Hurtta frost jacket

Igår fick Saga hem jackan som jag beställde. Snabb leverans är det bästa som finns. Jag provade ju storleken i affären, där vi även gick runt lite, men när jag provade den här tycker jag att den är lite trång framtill. Hon står och går som en bulldog, ungefär. Med frambenen. Man får in fingrar och så, så den sitter ju inte för tajt, men hon går lite konstigt. Kan det vara för att hon är ovan vid den typen av kläder? Jag vill ju inte använda något som ändrar hennes rörelsemönster och i längden orsakar skador på henne. 
Så svårt att få till rättvisa bilder, men på sista bilden ser man att ärmarna liksom har åkt upp och hamnat över armbågarna och då är det som att trycket ökar något på insidan av frambenen, vid sömmen. Hon springer på som vanligt och verkar oberörd, men hon rör sig annorlunda. Ska jag fortsätta använda den och se om det är en vanesak eller ska jag sälja den? Om man ska jämföra med bilder så sitter hennes som på många andra hundar. Men på en del hundar är hela jackan lite lösare och då blir ju ärmarna både lösare och längre. Så det är kanske rätt, men att hon tycker det känns lite konstigt. Hon kan ju inte ha för stora/lösa saker heller för hon trampar ur det då. Men det viktigaste är att hon inte skadar kroppen på grund av att hon rör sig fel. 

Saga i affären

Helgen har som vanligt försvunnit alldeles för fort. Man hinner knappt hämta sig innan det är dags att jobba igen. Den här veckan hoppas jag att den nya dammsugaren dyker upp för jag är trött på att släpa den som finns mellan våningarna. Imorgon är det fyra veckor sedan den andra gick sönder och i torsdags fick jag veta att det inte finns reservdelar till den utan att en ny kommer köpas. Det var på tiden. 

Idag åkte jag och mamma till djuraffären för att prova täcke och sele på Saga. Hon har ju ett regntäcke från Hurtta men det är för kort. Eller för det mesta är det bra längd men hon är ganska så krumryggad emellanåt och då saknas det ungefär 5 cm. För mig är det viktigt att ett täcke eller en tröja täcker hela ryggen. Vad är det för vits med att ha det annars? Ryggslutet vill i alla fall jag skydda från kyla, men med det kravet blir det svårt att hitta något som sitter perfekt. För ju längre desto större i övrigt. 

Saga skötte sig väldigt bra i affären. Hon var inte alls så rädd som jag trodde att hon skulle vara, men när det kom in en annan hund blev hon tokig och ville mörda den, haha. Så fort den försvann ur sikte lugnade hon sig, men hon har svårt för andra hundar efter att leonbergern i vår trapp skrämde henne som valp och alla som bara låter sina hundar rusa fram för att hälsa när vi är på promenad har ju inte direkt gjort saken bättre. Men vi jobbar på det och igår var hon jätteduktig när vi mötte en cavalier. Jag vill att hon ska typ "skvallra" och igår när hon såg den skällde hon till en gång och tittade direkt på mig och fick då godis. Hon brukar ha svårt att släppa möten och vill gärna söka upp den andra hunden med blicken men igår kunde vi fortsätta gå när hon hade fått godiset. Det tar tid att lyckas med något och det måste man låta det göra. Förstår inte dom som skyndar fram ett resultat. Varför skulle det vara bättre? 

Men åter till affären. Vi provade lite olika storlekar. Det rosa täcket hon har är 20 cm men samma modell i 25 är alldeles för stort. Provade även ett vintertäcke från Hurtta i både 20 och 25 men nej, det gick inte. Hittade en gammal modell på regntäcket, samma som jag köpte vintertäcke i våras, och där är storlekarna annorlunda. 24 är för litet för henne nu (vintertäcket var det) så jag tänkte att 27 blir nog bra på längden och det blev det. Bröstremmen får jag ha på det minsta. Konstigt att det kan skilja så på 25 (som är på tok för stort) och 27 (som passar perfekt på längden). 

Jag var ju även ute efter ett vintertäcke och eftersom Hurttas inte passar så bra provade vi ett från Buster. Jag hade velat ha ett rött, men det fanns inte i den pyttestorleken så det fick bli ett brunt. Inte för att färgen är direkt viktig men ändå, haha. Det satt bra på henne bortsett från att bensnörena är för långa men det går ju att fixa till. Det måste jag även göra på regntäcket. Regntäcket var billigare än dom nya modellerna och vintertäcket var på kampanj så för pengarna jag sparade på det köpte jag ytterligare en produkt från Hurtta. En slags jacka (hon har den på sig på bilden här under men hon fick en grön). Minns inte nu vad den heter men i typ softshell eller något. Skulle vara både varm, vind- och vattentät. Den beställde jag dock på nätet när jag kom hem för då sparade jag nästan hälften. Sjukt dyrt att handla i djuraffären, så om Hurttas vintertäcke hade passat hade jag tänkte beställa även det. Man får ju vara lite smart ;-) 

Någon sele blev det inte. Jag har sett så många chihuahuor ha sele från Hurtta och jag har tänkt att det är märkligt för Bam, min förra hund, hade den minsta storleken och han var rätt så grov. Men jag tänkte att när vi ändå var med Saga i affären kunde jag prova och jag förstår inte hur andra chihuahuor kan ha dom. Saga kunde liksom gå rakt igenom halsöppningen, haha. Så liten tycker jag inte att hon är, men det är hon tydligen. Hon är ganska lång så jag tror att det kanske är därför som jag upplever henne som större än andra av samma ras. 

Ghost brownies for halloween

Nja, det skulle vara spöken i alla fall, men det ser mer ut som ljus tycker jag, haha. Men jag är inget proffs så vad man kan förvänta sig. Om man får dom så fula som jag fick mina kan man ju kalla det ljus istället. Om man vill.