Olika miljöer

Idag har jag en dålig dag. Jag är trött. Jag har ont. Och utöver det har jag en valp som så klart inte har förstått det här med att lyssna än. Ingen bra kombination känner jag. Tålamod är inte min bästa vän idag. Men det är bara att andas, säger uppfödaren. Så jag får väl andas extra mycket idag. 

Igår gick jag bort till den tomma fårhagen med honom. Har tänkt ha den som inhägnad plats där han kan springa löst. Då kommer han ingenstans vilket är bra. Misstänker att han kommer sticka på vilt så småningom då vi såg en hare tidigt en morgon och han blev smått tokig. Men så är det ju i grund och botten en jakthund så vi får väl se om jag lyckas få till en bra inkallning. Men annars har jag hagen och en äng som jag har hittat som är typ inramad med en stor stenmur där han ändå kommer kunna få springa av sig. Men än så länge viker han inte från min sida. När vi kom till hagen bara satt eller låg han och gnällde. Ja, det är så han är när vi går ut. Särskilt om det bara är han och jag utan dom andra hundarna. Men jag tycker att det är viktigt att ta med honom ut själv också så han inte blir beroende av dom andra. Så vissa rundor är han själv och vissa har han sällskap. Dom utan sällskap är lite jobbiga eftersom han gnäller så mycket. Inte lite lågt och diskret utan högt och tydligt så ovana människor kan nog få för sig att jag plågar honom. Låter förskräckligt! 

Idag ska vi gå bort till skogen. Där har vi varit en gång för några dagar sedan och det vad samma visa där. Vara nära och låta så högt man bara kan. Visst, han har bara varit här lite mer än en vecka men han måste ju ändå tycka att det är lite kul att komma ut? Nåja, vi tar det så klart i hans takt och håller oss bara i närområdet. Där han ska vistas mest som vuxen. Om han inte blir mindre gnällig ser jag ju verkligen fram emot när jag ska introducera honom för stan, haha. Jag kommer ju skämmas ihjäl. Men det blir inte förrän tidigast när han är vaccinerad och det blir han den 17 juni. 

I skogen. 

Och i lördags var vi nere vid vattnet. 

När han har varit ute, som i fårhagen, sover han hur gott och länge som helst när vi kommer hem. Igår när vi kom hem cyklade jag med Saga till stranden och när vi kom tillbaka hade han inte rört sig en millimeter. Han låg i exakt samma ställningen, på exakt samma plats, haha. Så även att han inte rör sig och "motionerar" blir hans hjärna trött av alla intryck och det är nog den bästa träningen. 

Kommentarer :

#1: ingas.blogg.se

Så oerhört söt! Man får ha jobbiga dagar ibland. Man är ju bara en människa.

Svar: Ja jag vet ju det egentligen men det känns bara så trist.
Lynn

skriven

Kommentera inlägget här :