Vegan eller inte vegan

När jag har en stund över brukar jag titta på youtube. Det gjorde jag alltid mycket förut, men när jag började vikariera för snart två år sedan blev det inte så mycket tid över för det. Vissa som jag följer lägger upp videor varje dag och det kan vara ganska roligt att följa andras liv. Särskilt som jag själv inte har mycket till liv. Ibland funderar jag över om jag också ska börja vlogga, kanske inte varje dag men någon gång då och då, men så slår det mig att jag inte gör något. Jag gör aldrig något. Eller ibland kanske det händer men väldigt, väldigt sällan. Vad ska jag vlogga då? När jag går ut med hundarna? När jag går på toa? Lagar mat? Det blir ju inte speciellt roligt att se. Inte ens någon gång då och då. Eller? Jag vill utveckla min kanal men vet inte hur.

Nu var det inte riktigt det som inlägget skulle handla om (ovanligt att jag svävar iväg då, haha) utan jag tänkte skriva lite om mat. Som jag ser på youtube. Bland annat.

För några dagar sedan hittade jag till en tjej som bor på Hawaii. Om jag har förstått det hela rätt. Jag har inte tittat på så många av hennes videor än för det är ju det där med tiden, men jag tror att hon bor där. Hon äter raw vegan. Eller säger man att hon är raw vegan? Sak samma. Hon äter vegansk mat som inte tillagas. Jag följer väldigt många veganer och jag vet inte men jag skulle vilja prova att vara det. Inte raw för varm mat vill jag nog ha, men vegan. Kanske börja med vegetarian för att sedan ta bort allt från djurriket. Men hur gör man? Hur börjar man? Ja, jo, som att det är mitt största problem, haha. Vad fan, jag äter inte ens grönsaker, bönor, linser och så vidare. Det är äckligt! Och att bli vegetarian/vegan och bara kunna äta typ äpple, lök, tomat och gurka fungerar nog sådär bra. Finns ju fler saker som jag tycker om, men kanske inte tillräckligt för att jag ska kunna klara mig.

Förutom den äckliga biten känns det som att det skulle bli ett problem med pengarna. En gång försökte jag lära mig äta sallad som jag blandade själv. Det är inte alls länge sedan så det finns säkert bild på Facebook. Var i våras tror jag. Jag höll ju på att bli ruinerad på det lilla jag köpte. Jag följer dock en kanal på youtube där dom har gjort en video där en dags mat kostar 60 kronor och det är ju inte så mycket men har man inget jobb (blir snart superarbetslös) och en hund som äter som en arbetshäst blir det liksom inga pengar över till så mycket annat. Dessutom bor jag ju med andra och om jag skulle välja att ha en livsstil och dom en tror jag att frestelserna skulle bli för många och svåra.

"Mjölk? Gott med oboy!"
"Åh, vi har bacon i frysen!"
"Jaha, ni ska hämta pizza/hamburgare. Gott!"
"Har du köpt godis? Jag ska bara ta en bit" och så slutar det med att hela näven är full.

Alltså förstår ni? Jag som är så svag kommer ju aldrig kunna hålla mig till mitt. Ja, det finns produkter som typ ersätter men jag har svårt att tänka mig att det blir samma. Det tar nog ganska lång tid att vänja sig av med kött, mjölk och sådana saker. Jag tror inte ens att jag skulle kunna handla själv för jag skulle smyga ner något som inte alls är vegetariskt eller veganskt. Nej, jag får nog fortsätta leva som jag gör och hoppas att allt blir bra ändå. Både för mig och djuren. Men det hade varit så intressant att prova. Kanske i framtiden om jag får jobb och eget boende. Vi får se.

Kommentera inlägget här :