Hur ska man ligga?

Jag har perioder när jag sover dåligt. Långa perioder. När det är som värst tar det flera timmar innan jag somnar och när jag väl lyckas somna vaknar jag hela tiden för att slutligen vakna när klocka inte alls är mycket. Det brukar hålla i sig ett bra tag. Till slut är jag tröttare än jag trodde var möjligt och jag antar att när jag når den punkten somnar jag bara, nästan helt utan krusiduller, och "tar igen" den förlorade sömnen under en vecka eller så innan det börjar om. Jag vet inte vad det är som gör att jag har så svårt för att sova. Eller jag vet att jag tänker för mycket. En sak leder till en annan som efter ett tag har lett till något helt... Ja men något som jag aldrig ens har haft en tanke på tidigare. Sjukt det där. Fast det finns även gånger när jag inte tänker alls. Jag kan bara inte sova. 

Men nu för tiden är det annat än tankar och icke tankar som hindrar mig från att sova. Jag har lite mindre ont i magen och ljumsken för tillfället men jag är inte smärtfri vilket så klart ställer till det. Hur ska jag ligga för att kunna sova? Under hela mitt liv (tror jag, haha) har jag alltid somnat på mage. Det går inte nu. Kanske för att den alltid är mer eller mindre svullen och ser höggravid ut och då gör det bara ont när man måste mosa sönder den. Rygg vet jag att jag har kunnat somna på men inte ens det går nu för då är det istället som att något trycks ner i magen och stramar. Trycket gör inte direkt ont men det är en väldigt obehaglig känsla som jag inte riktigt kan beskriva. Som ett tryck som känns som att det sväller där inne. Kanske. Äsch, jag vet inte. Höger sida kan jag inte ligga på mer än korta stunder för då värker höften. Fel madrass kanske. Ingen aning. Så är det alltid. Alltså värk i höften när jag ligger på sidan. Nu med magen har det dock tillkommit problem och det är att när jag ligger på höger sida känns det ungefär som när jag ligger på rygg men det gör mer ont och känns som att det är något som "ramlar" mot madrassen. Att det som jag har där inne som gör ont till vänster trycks ner i madrassen. Tyngdlagen typ. Haha, varför skriver jag ens det här? Ja, det går förresten inte sova på höger sida även om allt hade varit normalt. Då hade jag fått vända på sängen för jag vägrar att sova med ryggen mot rummet. Fan, någon kan ju smyga upp och mörda en. Nej fy, med ryggen mot rummet känner jag mig bara otrygg. Ungefär som att jag aldrig kan ha fötterna utanför täcket eller gå upp och gå i mörkret för jag tror att det är något under sängen. Hur gammal är jag nu igen? Hahaha! Ja, men då återstår i alla fall bara vänster sida. Det är samma sak där med höften fast inte lika snabbt som på höger sida och jag har bara ett otrevligt tryck när magen är lite sämre. Antagligen för att problemet redan ligger på madrassen och inte behöver "falla" dit. Men jag vill inte somna på sidan. Jag vill somna som jag brukar. På mage. Det kanske hade gått fortare då. Vem vet. 

Nåja, jag får väl sluta med allt det här babblet (som ingen ändå kommer förstå, haha) för så länge jag skriver kan jag absolut inte somna. Här är en bild på en som inte har problem med att sova. 

Kommentarer :

#1: Ingrid Svensson

Jag känner igen mig i det du skriver. Det är jättejobbigt att inte få en bra sömn! Du får tjata på din vårdcentral att du behöver hjälp mot värk och sömnen.. Det går hand i hand också :/

Svar: Ja hela livet blir påverkat på ett negativt sätt av för lite sömn hela tiden. Jag har inte varit och sökt för det sen i somras för jag känner inte att jag orkar få nej och ingen hjälp men jag måste väl snart antar jag. Har tabletterna jag fick av tandläkaren som jag tar när det är förjävligt.
Lynn

skriven

Kommentera inlägget här :