Äntligen en promenad

Idag blev det äntligen en liten promenad. Barmark och solen skiner. Det blåser dock väldigt mycket men när vi kom in i skogen kändes det mindre. Saga verkade gilla att komma ut igen så jag hoppas att det inte kommer mer snö nu och att dom snart sopar gatorna för Saga tycker inte om att gå på det vassa stenkrosset som dom sandar med. Och jag förstår henne. Gör ju ont som fan att få en sten uppkörd i foten. Tänk då många. Aj! 

Friskvårdsmässa hund och katt

Igår var min blivande uppfödare i stan igen så det blev en liten träff även då. Det är inte så långa stunder men jag uppskattar att hon hör av sig när hon ska hit. Lite prat med henne och gos med den store herren Edvin är ju aldrig fel. Han har blivit mycket bättre i sin kropp så nålarna släppte nästan direkt den här gången. Jag säger nästan aldrig något när jag är på rummet och veterinären är där men jag lyssnar desto mer. Man kan aldrig få för mycket information när det gäller hundar och deras välmående. I maj ska djurkliniken som jag och Saga går till ha friskvårdsmässa med bland annat föresläsningar och uppvisningar så det har jag tänkt gå på. Fokus är förebyggande vård och hälsa hos hundar och katter. Och det är gratis! Så om jag har några läsare som bor i eller runt Kalmar och som är intresserade av sådana här saker, det är bara att komma. Veterinärkliniken på Franska vägen 8 den 14 maj klockan 11-14. 

När Edvin var färdigbehandlad fick jag gå med honom lite medan Elin betalade. Stor hund! Haha. Det var faktiskt första gången som jag gick med en varghund och han är så mammig så jag var lite orolig över att han skulle vara som Rocco är när han ser mamma, men det var han inte. Som tur var! Med tanke på att jag inte kan hålla Rocco som väger lite mer än hälften av Edvins vikt kunde det ha slutat i katastrof. Men Edvin bara stod och tittade efter sin matte när vi stod still och när vi gick hade han fokus på var vi skulle och när matte kom ut blev han glad men det gick att kontrollera honom. Hon tyckte att jag såg bra ut med stor hund (försäljningsknep säkert som dock inte behövs i mitt fall, haha). 

Hur ska man ligga?

Jag har perioder när jag sover dåligt. Långa perioder. När det är som värst tar det flera timmar innan jag somnar och när jag väl lyckas somna vaknar jag hela tiden för att slutligen vakna när klocka inte alls är mycket. Det brukar hålla i sig ett bra tag. Till slut är jag tröttare än jag trodde var möjligt och jag antar att när jag når den punkten somnar jag bara, nästan helt utan krusiduller, och "tar igen" den förlorade sömnen under en vecka eller så innan det börjar om. Jag vet inte vad det är som gör att jag har så svårt för att sova. Eller jag vet att jag tänker för mycket. En sak leder till en annan som efter ett tag har lett till något helt... Ja men något som jag aldrig ens har haft en tanke på tidigare. Sjukt det där. Fast det finns även gånger när jag inte tänker alls. Jag kan bara inte sova. 

Men nu för tiden är det annat än tankar och icke tankar som hindrar mig från att sova. Jag har lite mindre ont i magen och ljumsken för tillfället men jag är inte smärtfri vilket så klart ställer till det. Hur ska jag ligga för att kunna sova? Under hela mitt liv (tror jag, haha) har jag alltid somnat på mage. Det går inte nu. Kanske för att den alltid är mer eller mindre svullen och ser höggravid ut och då gör det bara ont när man måste mosa sönder den. Rygg vet jag att jag har kunnat somna på men inte ens det går nu för då är det istället som att något trycks ner i magen och stramar. Trycket gör inte direkt ont men det är en väldigt obehaglig känsla som jag inte riktigt kan beskriva. Som ett tryck som känns som att det sväller där inne. Kanske. Äsch, jag vet inte. Höger sida kan jag inte ligga på mer än korta stunder för då värker höften. Fel madrass kanske. Ingen aning. Så är det alltid. Alltså värk i höften när jag ligger på sidan. Nu med magen har det dock tillkommit problem och det är att när jag ligger på höger sida känns det ungefär som när jag ligger på rygg men det gör mer ont och känns som att det är något som "ramlar" mot madrassen. Att det som jag har där inne som gör ont till vänster trycks ner i madrassen. Tyngdlagen typ. Haha, varför skriver jag ens det här? Ja, det går förresten inte sova på höger sida även om allt hade varit normalt. Då hade jag fått vända på sängen för jag vägrar att sova med ryggen mot rummet. Fan, någon kan ju smyga upp och mörda en. Nej fy, med ryggen mot rummet känner jag mig bara otrygg. Ungefär som att jag aldrig kan ha fötterna utanför täcket eller gå upp och gå i mörkret för jag tror att det är något under sängen. Hur gammal är jag nu igen? Hahaha! Ja, men då återstår i alla fall bara vänster sida. Det är samma sak där med höften fast inte lika snabbt som på höger sida och jag har bara ett otrevligt tryck när magen är lite sämre. Antagligen för att problemet redan ligger på madrassen och inte behöver "falla" dit. Men jag vill inte somna på sidan. Jag vill somna som jag brukar. På mage. Det kanske hade gått fortare då. Vem vet. 

Nåja, jag får väl sluta med allt det här babblet (som ingen ändå kommer förstå, haha) för så länge jag skriver kan jag absolut inte somna. Här är en bild på en som inte har problem med att sova.