Fota blixtar för första gången

Igår kväll när jag var ute med Rocco blixtrade det så fint på himlen, så jag skyndade mig upp, plockade fram kamera och stativ och gick ut på balkongen. Medan jag fällde upp stativet och satte fast kameran missade jag världens blixt. Jag fick aldrig den chansen igen, men några små blixtar kom det och några av dom lyckades jag fånga på bild. Det var första gången för mig så bilderna är kanske inte perfekta, men jag är nöjd ändå. Var ju som sagt första gången och dom var tyvärr på längre avstånd än jag ville och det flyttade sig snabbt österut. Vissa ser man knappt och särskilt inte när bilderna är så små som på bloggen, men vad tycks? 

Gamla och djur lider

Länge sedan jag skrev lite så jag får väl göra det nu. Har massa bilder på datorn som jag ska lägga upp här, men vem orkar sitta vid datorn när det är så varmt som det är nu? Inte jag i alla fall. Fast det hade kanske varit bättre att sitta där än att vara ute och gå som jag gör istället. Jag tycker att det börjar bli lite väl jobbigt med den här värmen. Jag dricker för dåligt och det börjar märkas. Lite mer normal temperatur skulle inte skada. I alla fall ett tag så man hinner hämta sig. 

Idag är det två veckor sedan Bam avlivades. Jag saknar honom hur mycket som helst. Första veckan kunde jag inte sitta still. Så fort jag hade en sekund över tänkte jag på honom och det var riktigt jobbigt. Det är så klart fortfarande jobbigt och jag pratar bara om honom ibland med mamma och Kevin. Vill inte prata med någon annan om det. Inte än. Undrar hur han hade mått nu dom här veckorna som det har varit så varmt. Han mådde ju dåligt bara det var 20 grader typ så det här hade nog dödat honom. Seriöst alltså, jag tror faktiskt inte att han hade klarat av det. Rocco vill knappt gå längre. En snigel susar lätt förbi honom när vi är ute, så det blir bara väldigt korta rundor med honom och in i duschen direkt när man kommer in. Och på tal om att gå ut. Jag tycker inte om det. Får en stor klump i magen varje gång jag måste gå ut med Rocco. Varför? Jo, jag har ju inte Bam längre så jag är livrädd för att möta en granne som undrar var han är. Jag hade hoppats att mamma skulle möta dom när hon är ute, men nej. Är 16 lägenheter här och av dom är det två stycken på vår våning som jag tror skulle fråga. Dom andra skiter nog i vilket. Jag hoppas att jag aldrig möter dom. Kul att behöva stå där och böla inför dom. Det gjorde i och för sig tanten som avlivade sin gamla hund för ett tag sedan, men det var mer en stilla snyftning. När jag sätter igång är det inte vackert! 

I fredags ringde tanten som jag städar hos. Hon sa att jag behövde komma onsdag eller torsdag den här veckan för att klippa gräset, men eftersom hon inte kunde se vädret så långt fram sa hon att hon skulle ringa på måndag (igår alltså). Ingen telefon har ringt. Inte idag heller, så framåt eftermiddagen bestämde jag mig för att ringa. Jag menar, det kan ju vara bra att veta om jag ska jobba imorgon eller inte. Men hon svarade inte. Har ringt flera gånger vid olika tidpunkter, men det bara piper. Kanske har värmen tagit hårt på henne. Gamla och djur lider verkligen när det är så här och är dom då inte friska till att börja med kan det gå illa. Så hon har kanske gjort en repris på förra sommaren när hon helt plötsligt inte hörde av sig som hon sa och jag fick trackasserar halva Lindsdal (inte riktigt men det kändes så) för att få reda på var hon hade tagit vägen. Då låg hon på sjukhuset i över två månader. Jag ska försöka ringa imorgon också och svarar hon inte då heller får jag väl anta att jag inte ska jobba på torsdag heller. Tur att hemtjänsten kommer till henne nu så jag slipper vara orolig över att hon ligger död och ingen vet något.

Just nu. 

Ur en grodas perspektiv