Panik i natten

Jag vet inte hur många gånger jag har fått höra "vargar tycker om att vara nära" och liknande saker den senaste tiden. Och jag börjar störa mig lite på det. Inte för att det inte är mysigt. För det är det. Men det lilla puckot envisas med att trycka upp sig där han egentligen inte får plats. I stort sett överallt alltså men ett exempel är mellan soffan och soffbordet. Det hade väl varit okej om han bara hade legat stilla men det gör han inte. Han vänder och vrider på sig och till slut "fastnar" han och skriker då högt i panik. Det låter seriöst som att någon är riktigt, riktigt elak mot honom. Eller som att det gör riktigt, riktigt ont. Alltså han verkligen skriker!

Vid sofforna är det oftast armbågarna som fastnar under den lilla kanten som är underst. Och dom senaste dagarna har det även varit låren/höfterna under soffbordet. Det är på dagtid så det är liksom hanterbart ändå. Men det värsta är att han har klämt sig fast i mitt rum både igår natt och i natt. Tänk er att man ligger där och sover helt fridfullt och så plötligt hörs ett extremt högt, smärtsamt panikskrik. Fan, man förstår ju knappt vad som händer men ändå rusar man upp för att få loss skrället. Jag hoppas verkligen att det här inte skadar honom utan att han skriker för att han blir rädd och inte förstår vad som händer.

Vid sofforna har vi löst det med ihoprullade filtar mellan kanten och golvet. Soffbordet är svårare eftersom där springer Saga under och gömmer sig när han är efter henne. I mitt rum har jag lagt massa täcke och kuddar vid elementet, där han fick problem igår natt. Och i natt fick jag trycka in Sagas mjukisbasketboll under skrivbordet för det var där problemet var då. Snart ska han väl börja ligga vid garderoberna och fastna där också. Eller ännu värre, under sängen. Där lär jag ju inte precis kunna få loss honom snabbt. Tycker att han ska växa lite snabbare så vi alla kan slippa det här. För att slippa eventuella skador på honom och för att slippa nattliga panikuppvakningar för min del. Man blir ju helt konstig efter en sådan sak. 

Kommentera inlägget här :