iMac istället för hund

Nu tänkte jag ta och berätta vad jag hade för planer inför min födelsedag. Och då menar jag inte det lilla julfirandet för det har jag ju redan skrivit om. Redan förra året började jag fundera på en hund till och den ville jag ge mig själv i födelsedagspresent. I 30-årspresent. Men det blev inte så och nu ska jag försöka förklara varför det blev en iMac istället. 

I februari var jag tvungen att kastrera Bam och det var efter det som allt förändrades. Mina planer fick skjutas fram. Tiden efter kastreringen var en total katastrof. Han mådde så fruktansvärt dåligt och vi besökte veterinären som trodde att det var ångest. Jag trodde att han aldrig skulle bli sig själv igen, men med lite lugnande grejer och tid blev han bättre. Men inte bra. Han har alltid haft mer eller mindre starka åsikter om saker och ting, men efter kastreringen går det bara utför. Om det beror på kastreringen eller inte kan jag inte svara på eftersom han trots allt var lite besvärlig redan innan, så det här kanske ändå skulle ha kommit förr eller senare. Kanske att kastreringen påskyndade processen. Jag vet inte. Eftersom han mådde dåligt och fortfarande inte riktigt är okej (det går ju som sagt åt helt fel håll) bestämde jag mig för att en till hund inte är aktuellt i dagsläget. Han stressar upp för lätt och en hund till, särskilt en valp, skulle få honom ur balans. Och det vill jag inte utsätta honom för. Minsta lilla ändring och han tappar sig själv helt. Kanske att han skulle acceptera läget efter ett tag, men jag tror inte att han skulle vara lycklig och må bra. Man ska aldrig vara egoistisk, man kan inte vara det när det gäller djur (och andra saker men det här handlar om djur nu). Jag tycker inte det är okej att skaffa en hund till när den jag redan har inte är redo, och kräver all min tid och uppmärksamhet. Bam är mitt ansvar och mår han inte bra måste jag sätta mina planer åt sidan tills jag vet att han kan hantera det. Man måste kunna läsa av sina djur och se vad som är bäst för dom. 

Så jag bestämde mig för att köpa en ny dator istället. Hur kom jag fram till det? Ja, jag vet inte riktigt. Jag vaknade väl mest upp en dag och sa "jag ska köpa en iMac". Jag hade aldrig suttit vid en Mac och jag hade aldrig ens sett en, inte i verkligheten i alla fall. Bara på bild. Men det spelade ingen roll, jag skulle bara ha en. Jag var väldigt trött på min andra dator. Den fungerade inte till det jag ville ha den. Att redigera bilder gick inte alls och det var slö när jag redigerade videor. Den var dessutom stor och ful och jag har alltid hatat stationära datorer just på grund av dom sakerna. Dom tar plats och förstör hela inredningen. Och sådant är viktigt för mig. Och oväsendet den förde ska vi inte bara prata om. Man märkte direkt när den stängdes av för då upptäckte man att man pratade högre än normalt. Man var ju tvungen att överrösta suset, eller dånet. Oljudet helt enkelt. Min iMac har allt som inte den andra datorn hade och om jag skulle köpa dator igen skulle det absolut bli en likadan. Jag ångrar mig inte en sekund. Visst, den kostade en bra slant men det är så värt det. Den är tyst. Den är snabb. Den är snygg! Jag älskar den. Nu har tyvärr doften lämnat rummet, men dom första veckorna... Ah! Har man aldrig haft en ny iMac i sitt rum har man missat något. Apples produkter luktar något särskilt, hur konstigt det kanske än låter. Självklart luktar alla nya saker nytt men det här är något utöver det. Svårt att förklara, köp en Apple-sak så förstår ni vad jag menar, haha. Först planerade jag att köpa en 21,5" men dom planerna höll i sig i en dag ungefär. Jag tänkte att jag lika gärna kunde slå på stort så jag tog en 27" istället. Och om jag dog när jag för första gången såg en live. Herregud! Det var väl en månad eller något innan det var dags för mig att köpa den. Jag hade egentligen inte alls tänkt att se en innan jag packade upp min, men jag kunde inte hålla mig till slut. Jag kan beskriva den med ett ord; enorm! När jag packade upp datorn här hemma och satte mig vid den var den väldigt ovant. Jag har fortfarande inte riktigt lärt mig var allt finns. Dels har jag ju suttit vid PC hela livet så snabbkommando och allt är annorlunda. Allt sitter helt fel jämfört med vad jag är van vid. Och storleken, man får typ flytta sig i sidled för att kunna se vad som händer på andra sidan skärmen, haha. Men jag är nöjd, nöjd och väldigt nöjd! Jag har till och med fått båda mina bröder att vilja ha en. Det ni! Och då ska jag ju så klart tillägga att båda två var helt emot Mac-grejen när jag sa att jag skulle köpa en, haha. 

Ni kanske vill veta vad för hund jag skulle ha köpt? Det tänker jag inte berätta! Först tänkte jag på en ras, men det finns bara en kennel i Sverige och deras krav kan jag tyvärr inte nå eftersom hundarna skulle tävlas och massa, det blir svårt för mig utan körkort att ta mig till dom speciella tävlingarna. Sedan läste jag om andra raser inom samma kategori och jag tror att jag har hittat rätt nu. Det finns dock väldigt få kennlar även inom den rasen så det kommer bli en lång väntan. Vissa ska inte ha valpar förrän tidigast 2015 och då går dom fort. Jag står inte på någon lista eller så eftersom jag inte vet när jag kommer kunna köpa en. Med tanke på Bam och så. Men en vacker dag så, en vacker dag. Det blir ingen liten hund (har sagt chihuahua till en del), det kan jag säga. Men det blir inte heller min drömhund som är en irländsk varghund. Tyvärr. Det kan jag köpa först när jag har heltidsjobb för försäkring och mat för en sådan kostar typ lika mycket under ett år som dom kostar i inköp. En hel del alltså, men även där säger jag att en vacker dag så. Jag har velat ha varghund sedan jag var liten och träffade en på ett café i Nybro. Vackra varelser. 

Nu blev det ett väldigt långt inlägg, men jag hoppas att ni har läst allt. Det står kanske inget viktigt egentligen, men jag skriver ju så sällan så när jag väl skriver vore det ju trevligt om någon läste :-)

Clementine candle

Jag är skuldfri!

För snart två år sedan skrev jag det här inlägget. Idag har jag betalat in den sista summan på en skuld som jag inte själv har skaffat. Det känns skit att bli av med så mycket pengar för nu är jag pank, men det känns fruktansvärt skönt att bli av med skulden. Nu är jag helt fri och kan göra precis vad jag vill. Så skönt! Förstår ni det eller? haha.

Det var väl mest bara det jag ville skriva nu. Ni får gå in och läsa mitt förra inlägg för lite mer tankar kring det hela. Tryck på "här" där uppe så kommer ni dit.