Dagarna flyter på

Nu är det länge sedan jag skrev, det är nog mest för att jag inte har så mycket att skriva men kanske även lite för att det tar tid med valp och andra saker som ska göras. Jobb, Saga och så har vi haft besök i snart två veckor.

Alfie växer och växer. Han väger nu ca 21 kg och är nästan lika hög som Rocco. Det säger kanske inte så mycket, haha, men jag minns inte höjden. 56 cm kanske. På ett ungefär. Det är lite svårt att mäta. Han står inte still och jag vet inte riktigt exakt hur han ska stå och var jag ska mäta. Manken förstår jag ju men det kan skilja flera cm beroende på hur han står. Men runt det i alla fall. Jag tycker att han ser rätt så tunn ut trots att han får väldigt mycket mat, men jag tänkte åka med honom till veterinären nästa vecka så dom får titta på honom. Jag tycker att han behöver bli lite bättre musklad men det händer liksom inget trots att han får vara i skogen i kuperad terräng. Har beställt avmaskningsmedel som borde komma i mitten på nästa vecka för det stod på lappen vi fick med vid köpet att han ska avmaskas vid 14-16 veckor och idag är han 14 veckor gammal. Jag har alltså bara haft honom i 5 veckor. Puh!

För Saga rullar det mesta på som vanligt. Jag upplever att hon är lite mer tillbakadragen än hon har varit tidigare. Jag hoppas verkligen att det kommer ändras till det bättre så fort Alfie förstår vad han får och inte får göra. Förut slog han efter henne med tassarna när han lekte men nu har det ändrats till att han trycker in henne i hörn, katthus och så vidare. Det är så långt ifrån okej man kan komma, men han förstår inte. Vet inte vad jag ska göra för att få honom att sluta med det. Att avleda fungerar inte. Det är inte alls konstigt att Saga drar sig undan när han håller på så. Hon ser så olycklig och rädd ut när han tränger in henne. Hon vågar ju inte gå därifrån för då slår han efter henne och det vill hon ju inte heller. Svårt det där. Han blir ju bara större men förhoppningsvis även lugnare.

Jag jobbade lite extra förra veckan och även den här och snart jobbar jag inte alls. Sista augusti går mitt vikariat ut och då återgår jag till att hoppa in vid behov. Får hoppas jag kan få tag på något annat jobb men det är inte så lätt.

Kommentera inlägget här :