Förminskade drömmar

Saga ska få ett syskon. En liten varghundsbror. Dom flesta som läser min blogg vet ju om det, men en varghund ska det bli. Irländsk varghund. Finns ju ganska många varghundsraser. Eller många och många, men det verkar ha dykt upp fler dom senaste åren. Min dröm ska äntligen bli verklighet. 

Här någonstans ligger han.
När jag var 10 år mötte jag för första gången en irländsk varghund på stan i Nybro, där jag bodde då. Då bestämde jag mig att en vacker dag ska jag också äga en. Ett möte och jag var helt såld. Åren gick och jag tror att jag glömde bort det emellanåt. Min första hund var nämligen en jack russell. Min andra hund var en blandras (chihuahua,mops och papillon) och nu har jag ju Saga som är en chihuahua. Men tankarna på varg dök upp till och från men började seriöst för kanske 2,5 år sedan när jag mötte en på djurkliniken här i stan. Då hade jag Bam (blandrasen) och det skulle vara han, jag och en varg. Jag började leta kennel. Tyvärr fick ju Bam avlivas och Saga kom in i mitt liv några månader senare. Min bästa lilla ängel. Jag var fortfarande inne på en varghund men jag behövde en Saga i mitt liv redan då. Ett tag var jag övertygad om att det bara skulle vara hon och jag. Ingen varg. För ibland blir det inte som man tänkt sig. Saker som man inte kan styra över händer. Men så en vacker dag ändrades allt och det började se ljust ut. När man nästan alltid har otur vågar man inte riktigt vara glad. Hittills har det gått bra men det kan vända. Man vet aldrig. Men något som har varit väldigt långt bort närmar sig. En dag i taget. Och snart kommer han att flytta hem till oss. Håll tummarna för att det går bra hela vägen. 

En sak som jag tycker är lite tråkig är att många inte tycker att jag ska göra det här. Jag har bland annat fått frågan vad jag ska med en så stor och ful hund till. Jag har funderat rätt mycket på det dom senaste dagarna och jag har kommit fram till att det är tråkigt att människor inte kan glädjas åt andra. Vad är så svårt med det? Frågar jag andra vad dom ska med barn till? Ny bil? Hus? Resor? Nej. Det är deras drömmar som dom förverkligar och det är jag glad över. Alla borde någon gång i livet få uppleva det. En dröm som blir sann. Jag har till exempel valt bort barn. Det är ingen dröm för mig och har aldrig varit. Lika länge som jag har velat ha varghund har jag inte velat ha barn. Jag bestämde mig för det redan när jag var liten. Jag är 32 år nu och har aldrig någonsin tvekat på det. Aldrig. Och inte ens den drömmen (om man nu kan kalla det för dröm) har folk svårt att acceptera. Varför är mina val mindre "värda" än alla andras? Varför måste dom förminskas? Egentligen bryr jag mig inte vad andra tycker men det är ändå lite tråkigt. För varför ska inte jag få förverkliga mina drömmar? Alla andra gör ju det hela tiden. 

Påskpresent

Snart är påsken över för den här gången. Firar ni den? Jag gör inte det. Undrar om min familj någonsin har gjort det. Jag är så gammal att jag inte minns, haha. Jag vet att vi alltid har fått påskägg och så, men har vi firat det med pynt och mat? Ingen aning. Det jag minns är att jag och Marlene brukade måla små påskkort, eller teckningar kanske man ska säga, och gå runt och dela ut i området. Mot godis förstås, haha. Eller frukt hos vissa. Det var ju inte lika uppskattat. Vad ska man med ett äpple till liksom. Nej, skärpning. Påsken och godis hör ihop. Det hade Jesus också tyckt. Nu när jag är gammal brukar jag inte få påskägg men i tisdags eller när det nu var fick jag faktiskt en liten present av Marlene när vi var och jobbade. Inslagen och allt. Med fjädrar. Som Saga och Cookie har haft extremt roligt med. Djur och fjädrar alltså. Först var det dom på utsidan och när jag öppnade visade det sig att det låg fler där och inne i lådan låg ännu fler. Jag la bort dom, trodde jag, men ändå såg man djuren rusa runt här med dom. Fattar inte hur dom fick tag på dom. 
Vilken present! Jag som älskar doftljus. Ja och godis men det borde jag ju sluta med. Den där som det står pink på var så mjuk och god. Det visste jag ju. Engelsk konfekt (heter det väl?) är mumsigt. Annars har jag bara smakat av kakorna på tredje bilden. Dom var helt okej. Jag har dock inte doppat i mjölk som dom påstår att man ska. Kanske blir ännu bättre då, men jag tycker inte om att doppa. Usch. Men tack så mycket igen. Det var jättesnällt! Ska smaka resten också så småningom. 

Storstädning

Onsdag och det är kort vecka så det är bara två dagar kvar innan det är helg. Fyra hela dagar är jag ledig. Så skönt! Men som alltid när man är ledig kommer väl tiden rusa iväg och innan man hunnit blinka är det tisdag och dags att jobba igen. Hoppas det blir fint väder dom dagarna. Just nu regnar det och då kan jag inte vara ute med Saga och hon behöver verkligen röra på sig så hon inte blir för tjock. 
Förra måndagen började vi storstäda på jobbet. Jag har ju bara mina två timmar i vanliga fall men nu fick jag jobba extra och det tackar jag inte nej till. Var där tre dagar förra veckan. Mådde dåligt en av dagarna så då stannade jag hemma och på fredagen ville jag bara inte jobba extra. Skönt att komma hem tidigt en fredag ju. Det är faktiskt väldigt jobbigt att storstäda. Klättra upp och ner för en stege. Sitta böjd på golvet när man skurar det. Fler onormala ställningar än när man jobbar med den vanliga städningen. Jag hade planer på att bli färdig igår men det gick inte. Magen mår så mycket sämre av att knölas ihop så ju mer jag böjer mig desto ondare får jag så det slutar alltid med att det hugger och har sig. Inte speciellt roligt. Så det, plus att det är svårt att pussla ihop var jag är och var den andra städerskan som städar den vanliga städningen är, gjorde att jag inte blev färdig igår. Men det är ingen panik. Jag får lägga upp det där själv säger dom, men jag tänker ändå att det är skönt om allt blir gjort nästan samtidigt. Inte ta en timme där och en där liksom. Men det tar tid. Det är mycket som ska göras. I somras när jag storstädade tog det liksom tre veckor och totalt nu har jag bara varit där i 5 dagar. En av dagarna hade jag hjälp. Eller om det var två. Så det är inte alls konstigt att jag inte är färdig än. Men idag hoppas jag att jag blir det. 

Skura fogar. Bytte ut svampen mot en nagelborste för det är det bästa.

Fika är alltid trevligt.