Julen är över


Då var julen över för den här gången. Kände ju inget innan julafton och det gjorde jag inte under och nu efter heller. Inga julkänslor. På julafton var det bara jag och mamma som vanligt. Vi åt lite julmat och tittade på Kalle. Filmen på slutet med sengångare måste jag se. Den verkade så rolig. På kvällen kom Jocke hit med barnen. Sara kom också upp en stund innan hon åkte hem. 

Kladdkaka med apelsin.  
Juldagen kom och det är då vi brukar fira jul. I år blev det lite annorlunda eftersom Sara skulle jobba. Vi delade ut julklapparna rätt tidigt så barnen hade lite att roa sig med. Levin fick ett airhockey av mig och i början var han lika glad oavsett vem som vann. Det förstördes dock senare av någon. 
Nova fick mest pysselgrejer och hårsnoddar. Vi åt och tittade på tv. Barnen blev lite väl stimmiga efter ett tag så dom fick spela på min iPad en stund. 
När barnen hade lagt sig tittade vi på film och det var trevligt tills Saga kräktes och någon kläckte ur sig att hon skulle dö. Var nära att jag började böla. Hon är det enda som gör mig glad nu för tiden och så får man höra det. Hon ska absolut inte dö så det var bara jävligt onödigt sagt. Blev tidigt sänggående juldagen. 

Annandagen kom och då skulle Jocke och barnen åka hem. Han var på dåligt humör fram tills dom åkte och när han kom hem skrev han att han hade spytt. Han skyllde det på oss. Påstod att vi serverat gammal grädde och lax. Mycket troligt. Det hade vi så klart inte och alla andra åt ju också av det. Att hans ungar och fru var magsjuka bara några dagar innan hade tydligen inget alls med saken att göra. Vi ville inte ens ha hit dom på grund av det. Dels för att det är hemskt att vara magsjuk men även för att mamma äter viktiga mediciner som hon inte får ta om hon blir sjuk. Men självklart är det vi som har serverat dålig mat. Hans familjemedlemmar bär väl på någon sällsynt gen som gör att dom inte smittar. Dom borde nog kontakta tidningar och forskare. 

Lite blandade bilder från dagarna. 
Det var skönt när dom åkte hem. Jag är ju så trött nu för tiden och med dom här blir det inte mycket vila. Dom stannade en extra natt. Jag har även haft så sjukt ont i magen dom senaste dagarna så det har bara varit jobbigt. 

Nu väntar tre arbetsdagar och sedan blir det fyra nya dagar att försöka återhämta sig på. Efter det kommer jag bara jobba 25% och enligt vissa är det inte lönt att jobba så lite. Okej? Jag får i alla fall lön och det tackar inte jag nej till. Visst, det är lite jämfört med heltid men det är ju verkligen mycket bättre än att inte jobba alls, tycker jag. 

Kommentera inlägget här :