Ett natt på djursjukhuset

I måndags kväll fick Saga en liten bit av godiset/benet på bilden här under. Jag fick hem dom förra veckan i en beställning där det bara var lammtugg. Ingen mer kyckling för henne då hon bara får klåda av det. Sedan jag bytte till ett foder med lamm har det blivit så mycket bättre. Men det är inte det som inlägget ska handla om. Jag har delat pinnarna på tre eftersom hon är så liten och i måndags var tredje gången hon åt av dom. 
Hon låg i sängen och åt jättelugnt och fint. Det tog henne en hel timme att äta upp det vilket är extremt lång tid för att vara henne. Hon svalde sista biten, som inte var speciellt stor, och efter det sov hon en stund och lekte med katten. Vid 22, en timme efter att hon hade svalt sista biten, gick hon för att dricka och efter det började problemen. Först hostade hon bara upp vattnet som hon precis hade druckit. Därefter kom det slem/skum. Med tanke på att hon har lätt för att sätta i halsen började jag misstänka att den lilla biten hon svalde hade satt sig någonstans så jag började banka på henne och vända henne upp och ned. Då brukar det lossna. Men allt som kom var skum. Emellanåt verkade hon bättre men så började hon hosta igen och det kom ännu mer skum. En timme höll jag på innan vi ringde till jouren och frågade vad vi skulle göra. Vi fick en tid vid midnatt så det var bara att vänta en liten stund innan vi körde dit.

Jag orkade inte vänta så vi åkte runt 23.20. Vi kanske kunde få hjälp tidigare om vi hade tur. Medan jag packade ihop grejerna vi skulle ha med drack Saga men det vattnet kom upp direkt. Vi åkte och ca 12 minuter senare var vi framme. Då fick vi sitta och vänta en evighet på att få komma in. Hon hostade upp mer skum medan vi väntade. Efter midnatt någon gång blev vi förflyttade från väntrummet till ett undersökningsrum. Där tog dom tempen som var 38.9. Normalt tyckte dom men jag tyckte det var lite på gränsen med tanke på att hon har lägre temp i vanliga fall. Sedan var det dags att vänta en hel evighet igen innan veterinären kom och jag fick dra alltihop för tredje gången. 

Veterinären klämde och kände på Saga som inte visade några tecken på smärta. Sedan sa hon att hon skulle hämta sköterskan så hon kunde ta ett blodprov. Ännu mer väntan. När hon väl dök upp sa hon att vi skulle börja med röntgen så vi gick dit och tog några bilder. Saga var jätteduktig och låg snällt på sidan. Första bilden var läskig när ljudet kom men annars var det inga problem. Rygg tyckte hon inte alls om att ligga på men hon accepterar det mesta trots att det är läskigt och obekvämt. Tur det, annars hade hon fått lugnande. Jag gick och kollade bilderna precis när dom var tagna men vi blev skickade tillbaka till rummet medan veterinären tittade på dom. När hon väl kom tillbaka sa hon att det var massa grejer i tarmarna (ja, hon hade ju ätit både benet och mat så inte alls konstigt) och lite gasbildning. Inget såg ut att sitta fast. Hon klämde lite på Saga igen som fortfarande inte rörde en fena.

Efter många om och men och lång väntan togs ett blodprov. Varför vet jag egentligen inte, men det tyckte veterinären var en bra idé och dom provsvaren vi fick där och då var bra. Maskinen gick sönder så dom skulle höra av sig på förmiddagen när resten av svaren var klara. Klockan 18.12 ringde dom. Inte direkt förmiddag då men aja. Alla prover var perfekta. Eller ja alla utom kortisol som var lite högt. Kan bli det vid stress. Vi var hemma igen kvart över 3 där på natten mellan måndag och tisdag och då somnade Saga direkt. Hon var helt slut. Hon satt och sov i mitt knä på djursjukhuset och det var så kallt där så jag bäddade ner henne under min jacka så hon fick sova en stund. 3,5 timme tog besöket. Dom var inte precis effektiva i sitt arbete. Blir väl dyrare ju längre man är där antar jag.

När vi vaknade på morgonen var hon sig själv igen. Kanske lite trött men det var inte många timmar vi sov. Hon fick vila hela dagen igår och på kvällen var hon sig själv igen. Nu leker hon som vanligt och kan äta och dricka utan problem. Om hon blir dålig i fortsättningen får det gärna vara på dagtid när vår vanliga veterinär har öppet för jag tycker verkligen inte om Läckeby djursjukhus. Det är ju bra att dom finns så klart så man kan få hjälp alla tider på dygnet, alla dagar på året, men kan jag slippa dom är jag nöjd. Trivs inte alls med personalen och deras tankesätt. 

Sammanfattningsvis var Saga jätteduktig. Hon skällde till när vi blev hämtade i väntrummet och hon skällde till när veterinären kom men efter det låg hon snällt i mitt knä när dom kom alla andra gånger. Hon tycker ju inte om när främlingar tafsar på henne, obekväm med det liksom, och veterinären frågade första gången lite nervöst hur sugen Saga var på att äta på henne eller om hon bara skällde för att visa sig farlig. Klart hon inte biter. Sluta vara så nervös så kanske inga andra hundar heller biter om dom inte har så ont att det bara blir så. Men jag är i alla fall stolt över att Saga skötte sig så bra trots att hon är så osäker på främlingar. Diagnosen blev främmande kroppar (mycket märkligt) och priset blev 7760 kronor. Jag har skickat in kvittot idag så förhoppningsvis får jag ju tillbaka en del på försäkringen. Och dom där tuggsakerna kommer hon aldrig mer få. Kanske inte hade med dom att göra, men jag tänker inte chansa. 

Kommentarer :

#1: Anonym

Skönt att hon mår bättre! Jag köpte kycklingpinnar från Majstor och när jag delade pinnarna så föll en liten metallbit ur😱 Tyvärr så försvann den innan jag hann fota. Jag köper aldrig mer av Majstor!!

Svar: Men fy så läskigt! Nej jag kommer aldrig heller köpa något mer från dom och särskilt inte nu om fler har haft problem.
Lynn

skriven
#2: ingas.blogg.se

Vilken tur att det gick så bra för er. Lilla Saga då :/ så dyrt det vart! Hoppas försämringen hjälper till en del.. :O

Svar: Ja det är verkligen dyrt. Hoppas jag slipper åka dit igen. Då blir man väl ruinerad. Får se hur mycket jag får tillbaka.
Lynn

skriven

Kommentera inlägget här :