Nu är jag 30 och ägare till en iMac

Om ni har kollat på videon som jag la upp igår vet ni ju att jag fyllde år då. Hela 30 år. Mamma har alltid sagt att jag ska bli utslängd när jag når den åldern, men än har jag tak över huvudet. Får väl se hur länge det är så, haha. Jag gjorde i alla fall inget speciellt igår. Eller alltså det firades inte direkt. Det som hände var att jag vaknade och gjorde allt som jag brukar göra på morgonen. Sedan tog jag bussen till stan för att hämta en present från mig själv. Det gick snabbt och smidigt så jag kunde ta bussen hem typ 15 minuter efter att jag hade hoppat av den andra och när jag kom hem cyklade jag för att fixa lite andra saker. Väl hemma igen packade jag upp min fina present och idag först har den kommit på plats och jag har fått använda den lite. Kevin satt vid den i flera timmar igår, han påstår att det är hans dator, haha. Men idag har jag som sagt provat den lite och jag är meganöjd. Det kommer nog ta lite tid innan jag har vant mig vid hela upplägget, men det blir ju så när man byter till något nytt. 

Lite bilder. 

Mail a cake (happy birthday to me) + Giveaway

Eftersom jag fyller år idag tyckte jag att det här pysslet passade bra. Jag ber om ursäkt för ljuset, jag glömde helt att ändra inställningarna efter att jag hade tagit bilderna så det är tyvärr väldigt ljust. Jag tänkte även vara snäll och lotta ut en present till en av er. Hur ni gör för att delta får ni veta i videon. Jag ber förresten även om ursäkt om jag låter konstigt och snorar och har mig, haha, men jag var visst lite förkyld när det här spelades in. Jag har även fått höja ljudet i efterhand för man hörde knappt vad jag sa.  

Det går inte så bra nu

Den här veckan började dåligt. Jag hade yrsel och på grund av det kände jag mig illamående, som att jag behövde kräkas. Men det gjorde jag inte. Jag avskyr att vara så yr. Det höll i sig en hel dag, från det att jag vaknade till det att jag la mig på kvällen. Igår skulle jag jobba och jag visste ju redan om vissa saker, men jag blev ändå väldigt frustrerad när det inte gick som det ska. Gick runt och svor och hade mig. Inte för att det hjälpte, men det var som sagt frustrerande. När det var dags att gå ut med soporna var det för det första hur mycket som helst, så jag fick gå fem vändor för att få med mig allt och väl där såg jag att lamporna var trasiga igen. Det är skit rent ut sagt. Särskilt som det verkligen inte går att tömma allt innan mörkret kommer, så man måste ut när det är kolsvart. Tror det var i början på månaden som det fixades och nu är allt trasigt igen. Måste ju vara fel någonstans för längre än så borde ju lamporna hålla. En gång, jag tror det var förra året, sa någon att man kanske glömmer släcka och att det är därför som dom går sönder hela tiden, men jag förstår inte varför lampan utanför skulle påverkas av det eftersom den tänds först när det blir mörkt. Det lär väl inte fixas igen och jag jobbar visserligen inte så ofta, men när jag jobbar vill jag gärna slippa vara livrädd. Mörker och jag går inte alls bra ihop. Usch! Jag kom hem hur sent som helst i natt och så fick jag bara 4 timmars sömn för jag kunde inte somna. Jippie! Jag är inte så trött nu, men jag kommer bli det ikväll så jag håller tummarna för att det flyter på bättre idag. 

För några dagar sedan filmade jag en sak som kommer upp på lördag, när jag fyller år. Jag filmade det sista idag och det blev ju bara skit. Jag hatar att prata, men jag var så illa tvungen att göra det den här gången. Det låter tillgjort och hemskt och... ja, jag gillar det helt enkelt inte alls. När det var gjort skulle jag redigera hela videon, men då helt plötsligt fungerar inte ljudet i datorn. Det står att högtalarna inte är inkopplade, men det är dom visst. Skit är vad det är! Tur att det snart löser sig. Men mer om det på lördag (förhoppningvis!). 

Just det, jag skulle leta efter några bilder förut men dom är spårlöst försvunna. Borta! Jag vet precis vad mappen heter och allt, men jag kan inte hitta den. Inte på datorn. Inte på den externa hårddisken. Inte på någon av mina skivor. Var sjutton har den tagit vägen? Den innehåller i stort sett alla bilder mellan 2002-2005, så det är inte direkt så att jag firar att den är borta. Bilderna i sig är rena rama skiten, om man ska gå på kvalité, men det är ju trots allt minnen och jag vill gärna ha tillbaka dom. Förstår inte vad som har hänt. Jag kan ju knappast ha råkat radera dom. Nu ska jag göra mig i ordning för jobbet. Jag måste fixa cykeln innan jag sticker för styret är löst, igen. Sist det hände var när jag skulle till djursjukhuset och betala Bams räkning. På hemvägen fick jag leda cykeln för styret ramlade nästan av. Tur att det inte var dagen innan när jag hade Bam i korgen. Samma sak hände alltså igår när jag var på väg hem. Jag kände att styret rörde på sig så jag vågade knappt cykla, men jag ville inte gå eftersom jag redan var så sen. När jag kom hem såg jag att det hade lyfts upp ett par centimeter och nu sitter det bara precis fast. Jag drar åt så hårt jag kan, men ändå lossnar det. Livsfarligt ju! Jag har alltid verktyg med mig så jag ska kunna fixa skruvar och så vidare och det är kanske bra eftersom cykeln tydligen har bestämt sig för att bråka med mig. Precis som allt annat!