger om dagen och det är bra konsistens på det. Det verkar dock som att magen har tagit stryk av att bli tom fortare så igår började jag ge henne Losec. Får se hur länge jag behöver ge det den här gången men det är 105 dagar sedan sist och då åt hon det i nästan en månad. Hon har varit bra sedan dess men kombinationen veterinärbesök och tom mage har påverkat henne negativt. 

Fodret som jag hämtade ut idag kommer jag mest ha som godis. Får se om jag provar att ta bort våtfodret om ett tag och kanske försöker ge bara det här torrfodret. Eller Carrier som hon ju åt innan. Men då får hon det ju uppblött. 

Jag skulle ha skrivit lite mer men jag måste rusa nu. Får försöka hinna med det senare. Imorgon kommer jag förhoppningsvis uppdatera med massa valpbilder. Iiiih!

Kommentera inlägget här :