Knubbis i provrummet

Helg! Den här veckan har varit riktigt dryg. I tisdags trodde jag att det var onsdag. I onsdags trodde jag att det var torsdag. Förstå besvikelsen när jag igår upptäckte att det inte alls var fredag. Men idag så. Fredag! Veckan blir ju så lång när man ligger en dag före hela tiden. Förstår inte ens varför det blir så. Nåja, nu är det helg och jag tänker njuta av varenda minut. 

Innan jobbet gick jag en sväng på stan. Det händer inte allt för ofta men ibland så. Jag slösar lätt pengar på saker som jag inte ens behöver och jag vill inte det. Ett exempel är doftljus. Behöver jag fler? Ja, jo men det gör jag ju, haha. Fast nej, egentligen inte. Men går jag på stan slutar det nästan alltid med att jag kommer hem med ett ljus. Därför är det bäst att undvika stan och affärerna. Behöver pengarna till annat. Särskilt som jag har typ en hel garderob full med ljus. Kan ju använda dom först innan jag bunkrar upp mer. 

Gick in i en affär som säljer kläder. Hittade lite på rea som jag bestämde mig för att prova. Rea gillar jag, oavsett vad det gäller. Rea är också livsfarligt för då riskerar jag att köpa saker som jag absolut inte vill ha. För "det är ju billigt". Suck! Men det var mest sorgligt. Deprimerande. Hatar att prova kläder. Jag har haft 36/S i byxor förut, typ för ett år sedan, men dom jag skulle prova var M. Dom såg stora ut men jag har ju gått upp i vikt så dom skulle säkert passa. Eh, nej! Jag misstänker att L hade blivit för stort men M var alltså för litet. Har dom ändrat storlekarna eller? Byxorna var till och med töjbara. Att vara mellan storlekar kan vara det värsta som finns. Man känner sig ännu tjockare. Nu använder jag ju bara mjukisbyxor ändå eftersom allt annat trycker och gör ont på magen men i alla fall. Ibland kan man ju behöva klä upp sig lite. Jag vet att det mesta som jag har gått upp har satt sig på baken och benen, jag är ju inte blind, men så mycket? Inte kul! 

Sedan provade jag en klänning. Den var storlek S men såg jättestor ut. Den gick inte knäppa i ryggen. Det var magen/nedre delen av ryggen som ställde till det för det var där man knäppte. "Kärlekshandtag" delux. Jaja, bara att ta av den också. Men den måste ha varit konstig. Både i design och storlek, för den satt så konstigt över axlarna. Och då är jag ändå väldigt bred över rygg och axlar. Om en "normal" person hade haft den hade ju dom breda banden ramlat ner hela tiden för det gjorde dom på mig. Ramlade ner och spretade konstigt. Kan inte tänka mig att det skulle vara så. Vad händer med kläderna? Jag tycker inte om kläder. Det intresserar mig inte, men om det skulle vara så hade det inte funnits något passande. Är jag bara kräsen? Men har ni sett hur kläderna ser ut nu för tiden? Allt (det mesta) är kort och visar allt. Ben, mage, bröst. Ja, dom flesta kanske vill ha sådana kläder men jag kan väl inte vara ensam om att inte vilja? Ibland känns det så. När jag tänker efter har jag aldrig gillar den typen av kläder. Har alltid haft annan stil än mina kompisar. Har nästan alltid klätt mig i stora "killiga" kläder. Känner mig inte bekväm i något annat. 

Aja, slutbabblat. Ni får ha en trevlig helg! Imorgon blir min skatt 5 veckor. Bara 4 veckor kvar! Jag ringde farmor förut och berätta om valpen. "Näe Lynn, en sådan där jättestor?" Haha. Japp, en jättestor. Farmor är väldigt liten (och hundrädd, Saga är hon okej med) så hon kommer väl svimma när hon ser vargen sen. 

Valpmys

Idag har jag äntligen varit och träffat min lilla skatt. Valparna blev fyra veckor igår och dom var verkligen hur söta och mysiga som helst. Vi satt på golvet i "valprummet" och emellanåt ville alla ligga i knät och sova men eftersom dom var så pass stora fick så klart inte alla plats. Bara två eller tre om dom låg på varandra. Dom väger mellan 5,1-6 kg vilket är typ tre gånger så mycket som Saga. Haha, och jag säger till henne att jag har varit och träffat hennes lillebror idag. En lillebror som kommer vara sisådär 35 gånger så tung som hon, haha. Men det ska bli så himla kul att äntligen få hem min drömhund. Irländsk varghund. Iiih, som jag längtar! Om fem veckor kommer han ha varit hemma en dag. Den 28 maj är det dags. På hans 9 veckorsdag. Så spännande! 

