En simtur

Förra veckan (eller när det var) köpte jag en flytväst till Saga. Hon hade aldrig simmat då men eftersom dom flesta hundarna kan det antog jag att hon också kan. Köpte ändå en flytväst för jag vill att hon ska känna sig trygg när hon är i vattnet och jag vill att hon ska simma rätt. Tanken är att hon ska simma någon gång i veckan, dels för konditionen men också för musklerna. Simträning är toppen! Och då är det viktigt att hon håller upp bakdelen så att hon använder rätt muskler. Hade flytväst till Bam också och det var verkligen hur bra som helst. Jazmin, som jag hade innan Bam, hade ingen och hon simmade lodrätt vilket inte är så bra. 

Eftersom det har varit dåligt väder har vi inte kunnat prova västen förrän idag. Solen skiner och det är varmt men den lilla damen tyckte ändå att det var lite kallt i vattnet så hon fick sig en flygtur så vi kunde prova ordentligt. Svårt att se hur den fungerar om hon bara står på land, haha. 

Regntäcke till Saga

Saga är liten och fryser väldigt lätt, så när hon blir blöt skakar hon en hel evighet och gör av med alldeles för mycket energi vilket är dumt eftersom hon verkar tappa vikt lätt. För ett tag sedan köpte jag ett regntäcke på Hööks i storlek 25, men det kunde hon tälta i. Det var enormt så jag fick lämna tillbaka det. Hennes vintertäcke är storlek 24 och det är för kort så jag trodde att 25 skulle bli bra även att hon mäter mer. Det är dock svårt att mäta henne för hon är lite krumryggad ibland. Men ju större storlek desto större blir ju allt annat och hon är så liten och tunn så det fungerar inte. Det blir alldeles för stort. Igår var jag i djuraffären och köpte ett annat täcke i storlek 25. Samma sak där. Hon kunde flytta in i det, så idag var jag och bytte till den minsta storleken som är 20 cm. Det var typ en cm för kort men jag kan inte hitta något som passar bättre så det får vara så. Det mesta av henne är ju täckt och det är huvudsaken. Är knappar bak som man kan knäppa under svansen om man vill men eftersom täcket är lite kort blir det knasigt om jag knäpper det. Det är väl enda nackdelen med att det är för kort, men nu slipper hon bli blöt i alla fall. 

Rocco fluffboll 10 år

Grattis till Rocco som idag blir 10 år. Bjuder på en bild när han var valp och mer såg ut som en knubbsäl, haha.