Veterinärbesök igen

Igår var det dags igen. Tack och lov på dagtid den här gången så jag kunde åka till min vanliga veterinärklinik. Efter att vi kom in från promenaden på förmiddagen bara låg Saga och skakade och andades annorlunda. Tungt och ojämnt liksom. Jag tog tempen på henne men ingen feber. Eftersom hon vaknade med tom mage trodde jag att hon behövde lite mat men hon vägrade. Tog inte ens bröd. Bara skakade och gick undan. Hon brydde sig inte ens när Kevin kom och pratade med henne och då är det illa. Jag ringde till veterinären precis när dom kom tillbaka från lunchen och fick en tid 20 minuter senare. 

Jag fick en ny veterinär som var helt underbar. Inget fel på han som jag brukar ha där men den här var verkligen super. Saga blev undersökt. Hjärta och lungor lyssnades på. Leder och muskler kollades igenom. Magen klämdes på och då stönade hon lite när veterinären tryckte upptill. När allt sådant var gjort var det dags för röntgen och den här gången gick det bättre, men den här maskinen lät inte lika mycket som den i Läckeby. Bilderna blev bra men det var svårt att få henne att ligga rakt. Hon såg ut som en banan i kroppen men det trodde dom berodde på att hon hade ont och spände sig. Sedan vad det dags för genomgång av bilderna. Något som vi inte fick vara med på förra veckan i Läckeby. Jag har mina misstankar om varför. Det blev i alla fall en visning av bilderna nu där jag fick allt förklarat för mig. Vilken del som satt var och vad allt vi såg innebar. Inga blodprover var nödvändiga eftersom hon inte varit dålig mer än ett par timmar och hon började bli piggare. Jättebra av dom att inte påstå att det behövdes. Problemet var i stort sett samma som förra veckan. Magen var full med mat, gas och bajs som var på väg ut. Så magknip helt enkelt. Om gasen i tunntarmen hade varit mer kunde det tyda på problem med bukspottskörteln (undrar om det var det eller något annat, frågar mamma när hon vaknar och ändrar texten i så fall om det är fel) men som det såg ut nu var det inget att oroa sig över. 

Magsäcken var proppfull så det verkar som att magen har svårt att bearbeta den nya maten jag ger henne, så jag fick köpa lättsmält foder som hon ska äta nu ett tag. Utan kyckling så klart. Sedan kan jag antingen fortsätta med det eller återgå till hennes vanliga mat men prova att blötlägga den så magen får bort den snabbare. Skulle det inte fungera får jag försöka hitta ett lättsmält foder eller fortsätta med veterinärfodret. Hon får ju mat fyra ggr om dagen och har då inte frukosten hunnit smälta blir det ju jättefullt i magen när lunchen också kommer. 

Saga är en perfekt hund på alla sätt och vis. Fin i hullet (som jag har oroat mig lite för, haha) och snäll i all hantering. Hon accepterar ju det mesta, som jag skrev förra veckan. Hon fick MVG av röntgenmänniskorna som även sa att hon är en väldigt snäll liten chihuahua. Kul att höra :-) 

Nu hoppas jag att jag slipper åka till veterinären fler gånger innan juni när det är dags att vaccinera henne och valpen. Kändes ju lite knasigt att komma in för magknip men så som hon betedde sig verkade det vara riktigt allvarligt. Hon bajsade när vi kom hem. Hade hon inte gjort det kunde hon behövt något laxerande för att rensa upp i tarmsystemet. Men nu mår hon finfint igen. 

Smakprov. Godkänd.  

Kommentarer :

#1: ingas.blogg.se

Lilla Saga då :/ usch man blir så fruktansvärt orolig när Hundarna ens mår dåligt.. Vad får hon för mat nu då?

Svar: Just nu får hon specific nånting. Cdw eller nåt. Ett våtfoder med lamm och ris. Torrfodret av den sorten var slut så djurkliniken beställde hem men när jag hade hämtat det och kom hem såg jag att det var ägg och ris så det vågar jag inte ge. Ska gå tillbaka med det imorgon och säga att det inte alls är lamm och ris som dom sa. Innan besöket åt hon carrier spannmålsfri, lamm men med potatis. Men det tänker jag aldrig mer ge. Försöker nu hitta ett foder med hydroliserat (säkert felstavat haha) protein så hon kan smälta det lättare. Och det måste ju vara utan kyckling så det är inte det lättaste. Är det för mycket begärt att få en normal hund? Haha.
Lynn

skriven

Kommentera inlägget här :