Första gången med koppel

Jaha, då var det dag två med lilla valpen. Jag vägde honom imorse för jag hade ingen aning om hur tung han är. 11,3 kg. Han blev 9 veckor igår. En bra vikt enligt uppfödaren. 

Natten gick förvånansvärt bra. Han somnade nästan direkt och några timmar senare började han leka med massa leksaker. Jag somnade inte direkt utan låg vaken i flera timmar för att ha koll så han inte behövde gå ut. Knäppt egentligen. Det har jag aldrig gjort med mina andra hundar. Han lekte en halvtimme ungefär innan jag bestämde mig för att gå ut med honom. Borde kanske ha gått ut direkt när han vaknade men det gjorde jag inte. Verkade inte som att han behövde det konstigt nog. Han gick mycket bättre i natt än han gjorde tidigare på dagen. Då bara satte han sig och skrek som att jag försökte ha ihjäl honom, haha. Pinsamt. När han hade gapat färdigt la han sig ner och bara vägrade röra sig en endaste millimeter. Mamma var ute med Rocco samtidigt och när hon hade gått runt kvarteret hade jag, Saga och Niko bara lyckats ta oss max 20 meter, haha. Och mamma och Rocco går inte fort ska ni veta. Men han kissade i alla fall både då och i natt när han var ute. Imorse bajsade han för första gången. Även det ute. Än så länge har inga olyckor hänt inne men det lär ju komma. Det är ju så det är med valpar, men han sover faktiskt mest. Vilket också är helt normalt för en valp. Vi märker inte ens att han är här. 

Igår låg han mest i hallen men senare på kvällen undersökte han hela lägenheten och idag har han legat där vi är. Han börjar förstå att man kan röra sig med koppel men ibland fryser han fast. Han försökte leka med Saga förut och hon aktade sig för hans flygande tassar (inte bra om dom träffar henne) och till slut blev hon arg och sa ifrån. Då gick han och satte sig en bit ifrån och vägrade titta på henne. Hon försökte bjuda upp till en lite lugnare lek men det var inte han alls sugen på, haha.  Men det fungerar bra mellan alla djuren. Till och med katten som fräser på allt som är nytt i vanliga fall. Mycket märkligt. Hon har till och med stått nos mot nos med Niko. Ja som sagt, mycket märkligt. Men bra så klart. 

Saga har inte fått någon promenad på ett tag men idag var det dags. Det blev dock väldigt varmt när vi hade kommit en bit så stackars lilla fluffängeln var helt slut när vi kom hem igen. Och nu sover även hon. Hon var vaken nästan hela natten för att ha koll på Niko. Han fick inte komma för nära mig. Då morrade hon på honom och la sig så nära mig hon kunde. Som en skyddande vägg mellan mig och Niko. Jag hoppas att hon kommer bli lite mer normal när han har varit här ett tag. Ett par veckor säger en del att det nog kommer ta så vi får väl se. 

Några bilder från dagen. 

Varghundsvalpen är här!

Idag åkte jag och Kevin till uppfödaren för att hämta hem min nya familjemedlem. Jag kommer inte skriva så mycket nu men han är verkligen så mysig. Än så länge, haha. Han har sovit i stort sett sedan vi kom hem. Mötet mellan han och våra andra hundar gick bättre än jag trodde. Jag visste att det inte skulle bli några problem med Rocco för han är lugnet själv, men Saga har ju en del problem med andra hundar. Hon gick fram och nosade på honom utan att blinka men när han rörde sig blev hon överraskad och började skälla och försökte bita honom i frambenen. Kommer självklart skriva mer om honom och hur han är men det är lite svårt just nu eftersom han bara sover. Det är som att han är i koma, haha. 

Några bilder kan jag bjuda på. Och i nästa inlägg kommer jag skriva om första "koppelpromenaden". Den var väldigt, väldigt intressant. Oj, just det... jag kanske ska skriva vilket namn jag till slut bestämde mig för. Jag bestämde mig inte förrän igårkväll och då blev det ett namn som inte har varit på tal innan. Niko. Som Nikolaj (det har jag dock på listan) fast utan laj ;-) 

Fika hos uppfödaren. 

Och en av dom hemska bilderna som togs innan vi åkte hem. Han skulle bara pussas så det var inte lätt att få till något normalt, haha. 

Hedgehog cookies

Söta igelkottskakor.