Fort ska det gå

Spring för livet, lilla vän! Haha. 

Chocolate cake

Ingen supercool rubrik på min video idag, men den förklarar i alla fall tydligt vad det är jag har gjort. Det är helt enkelt en chokladtårta. Nom nom nom!

Nya byxor

För en vecka sedan gick mina favoritbyxor sönder. Jag hade dom jämt. Mycket praktiska när jag var ute med Saga och jag inte hade min väst på mig. Allt nödvändigt fick plats, så som bajspåsar, godis och mobil. Fickan på låret var perfekt för min stora mobil (iPhone 6+). Jag tror att jag köpte dom i november eller december förra året, men i början använde jag inte dom så mycket. Senaste halvåret däremot har jag använt dom varje dag. När jag kom hem från jobbet förra veckan tyckte jag att det kändes lite kyligt där bak. Världens största hål! Fy så besviken jag blev. Jag har visserligen använt dom varje dag under ganska lång tid, men det är ju inte som att jag har klättrat i träd och så utan jag har bara promenerat. Och så blir det så här. Världens största hål under rumpan typ. Dom satt inte tajt eller något heller så jag förstår inte varför det har blivit så. Skräp? Jag var supernöjd med dom fram tills det här hände.
Helst hade jag velat ha ett par likadana igen eftersom jag var så nöjd med dom, men jag tycker inte om att spendera pengar på kläder och tänk om dom nya också skulle gå sönder. Började leta efter några andra. Det största kravet jag hade var att det måste finnas en stor ficka så mobilen får plats, haha. Det och att dom ska vara hållbara så klart så jag slipper köpa kläder i tid och otid. Hittade många modeller som såg ut som dom jag hade (köpta på Hööks), men då hade dom ju också dom där stretchdelarna som tydligen slits av vanliga promenader. Tänk då om man är aktiv inom olika grenar. Då lär dom ju gå sönder direkt. Inte värt det! Plus att många är så sjukt dyra och trots att jag vill ha bra hållbara kläder är jag inte beredd att lägga hur mycket som helst. Kläder går faktiskt sönder och då är det bara idiotiskt att lägga så mycket pengar på det. Hur som helst, jag hittade ett par byxor hos Arrak outdoor. Materialet är annorlunda än alla andra byxor och det fanns stora fickor. Och priset var inte alls farligt. Billigare än mina Hööksbyxor. Så i lördags beställde jag ett par och igår kom dom. Lite stora i midjan så dom glider ner, men det går att lösa med skärp. Vill inte ha en storlek mindre för då blir dom tajtare i rumpan och låren och det tycker jag inte om. Bra om man kan få plats med några byxor under till vintern. Eftersom materialet är nylon känner jag mig lite som en unge med overall, men hellre det än att dom ska gå sönder. Jag vet ju så klart inte om dom är mer hållbara men det känns som det. Dom är mycket mer rejäla. Mobilen får plats i fickan, även att jag tycker den sitter lite för långt ner. Den andra satt ju perfekt på låret, men jag vänjer mig ju snart vid att ha den där den sitter nu. 
Inga mer stretchiga delar som kan gå sönder. Perfekt. Dom verkar dessutom klara av att stå emot mer vatten än dom andra vilket så klart är ett stort plus när man har hund och måste vara ute och ränna i skog och mark trots regn. Det finns en matchande jacka till och det hade ju varit snyggt men den som köper en jacka för 2000 spänn måste ju ha något fel i hjärnan, haha. Sinnesjukt dyrt! Det är inte det att jag inte har råd, för det har jag. Hade kunnat köpa flera stycken utan problem, men varför skulle en så dyr jacka vara bättre? Blir bara mer pengar åt skogen när den går sönder. Jag köpte en jacka förra året för ungefär 600 kronor och den är jag helnöjd med. Många fickor (bra när man har hund) och den är väldigt varm. Nej, det är fasen bättre att köpa saker med mer normala priser och lägga resten av pengarna på hunden som ju är det viktigaste man har. Dessutom skiter hunden i vad du har på dig. Huvudsaken för den är att den får umgås och ha roligt med sin ägare. Jag kan verkligen bli så trött på hetsen som är kring vad man förväntas ha på sig som hundförare/ryttare. När jag var ung och red satte man på sig det man hade hemma. Jag hade ofta pappas gamla tröjor och inte blev jag en sämre ryttare för det. Tvärtom om, jag var faktiskt riktigt duktig. Nu för tiden har jag sett att det är dyra märkesgrejer som gäller och man måste matcha sin outfit med hästens. Så jäkla fånigt att jag vill kräkas.