Jag kan inte

Jag har inte mått så bra sista tiden. Det börjar nog bli bättre men i torsdags och fredags var det värre igen. Jag förstod inte vad det berodde på först men jag hade så svårt att andas fullt ut. Det var riktigt tungt. Jag kom halvvägs i andetaget och efter det fick jag kämpa för att komma vidare. Jag fick försöka pressa fram en suck eller en gäspning. Det tog på krafterna att ha det så i två dagar. Jag blev trött. Att andas gjorde mig svettig. På jobbet var det tufft. Jag har ätit naturläkemedel mot lindrig oro/ångest en vecka eller så (minns inte exakt) men det hjälpte inte alls mot det här.

Varför hade jag det så? Grunden till min nyfunna vän ångest vet dom som behöver veta det och det var det som var lite svårt att förstå i början. Varför blev det värre bara så huxflux utan att jag tänkte på eländet? Det började väl bli bättre, eller? Jag tror att jag till slut kom fram till varför. I onsdags var jag hos tandhygienisten och hon tyckte att jag skulle söka det lediga jobbet som receptionist hos dom. Jag skulle fundera på det och återkomma. Och som jag funderade. Men med det kom problemen med att andas. Tror att jag blev så stressad av tanken på att jobba som receptionist att det bara blev kaos. Mitt vik slutar ju nu nästa vecka och jag vill verkligen ha en nytt jobb. Men att jobba som receptionist skulle vara att utmana mig helt. Träffa folk. Prata i telefon. Styra upp en del saker. När jag pratade med hygienisten sa hon att det tar tid att lära sig och att dom kommer ställa upp och stötta och det var det som gjorde att jag ens funderade på att söka. Det är många som vill ha jobbet så jag kanske inte ens skulle få det. Har lite svårt att förstå varför dom ens föreslog att jag ska söka när dom borde veta hur jag är socialt. Men jag tänkte verkligen på det. Tänk om jag skulle få det och behålla det. Då skulle jag kunna flytta hemifrån. Det är inte så att jobben haglar över mig och det här var ju verkligen ett toppentillfällen. Inte ofta man får sådana chanser. Men jag har inte sökt. Jag tror att hade tjänsten varit ledig för ett par månader sedan hade jag sökt. Det hade varit jobbigt då också men inte som det hade varit nu. Jag stressade verkligen upp över det så att hela min kropp påverkades och det är inte bra. Om tillfället hade dykt upp om några månader hade jag säkert också gett det en chans men inte nu när jag är mitt uppe i det. Säkert det största misstaget jag har gjort i mitt liv men jag behöver vila. Jag behöver lite tid. Ha lite semester liksom. Så får jag hoppas att det löser sig med ett nytt jobb om ett tag.

Jag kräver, som vanligt, inte att någon ska förstå och det låter kanske heldumt men det var läskigt att känna som jag gjorde. Med andningen. Jag googlade och hade mig och försökte komma på en lösning men på fredagkvällen när jag hade bestämt mig för att inte söka jobbet började det bli bättre. I lördags var det jobbigt precis på morgonen men sedan blev det ännu lite bättre. Igår var det helt bra och det är det även idag. Ja, förutom att jag har gått och blivit förkyld. Det bara kom utan anledning. Poff! Har säkert feber och skit för det känns det som. Men jämfört med det andra är det här ingenting.

Kommentera inlägget här :