12 veckorsvaccin och busstur

Idag är den lilla parasiten 12 veckor gammal så igår var jag och vaccinerade honom. Djurkliniken som jag går till ligger bara 5 minuter med bil härifrån så det är nära och bra. Kevin jobbade dock så det fick bli buss. Första gången för honom så jag tänkte att det här går väl åt skogen. Han väsnas ju så när vi är ute och särskilt på nya platser men eftersom vi bara skulle två hållplatser (eller tre, beror på hur man räknar) kändes det rätt lugnt. Dom skulle inte hinna slänga av oss, haha. När han blir tillräckligt stor kan han gå den sträckan men fram tills dess får det bli buss. 

Väntan på bussen blev längre än jag trodde då den var försenad. Det borde jag väl ha kunnat räkna ut. Dom är ju alltid sena, men då fick han träna på att bara sitta still.

När bussen kom fick jag bära honom ombord. Fanns ju liksom ingen tid till att försöka få på honom självmant. Visade min biljett och gick och satte oss. Jag hade honom först i mitt knä (haha, måste ha sett riktigt dumt ut) men när vi kom till första hållplatsen började han tjuta och sprattla så då fick jag sätta ner honom. Han fortsatte gnälla och jag kände mig lite obekväm men det blev inte jättehemskt ändå. Har varit värre på promenaderna om man säger så. När vår hållplats kom hoppade vi av och gick den korta biten till djurkliniken. Under lite ljudliga protester så klart. Vägde honom och han har gått upp 5 kg under dom tre veckorna som jag har haft honom. 16,2 kg väger han nu. 

Vi var lite tidiga så vi fick sitta och vänta en liten stund men vi fick ändå komma in tidigare. Var en annan valp där också och den var så tyst så. Satt fint hos matte medan min, som i och för sig också satt/låg fint, berättade högt och tydligt för alla vad han tyckte om lokalen. Fick senare veta av veterinären att den andra var mer livlig på rummet och inte kunde vara still, haha. Men den var väldigt lydig såg jag när dom betalade. Satte sig fint på mattes vänster sida så fort hon ställde sig vid disken. 

Så blev det vår tur och det första veterinären såg var hans stora tassar. Hon frågade hur många hundar jag har för jag hade samma veterinär när Saga vaccinerades för några veckor sedan. Jag lyfte upp han på bordet och hon kollade munnen och lyssnade på hjärta och lungor. Allt var bra. Hon tyckte att han hade fin färg. Jag frågade om han var för smal men hon tyckte han var perfekt. Jag förklarade lite kring allt och hon sa att jag är välkommen dit så ofta jag vill för att väga och låta dom kolla på honom så det tänker jag göra typ varannan vecka nu i början. Sedan var det dags för sprutan och då trodde jag att han skulle tjuta eftersom han gör det bara man petar på honom ibland men hon gav mig något slags godis/mat som han glatt mumsade i sig och kände då inte när hon stack. Skönt! Hon undrade om han brukar gnälla mycket så då berättade jag om det och då sa hon att ju större hundar desto gnälligare verkar dom vara. Dom brukar tydligen höra lång väg när en schäfer är i lokalen, haha. 

Bussresan hem gick bättre. Han gnällde lite men det var inte alls lika högt och när vi var nästan framme la han sig ner så det ska nog bli hund av honom också så småningom. 

Han väger ju som sagt 16,2 kg nu. Vägde 11,3 när han var 9 veckor. Då var det en bra vikt fick jag höra. Några av dom andra valparna vägde då 15 och var tydligen tjocka. Vet inte vad dom väger nu. Tidigare i veckan fick jag höra att han är tunn och nu väger han ju typ vad dom andra vägde för tre veckor sedan. Jag började googla lite på vikt igår och hittade den här som är nästan exakt som Alfie. Den har ökat något mer men rätt lika ändå. På bilderna såg den kanske lite grövre ut baktill. 

Alla utvecklas ju olika men jag sparade den för att ändå ha som någon slags guide till ungefär hur fort det går. Och visst han är kanske lite tunn men han har ju inte precis hunnit bygga några muskler än. Han leker inte på samma sätt som dom som har kullsyskon att leka med. Jag har ökat maten och kommer fortsätta som jag har gjort innan så får vi se och om några veckor ska han avmaskas enligt lappen jag fick med. Jag trodde man gjorde det ungefär en vecka innan vaccin, för det har alla veterinärer sagt till mig tidigare, men man kanske gör annorlunda nu för tiden. Ingen aning. 

Kommentera inlägget här :