Förutom att mysa med valparna fick jag göra lite nytta. Man ska inte tro att man slipper undan när man besöker den uppfödaren, haha. Men det är roligt att hjälpa till. Vi klippte klorna på dom små liven och försökte fota dom stående vilket inte var så lätt. Sedan fixade vi även hagen till dom ute. Satte dit ett litet hus som dom kan sova i om dom vill när dom har utevistelse. Vi kunde tyvärr inte ta ut dom idag på grund av vädret men nästa gång hoppas vi på sol. Så bilderna jag tog med min mobil blev inte dom bästa eftersom det var inomhus och ganska dåligt ljus. Blev bara suddigt när dom rörde sig så det fick bli bilder på sovande valpar. Så söta så! 

Jag vet inte vilken som blir min än, men jag vill gärna ha namnförslag. Har ni några på lager? Det är alltså en irländsk varghundshane.

Foderbekymmer

Jag blir så trött. Det här med foder är inte lätt. Saga äter ju veterinärfoder för tillfället. Våtfoder.
Förra fredagen hämtade jag ut torrfoder av samma sort som ovan. Veterinären fick beställa det för det var slut, men när jag kom hem såg jag att det var ägg och inte lamm som dom sa så det ville jag inte ge. Visst att kyckling och ägg är olika protein (det påpekade hon när jag lämnade tillbaka påsen) men jag vill inte chansa, vilket hon förstod. Det är ju trots allt samma sak, egentligen. Så jag fortsatte med våtfodret eftersom det verkade fungera bra. Lamm och ris.

Känsliga människor kanske inte behöver fortsätta läsa. Inte för att jag kommer skriva jätteäckliga saker men vissa är ju så känsliga. Handlar om bajs. 

Fodret fungerade som sagt bra, men jag tyckte att bajset var mjukare än det brukar vara. Mjukt och kladdigt. Saga är långhårig. Ni börjar kanske förstå problemet? När korven kommer ut hamnar den för det mesta på hennes rumpfluff som ligger som ett släp på en bröllopsklänning efter henne. Då måste hon tvättas av och det tycker hon inte om. Hon ser det mest som ett straff. Hon bajsar två gånger om dagen. Ibland tre. Det blir många tvättar. Nu har hon ätit det våtfodret i över en vecka och det blir inte bättre. Jag skulle vilja säga att det blir sämre. Inte så att hon har diarré men det är väldigt kladdigt. Ibland något slemmigt. Fortfarande i korvar dock. Tills man plockar upp det i alla fall. Då är det bara mos. Det har gått så långt att hon till och med bajsar inne. Idag har hon bajsat totalt fyra gånger. Två av dom har varit inomhus. Och det är lite det här som gör mig så trött. Ja, olyckor kan hända men jag har jobbat så mycket med att få henne helt rumsren. Det är bekvämt att bajsa inne tycker hon. Hon äter på fasta tider och har alltid gjort men hon har aldrig haft ett "bajsschema". Det har aldrig funnits ett mönster. Aldrig. Det kan ha gått en timme mellan gångerna. Eller 12 timmar. Vissa dagar fem gånger. Vissa dagar en gång. Men dom senaste månaderna har allt varit lättare. Man har typ vetat när det är dags och hon har inte gjort inne. Förrän nu. Och med tanke på konsistensen blir det massa extra arbete. Varför kan saker och ting aldrig bara flyta på? Varför måste något alltid krångla?

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra nu. Jag lämnade ju tillbaka det äggbaserade fodret och dom skulle beställa det med lax istället. För torrfoder vill jag ha, dels för tänderna men även för att ha som godis, och jag vet inte vilket annat som kan vara lättsmält och bra för magen, så jag får väl köra på veterinärfoder. Ett tag i alla fall. Men dom vet inte när dom ska beställa, eftersom dom gjorde det förra veckan kan det dröja. Men så länge kan jag inte vänta så jag kommer börja blöta upp det orijenfodret som jag har haft som godis tidigare och blanda varje måltid med lite av våtfodret. Försöka hitta en balans liksom. Så får vi hoppas det hjälper och att när laxfodret kommer blir allt normalt igen. Ja, det hoppas jag på. Det måste bli det. 

Det här inlägget blev kanske lite gnälligt men det får det vara. Jag är trött på att saker aldrig flyter på. Trött på att det finns miljarder olika foder för lika många problem. Hur fan ska man kunna hitta rätt i den djungeln? Nu ska jag försöka sova och imorgon är en ny dag. Då blir allt bättre.