Ska jag prata engelska? - Tack, men nej tack

God kväll! För visst är den väldigt god? Jag har precis varit ute en sväng med Bam för nu är det perfekt temperatur att promenera i. Sitter och slörpar i mig en smoothie nu som jag svängde ihop lite snabbt. Färsk äppeljuice, jordgubbar och lite melon och ananas. Jag brukar ha is också men den hoppade jag över idag och det kan jag ångra nu. Bären och melonen var frysta men det var visst inte tillräckligt. Det blev en väldigt krämig konsistens, inte alls så där isig och kall som jag vill ha den. Men då vet jag det till en annan gång. 

I helgen var ju Nova här och igår kom hennes föräldrar och hämtade henne. Då blev det lite fika som vi hade fixat. Kärlekmumsen och jordgubbspaj med lite rabarber i. Försökte ta lite kort på Levin eftersom jag inte träffar honom så ofta men det var lättare sagt än gjort. Så fort jag ägnade en sekund åt honom var Nova där. Antingen ställde hon sig mellan mig och Levin och sa "faaaster..." följt av något som inte alls var viktigt. Eller så stod hon en bit ifrån och tittade surt på mig. Jag brukar lägga all min tid på henne, men det kan faktiskt vara roligt att hälsa på Levin också ibland och ta några kort. Här är några bilder i alla fall. 
Jag försökte även ta kort när båda barnen var i bild. Det gick inte alls. Antingen kollar ingen eller så kollar bara en medan den andra är upptagen med... viktigare saker. Det är väl det som kallas ögonblicksbilder. 

Idag har jag varit och jobbat lite. Var i stort sett bara trädgårdsarbete och det är jag helt okej med. Det har varit så varmt och skönt idag så det gick att vara ute utan jacka. Härligt! Fick med mig lite tulpaner hem också. 

När jag ändå är inne på jobb kan jag ju berätta lite kort om ett meddelande som jag fick förra veckan. Det var från någon som hade hittat till min kanal på youtube och gillat det jag gör så dom ville diskuterar en affärsmöjlighet. Idag fick jag svar på det jag skrev och jag tror nog att jag får tacka nej. Det här ligger i USA och om det hade handlat om en resa dit hade jag gjort det oavsett, haha, men nu ville dom ta det hela via telefon och det känns inte så lockande. Prata engelska liksom. Jag kan så klart engelska men den är inte jättebäst och i sådana där sammanhang är det nog bra om man är hyfsat säker. Lite synd för det hade varit roligt men det dyker säkert upp fler chanser. Tänker inte gå in på några detaljer om vad det gällde exakt, men det handlade om att bli en "lärare". 

Picknick med en smutsig herr Fräs

Nova är här i helgen så det finns inte mycket tid för det här med att blogga. Bam är ju smått allergisk mot barn och stökiga människor så det blir ett väldigt pass när Nova är här. Jag bryr mig inte så mycket om hon blir biten (då kanske hon lär sig) och föräldrarna säger att dom inte heller bryr sig, men jag vet att om det väl händer något är det dom som är först på plats och gapar. Så därför blir det inte en avslappnad sekund när hon är här. Idag fick Bam en liten paus medan vi gick ut och hade picknick. Vi hade med oss bröd också så vi kunde mata fåglarna, men det fanns bara en svan där. Den kämpade sig upp ur sörjan och sedan stod den där och fräste på oss. Jäkla sätt, haha. Det var ju den som gick mot oss och inte tvärtom. 

Nova hade plockat blommor till mig på vägen hit och hon fick ett påskägg av mig. Av sin farmor fick hon en klänning som jag inte har någon bild på. 


Av tanten jag städar hos fick hon en kossa med godis. Den andra ska Levin få. 

Några bilder från picknicken (eller mest vägen dit och hem, men ändå...)  

Giveaway time (international)