Sängen skakade

I natt har det varit värsta stormen här och i resten av södra Sverige. Gorm eller vad den nu kallades. När vi var ute med hundarna vid 23-tiden hade det börjat blåsa rätt så rejält men det var inte förrän ungefär en timme senare som det började på riktigt. Där vi bor är en byggarbetsplats. Det byggs hus och lägenheter för fullt för att utöka området som för 10 år sedan bara var skog. Det är sorgligt. Men det är inte det jag ska skriva om nu, haha. 

Vi gick och la oss och man hörde hur det smällde och hade sig utanför fönstret. Kikade ut och där flög byggmaterial över hela gatan. Kors och tvärs. Den här stormen kom inte som en överraskning så jag förstår inte varför dom inte hade försökt säkra grejerna. Stora frigolitblock for fram överallt och det gör dom liksom när det bara är den vanliga vinden som vi brukar ha här. Så jag vet inte riktigt hur dom tänkte. Jag försökte sova. Det var omöjligt. Och det blev inte lättare. 

Efter ett tag kände jag hur sängen skakade. Jag trodde att jag inbillade mig. Att jag hade legat och blivit yr för det var ungefär så det kändes. Som när man är riktigt yr och blundar men allt blir bara värre då. Det gick ett tag och det lät som att vindstyrkan bara ökade. Då kände jag det igen och det var verkligt. Sängen skakade. På riktigt. Det var faktiskt lite läskigt. Låg där och kände det här en stund innan jag gick upp och kollade läget på gatan. Stängsel och stora skyltar runt byggområdet hade vält. Grejer låg över hela vägen och längs med elområdets stängsel samlades frigolitblocken. 

Klockan blev två. Tre. Fyra. Jag kunde verkligen inte somna. Mamma snarkade i rummet bredvid och jag kunde inte förstå det. Eller jo, hon tar ju tabletter och somnar men ändå. Det var ju inte en liten lätt sommarbris som svepte förbi precis. Jag läste på Facebook att folk som bor i äldre hyreshus och villor var oroliga. Det lät som att taken skulle flyga av. I början av allt det här kände jag mig trygg. Vårt hus byggdes för bara sex år sedan (det var färdigt då) så det borde kunna stå emot tänkte jag. Men när sängen började skaka tänkte jag om. När en kraftig storm drar in kan man nog aldrig vara riktigt säker. 

Jag somnade så småningom. Vaknade och huset stod kvar. Killarna som bygger husen på andra sidan gatan har gått runt och samlat in materialet som har varit på vift och när jag var ute med Saga gick en runt och försökte hålla ordning på det som flyger runt nu. För det blåser fortfarande. Mycket. Men mindre än i natt. Mötte en granne när jag kom in. Jag sa att till och med sängen hade skakat. Hon sa att hon inte ens hade hört stormen. 

Varghundsmys

I tisdags skrev min blivande uppfödare att hon skulle upp hit för att ge sin stora varg akupunktur och om jag ville var jag välkommen. Självklart ville jag det! Dels få gosa med finaste Edvin men också för att jag tycker om att lära mig allt som rör hundar och deras hälsa. 

Jag fick ställa klockan så jag sov uruselt och när jag väntade på bussen var den sen. Väldigt sen! Den kom inte alls så jag fick ta nästa och fick då skynda mig för att hinna fram i tid. Hade en bit att gå/springa också. Men jag hann. Typ. Hon hade precis gått in på rummet när jag kom. Fick några blöta pussar av Edvin innan han fick akupunktur och när nålarna hade lossnat fick han även en laserbehandling. Det var nog skönt för hans stora kropp. 

När han var nästan färdig såg vi genom fönstret att en hund från förra årets kull hade dykt upp utanför så jag gick ut och pratade lite med henne och klappade på vovven medan Edvin blev färdig. Det var roligt att träffa "valpen" igen. Senast var i januari då han var 10 månader gammal så han hade blivit större nu. Grövre. Fick dock veta saker som inte var speciellt bra men jag väljer att se förbi det. Jag misstänker att det ligger helt andra saker bakom och så kommer det inte bli med min varghund. Kan som vanligt inte gå in på detaljer så här öppet, men det var en del konstiga saker jag fick höra. Det är verkligen mycket drama i vargvärlden, haha. 

Jag tog inga bilder men här är två på Edvin som jag tog när jag och Kevin var nere och hälsade på. Han är så himla stor. Och helt jävla underbar! 

Gingerbread cupcakes with lingonberry frosting

Idag har jag börjat med julvideor (prenumerera gärna på lynnssweetparadise på youtube). Tanken är att jag ska försöka hinna med att pyssla lite mer för det har varit väldigt dåligt med det sista tiden. Jag har dock inte alla saker hemma än, så jag får se hur mycket jag hinner innan julen. Det är ju bara ungefär en månad kvar. Idag blev det i alla fall en lite julig kaka och jag måste säga att jag verkligen älskar hur bilden blev. Riktigt julig och fin!