Ge upp sin dröm?

Det jag skriver är bara mina tankar. Jag är lite förvirrad för tillfället. Inget är bestämt, men jag har mycket att tänka på. Jag vill inte välja fel. 

För snart ett år sedan fick jag veta att jag skulle vikariera i nästan ett år. Jag bestämde mig då för att spara så mycket jag bara kunde av dom pengarna. Jag ville förverkliga en dröm som jag har haft i över 20 år. Jag ville köpa en irländsk varghund. 

(inte min bild)
 
Tiden har gått rasande fort och det har hänt saker på vägen. Bam avlivades. Saga (chihuahua) köptes. Hon är snart 10 månader gammal och det skulle snart ha varit dags för en ny vän. Min alldeles egna varghund. Men det blir inte alltid som man planerar. Tiken som skulle paras fick inga valpar nu i vår. Hanen dog. Det är sådant som händer och det är väldigt, väldigt tråkigt. Det blir ett nytt försök vid nästa löp, men det är på grund av all väntan som jag har börjat ifrågasätta allt. Trots att jag inte alls behöver göra det.

Jag har nu snart bara 4 månader kvar på vikariatet och jag har varit duktig. Jag har sparat den största delen av det jag har tjänat. Jag har knappt vågat unna mig saker (dom gånger det har hänt har jag nästan fått ångest över det) för jag vet att det kostar att ha en så stor hund. Jag har räknat på det många gånger. Fler gånger än jag kan räkna på mina 10 fingrar. Jag vet att jag klarar det rent ekonomiskt med mat och försäkring. I flera år. Jag skulle även klara det om någon av hundarna blir sjuka, men tänk om jag inte gör det? Tänk om alla beräkningar är fel? 

Jag vet att jag kommer fortsätta hoppa in vid behov när dom här månaderna är över, men kommer det vara tillräckligt? Jag har ju i alla fall fem veckor om året då. Plus vid eventuell sjukdom och så, även att det typ aldrig händer. Jag har mer erfarenhet nu så jag tänker att det kanske går lättare att få jobb någon annanstans efter det här, men tänk om det inte gör det? Ska jag "offra" allt jag har sparat på min dröm och hoppas att resten löser sig på vägen? Eller ska jag ge upp min dröm? Ska det bara få vara en dröm? 

(inte min bild)

Jag funderar mycket på hur jag ska göra. Det hade varit mycket enklare om jag hade vetat hur framtiden ser ut. Med jobb och så. Att jag hade vetat att jag får in x antal kronor varje månad. Det behöver inte vara mycket. Bara så pass att det räcker till dom viktiga kostnaderna. Av allt jag har sparat har jag lagt undan en del till mig själv för tanken är att jag ska gå till tandläkaren. Det kommer bli dyrt, men summan som jag har sparat är antagligen mycket större än vad det egentligen kommer bli, men jag har tänkt att det är bättre att överdriva och bli glatt överraskad och få pengar över. Bara den summan är tillräcklig för att förse hundar med mat, försäkring och vård i ytterligare ett par år, så det säger kanske lite om hur mycket jag har lagt undan till den skiten. Hade gärna hoppat över tandläkaren, men jag kan snart inte dra ut på det längre. Dom går sönder mer och mer och det går fort. Riktigt fort.

En tanke är att jag kanske skulle vänta ännu fler år på varghunden och köpa en till liten nu. En liten chihuahua till. För Sagas del skulle det nog vara roligare, men hon har å andra sidan katten som hon leker med. Förutom chihuahua finns det två andra raser som intresserar mig. Jag vill gärna ha något större. Något mer rejält. Den ena av dom två raserna är inte jättestor, men ändå mer rejäl än Saga. Den är dock utrotningshotad och därmed väldigt svår att få tag på och man rekommenderas att låta djuret gå i avel och det vet jag inte om jag är beredd på. Den andra rasen är större. Runt 60 cm/25 kg har jag för mig och den är inte heller jättevanlig. 

En mindre hund än varghunden skulle innebära mer pengar över till annat. Jag skulle i stort sett kunna försäkra tre hundar till samma pris som vad en varghund kostar. Vad Saga äter för om året, äter en varg för i månaden. Men jag vill verkligen ha en. Det skulle vara så tråkigt att behöva ge upp en dröm som jag har haft så länge bara på grund av jobb. Om man bara hade kunnat se in i framtiden. Få en liten hint. Då hade det här valet inte varit så svårt. 

#allafilterjagkundehitta

Mitt gladaste.
Nu är det snart dags att gå ut en sista gång med Saga. Efter det hoppas jag på lite sömn för det blev inte mycket av den varan igår och det är synd för det är ju så skönt att sova. 

Grillning med familjen

Idag hade vi bjudit hit Jocke, Sara, Nova och Levin på lite grillning. Vädret kunde ha varit lite bättre men vi slapp regnet så det är kanske dumt att klaga. Solen sken emellanåt, men det blåste (ingen överraskning eftersom det här är Kalmar) så när solen försvann blev det lite för kallt enligt mig. 

Vi grillade lite korv och majs och till efterrätt blev det grillad ananas (usch) och cupcakes som jag hade gjort. Bara vanliga vaniljmuffins med en god choklad-/kaffefrosting med kokos i. Riktigt gott! 

Barnen fick vars ett klädesplagg av mig. Nova fick en fin gul klänning och Levin en tröja med några konstiga djur på, haha. Dom fick även vars en chokladmedalj som säkert var mer uppskattat. Jag och ungarna smög på några gäss som stod en bit bort och när vi kom för nära flög dom och det var Levin väldigt fascinerad av. 

Saga var med och hon skötte sig väl rätt bra. En gång fick Nova för sig att trycka upp sitt ansikte i Sagas huvud och det var inte alls uppskattat, vilket jag förstår, så då fick jag påminna Nova om att man inte gör så på någon hund. Självklart ska inte hunden reagera men det kan uppfattas som väldigt hotfullt så förhoppnings gör Nova inte om det och Saga kommer nog lära sig att hon inte är hotfull. Det kommer hon nog dock bara lära sig om dom träffas oftare annars blir det svårt. 

Levin kastade lite med en frisbee som Sara fick av mig. Hon fick även en hel del andra saker och några saker köpte hon. Min hund är ju så mini så vissa saker fungerar inte riktigt på henne och någon varghund blir det inte. Skriver mer om det någon annan dag.