Städhelg

När valpen föddes bestämde jag att innan den kommer hem ska både förråd och lägenhet storstädas. Igår började jag bära upp alla lådor från förrådet för att packa om innehållet i hela och likadana kartonger. Innan var det så många olika storlekar och eftersom vi har flyttat en del var vissa så ihoptejpade att det var ett under att dom ens höll. Vi behövde inte slänga några grejer utan det var bara ompackning som gällde. Rensning gjorde vi för något år sedan och då kom stadsmissionens second handaffär och hämtade det. Hela deras lastbil blev full. Oops, haha. Men är man så gammal som jag blir det lätt så. Man får ju så mycket genom åren. Har sjukt mycket grejer kvar men bara viktiga saker som tallrikar, glas och så. Någon gång kanske jag flyttar hemifrån. Vem vet. 

Anledningen till att förrådet behövde organiseras lite bättre berodde ju inte enbart på att lådorna var trasiga och att en del saker bara var inslängda i Ikeapåsar, utan också för att jag måste förvara hundfodret någonstans. Lilla valpen kommer ju snabbt bli en mindre ponny som också äter som en sådan så en säck känns ju lite löjligt att släpa hem. Jag kommer beställa foder via uppfödaren och från den leverantören kan man köpa fler säckar till ett billigare pris. Paketpris liksom. Så det är ju bara att lagra. För det kommer gå åt. Inte för mycket så klart men mer än en säck i alla fall. Vi höll på hela dagen igår men nu är det snyggt och prydligt i förrådet så nu väntar jag på valpen. Igår blev han tre veckor så det dröjer ett tag innan han kommer hem. Men om 6 veckor kommer han. Längtar! Något jag inte längtar efter är storstädningen men den ska göras. 

Dom senaste två veckorna har jag nästan inte alls haft ont i magen. Inga hugg. Ingen brännande känsla eller molvärk. Inget av allt det jag känt så länge har varit där. Eller jo lite grann någon enstaka gång men långt, långt, långt ifrån som det har varit. Det var ett par dagar när jag började cykla till jobbet som det gjorde väldigt ont, men annars har det varit rätt lugnt och när det har varit lite har det liksom varit något jag har kunnat stå ut med och typ tänka bort. Jag har varit rätt glad och tänkt att det var nog aldrig något fel då eftersom det nu hade försvunnit. Ja jo, så ska man ju aldrig tänka. Aldrig någonsin! Igår när jag släpade på alla tunga kartonger kände jag hur det blev värre och värre. Till slut bara högg det och jag fick ta tabletter för att kunna sova. Så att anstränga sig på det viset var visst inte så bra för nu är det tillbaka. Ja men så nej, frisk från vad det nu än är har jag nog inte blivit. Dumt! 

En bild får jag väl slänga in. Jag tog den idag när jag höll på att fixa mitt rum som såg ut som ett bombnedslag efter igår. Fick för mig att rensa garderoberna, som innehåller allt annat än kläder eftersom jag nästan inte har några sådana, haha. Två av tre garderober har jag hunnit med. Den sista får jag ta en annan dag. Jag tittade i alla fall ut och såg en stor regnbåge men fönstret är så skitiga så jag kunde inte ta kort genom det och när jag väl fick upp det var regnbågen ganska liten. Men den syns i alla fall. 

Kommentera inlägget här :