Ser löjligt ung ut

Innan jul när mamma och jag var och handlade fick jag visa leg när hon köpte öl till Jocke. Jag betalade mina varor före henne och när jag packade ville kassörskan se det eftersom vi hörde ihop. Vi snackar alltså öl på Ica. 18 årsgräns. 

I måndags när vi var och handlade fick jag för mig att köpa tomtebloss som det tydligen är 18 årsgräns på. Kommer till kassan och betalar. Och blir tvungen att visa leg. Ska man skratta eller gråta? Jag vet att jag ser ung ut, men att tas för under 18 när man är 32 känns ju lite väl knasigt.

Se in i ljuset

Jag har varit så glad över att kunna börja tidigare den här veckan. Skönt att inte komma hem så sent. Men den glädjen förstördes. När jag hade varit ett par timmar på ena stället fick jag veta att den ena skulle jobba fyra timmar längre än jag fått information om. Jag fick kämpa för att hålla tillbaka tårarna. Löjligt som fan, men jag kunde verkligen inte rå för det. Jag blev så ledsen. Är ju så känslig nu för tiden. Gjorde färdigt där jag kunde innan jag gick till det andra stället. Det kommer alltså inte bli så mycket tidigare dom här två dagarna som är kvar den här veckan för hon ska tydligen jobba som vanligt då också. Kul! Undrar om tiderna jag fått för nästa vecka också är helt fel. Jag borde förstått att det skulle bli så här för det är inte ofta man får rätt information, eller någon information alls. Fortsättningsvis kommer jag börja senare så jag slipper träffa dom! Nu ska jag gå ut med Saga och sedan måste jag försöka hitta en affär som säljer kalendrar. Eller vad det heter. Maxi hade inga igår när vi var där och det börjar ju bli lite akut nu. Året är snart slut. 

Julen är över


Då var julen över för den här gången. Kände ju inget innan julafton och det gjorde jag inte under och nu efter heller. Inga julkänslor. På julafton var det bara jag och mamma som vanligt. Vi åt lite julmat och tittade på Kalle. Filmen på slutet med sengångare måste jag se. Den verkade så rolig. På kvällen kom Jocke hit med barnen. Sara kom också upp en stund innan hon åkte hem. 

Kladdkaka med apelsin.  
Juldagen kom och det är då vi brukar fira jul. I år blev det lite annorlunda eftersom Sara skulle jobba. Vi delade ut julklapparna rätt tidigt så barnen hade lite att roa sig med. Levin fick ett airhockey av mig och i början var han lika glad oavsett vem som vann. Det förstördes dock senare av någon. 
Nova fick mest pysselgrejer och hårsnoddar. Vi åt och tittade på tv. Barnen blev lite väl stimmiga efter ett tag så dom fick spela på min iPad en stund. 
När barnen hade lagt sig tittade vi på film och det var trevligt tills Saga kräktes och någon kläckte ur sig att hon skulle dö. Var nära att jag började böla. Hon är det enda som gör mig glad nu för tiden och så får man höra det. Hon ska absolut inte dö så det var bara jävligt onödigt sagt. Blev tidigt sänggående juldagen. 

Annandagen kom och då skulle Jocke och barnen åka hem. Han var på dåligt humör fram tills dom åkte och när han kom hem skrev han att han hade spytt. Han skyllde det på oss. Påstod att vi serverat gammal grädde och lax. Mycket troligt. Det hade vi så klart inte och alla andra åt ju också av det. Att hans ungar och fru var magsjuka bara några dagar innan hade tydligen inget alls med saken att göra. Vi ville inte ens ha hit dom på grund av det. Dels för att det är hemskt att vara magsjuk men även för att mamma äter viktiga mediciner som hon inte får ta om hon blir sjuk. Men självklart är det vi som har serverat dålig mat. Hans familjemedlemmar bär väl på någon sällsynt gen som gör att dom inte smittar. Dom borde nog kontakta tidningar och forskare. 

Lite blandade bilder från dagarna. 
Det var skönt när dom åkte hem. Jag är ju så trött nu för tiden och med dom här blir det inte mycket vila. Dom stannade en extra natt. Jag har även haft så sjukt ont i magen dom senaste dagarna så det har bara varit jobbigt. 

Nu väntar tre arbetsdagar och sedan blir det fyra nya dagar att försöka återhämta sig på. Efter det kommer jag bara jobba 25% och enligt vissa är det inte lönt att jobba så lite. Okej? Jag får i alla fall lön och det tackar inte jag nej till. Visst, det är lite jämfört med heltid men det är ju verkligen mycket bättre än att inte jobba alls, tycker jag.