Soft ginger cookies/Soft gingerbread

Christmas countdown frame

Lite om Bams träning

Jag får väl ta och skriva lite här också. Det ser ju inte så roligt ut med bara en massa videor. Även om som så klart är väldigt roliga. Ni tittar väl på dom?

Men vad ska jag skriva? Jag har egentligen inget att berätta. Som vanligt. Dels för att det ju aldrig händer något spännande i mitt liv. Jag vaknar, går ut med Bam, ger honom mat och medicin, äter frukost och sedan kanske jag filmar för en video eller är och handlar eller något innan det är dags för Bam att gå ut igen. Varannan dag går vi en långpromenad och varannan dag gör vi inte det. Den är inte speciellt lång heller, men en timme brukar vi vara ute. Mer kan han tyvärr inte och det är rätt tråkigt. Redan efter ungefär 40 minuter börjar han visa att han har problem med sitt knä. Så det är därför som vi bara går lite längre varannan dag, men man skulle kunna säga att vi är inne i en ond cirkel. Han får inte bli tjockare för det är inte alls bra för hans lilla ben (det är ju inte bra någonstans att vara tjock, men det är hans knä som jag tänker på i första hand) så vi tränar/motionerar men då får han ont i benet och kan inte röra sig så bra dagen efter plus att han blir arg vilket man kan förstå om han har ont, och det gör att han måste vara still. Och när han är still blir han tjock och musklerna försämras. Så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Nu går vi som sagt en långpromenad varje dag och jämfört med vissas promenader klassas det väl bara som en vanlig "snabb kissrunda". När man läser om dom som hela tiden tränar med sina hundar på ett eller annat sätt känns det som att jag inte gör tillräckligt med min egen hund. Jag gör vad han klarar så klart, och jag skulle aldrig utsätta honom för något som gör honom sämre, men man får ändå lite ångest när vissa hundar gör fem hundra olika saker varje dag. Om det är bra eller inte låter jag vara osagt, och jag är osäker på om jag skulle aktivera honom annorlunda om han var frisk. Självklart skulle promenaderna kunna vara längre då, men någon annan träning är jag inte direkt intresserad av.

Jag tror att jag ska prova att gå en halvtimme två gånger om dagen, varannan dag. För att se om det blir bättre och om det fungerar kanske man kan ta och prova en halvtimme extra på "vilodagen". Snart kommer dock snön och kylan på riktigt och då ska jag vara glad om jag får honom utanför parkeringen. I vinter kommer jag inte kunna motionera honom så mycket, så då kommer jag fokusera mer på det vi kan göra inne. Hans cavaletti och pilatesbollen och på så vis kommer inte hans muskler försämras allt för mycket. Det som är bäst tycker jag är att gå i mossan och blåbärsriset, men inomhus är ju bättre än inget. 

Det var det. Nu orkar jag inte skriva mer, haha.