Hundtrappa

Saga har alltid hoppat ner från både säng och soffa och jag tycker inte om det. Soffan är inte så hög så det är rätt lugnt men det är värre med sängen. Än har inget hänt men man vet aldrig. En vacker dag landar hon illa och bryter ett eller flera ben. Jag har funderat på att köpa en trappa men dom som finns är antingen jättefula eller jättedyra och med tanke på jag inte är säker på att hon skulle använda den var jag inte sugen på att köpa en. För någon vecka sedan såg jag massa olika hemgjorda trappor i en chihuahuagrupp på Facebook. En del var väldigt fina och visst att jag är händig men kanske inte så händig. Jag funderade lite på det innan jag kom på att Ikea har pallar. Hittade en i trä med ganska stor sittyta (viktigt så att Saga vågar stå där) så igår när jag åkte till jobbet stannade vi till på Ikea så att jag kunde köpa två pallar. Jag köpte även två billiga dörrmattor så att inte ytan skulle vara så hal. 

Igår efter jobbet började jag skruva ihop pallarna. Självklart gick inte det problemfritt. Det var ju en Ikeapryl. Träet sprack. Uppifrån och ner. En stor, typ kilformad, bit. Suck! Först hade jag tänkt åka och lämna tillbaka skiten men vem orkar med det? Så jag limmade så gott jag kunde. 

Idag, efter frukosten, fortsatte jag. Då skruvade jag fast sittplatsen på den ena pallen och började mäta var jag skulle såga på den andra. Jag valde att göra den ungefär hälften så hög som den första.

Sedan var det bara att skruva dit den sittdelen också och limma dit mattorna som jag klippte till. Jag ska köpa ett par mattor till, tror jag. Fästa dom på sidan. Slutresultatet är kanske inte så jättesnyggt men väldigt billigt. Hittills har det kostat 168 kronor. Limmet hade jag redan hemma. Blir 10 kronor till om jag bestämmer mig för att köpa fler mattor. Lagom! 

Saga var väldigt tveksam till den nya prylen så det krävdes en del övertalning och godis innan hon förstod hur hon skulle göra. Nu går hon upp men hoppar fortfarande bara rakt ner om jag inte visar henne, men förhoppningsvis lär hon sig så småningom så att vi kan undvika olyckor även i framtiden. 

Kommentarer :

#1: joanna- Aspergers, Bipolär, Speedway och Viktväkarna

så söt

Svar: Tack :)
Lynn

skriven

Kommentera inlägget här :