Foderbekymmer

Jag blir så trött. Det här med foder är inte lätt. Saga äter ju veterinärfoder för tillfället. Våtfoder.
Förra fredagen hämtade jag ut torrfoder av samma sort som ovan. Veterinären fick beställa det för det var slut, men när jag kom hem såg jag att det var ägg och inte lamm som dom sa så det ville jag inte ge. Visst att kyckling och ägg är olika protein (det påpekade hon när jag lämnade tillbaka påsen) men jag vill inte chansa, vilket hon förstod. Det är ju trots allt samma sak, egentligen. Så jag fortsatte med våtfodret eftersom det verkade fungera bra. Lamm och ris.

Känsliga människor kanske inte behöver fortsätta läsa. Inte för att jag kommer skriva jätteäckliga saker men vissa är ju så känsliga. Handlar om bajs. 

Fodret fungerade som sagt bra, men jag tyckte att bajset var mjukare än det brukar vara. Mjukt och kladdigt. Saga är långhårig. Ni börjar kanske förstå problemet? När korven kommer ut hamnar den för det mesta på hennes rumpfluff som ligger som ett släp på en bröllopsklänning efter henne. Då måste hon tvättas av och det tycker hon inte om. Hon ser det mest som ett straff. Hon bajsar två gånger om dagen. Ibland tre. Det blir många tvättar. Nu har hon ätit det våtfodret i över en vecka och det blir inte bättre. Jag skulle vilja säga att det blir sämre. Inte så att hon har diarré men det är väldigt kladdigt. Ibland något slemmigt. Fortfarande i korvar dock. Tills man plockar upp det i alla fall. Då är det bara mos. Det har gått så långt att hon till och med bajsar inne. Idag har hon bajsat totalt fyra gånger. Två av dom har varit inomhus. Och det är lite det här som gör mig så trött. Ja, olyckor kan hända men jag har jobbat så mycket med att få henne helt rumsren. Det är bekvämt att bajsa inne tycker hon. Hon äter på fasta tider och har alltid gjort men hon har aldrig haft ett "bajsschema". Det har aldrig funnits ett mönster. Aldrig. Det kan ha gått en timme mellan gångerna. Eller 12 timmar. Vissa dagar fem gånger. Vissa dagar en gång. Men dom senaste månaderna har allt varit lättare. Man har typ vetat när det är dags och hon har inte gjort inne. Förrän nu. Och med tanke på konsistensen blir det massa extra arbete. Varför kan saker och ting aldrig bara flyta på? Varför måste något alltid krångla?

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra nu. Jag lämnade ju tillbaka det äggbaserade fodret och dom skulle beställa det med lax istället. För torrfoder vill jag ha, dels för tänderna men även för att ha som godis, och jag vet inte vilket annat som kan vara lättsmält och bra för magen, så jag får väl köra på veterinärfoder. Ett tag i alla fall. Men dom vet inte när dom ska beställa, eftersom dom gjorde det förra veckan kan det dröja. Men så länge kan jag inte vänta så jag kommer börja blöta upp det orijenfodret som jag har haft som godis tidigare och blanda varje måltid med lite av våtfodret. Försöka hitta en balans liksom. Så får vi hoppas det hjälper och att när laxfodret kommer blir allt normalt igen. Ja, det hoppas jag på. Det måste bli det. 

Det här inlägget blev kanske lite gnälligt men det får det vara. Jag är trött på att saker aldrig flyter på. Trött på att det finns miljarder olika foder för lika många problem. Hur fan ska man kunna hitta rätt i den djungeln? Nu ska jag försöka sova och imorgon är en ny dag. Då blir allt bättre. 

Kommentarer :

#1: ingas.blogg.se

Det är riktigt jobbigt innan man får bukt med foder.. Riktigt jobbigt! Hoppas Saga blir bättre snart. 💗

skriven

Kommentera inlägget här :