Det går inte alls

I helgen har vi Nova här och det är trevligt och så, men det är så synd om Bam. Han har ju alltid haft väldigt svårt för barn trots att vi har varit mycket i Orrefors sedan han var riktigt liten. Han har aldrig vant sig. Periodvis fungerar det lite bättre, men aldrig så pass att man kan slappna av. Hade Nova lyssnat bra från början hade det nog varit en annan sak, men hon är så glad i djur att hon stänger av. Nu säger hon i alla fall att hon ska låta bli Bam, men därifrån till att verkligen låta bli honom är steget på tok för långt. Efter kastreringen är dessutom Bam en helt annan hund och det är inte till det positiva. I alla fall inte när det gäller hans osäkerhet och hur stresstålig han är.

Mamma åkte och hämtade Nova i Nybro, precis som hon brukar göra. Sedan hämtade dom mat innan dom kom hem hit och redan när vi satt vid matbordet märkte jag att det här inte skulle bli en bra helg för Bam. När vi sedan satt i soffan skulle han ha stenkoll på var hon befann sig. Ögonen följde varenda steg hon tog. Det räckte att hon kom runt 1-1,5 meter för nära honom så flög han på henne. För att inte stressa honom ännu mer satte jag på honom kopplet, varje misslyckande är ett steg bakåt och det hjälper inte honom i hans osäkerhet. Han låg fortfarande och glodde på henne, men till slut orkade han inte mer och somnade. Vid 17:30-tiden gick vi alla ut på en promenad och när vi kom in duschade Nova. Efter det kom hon in i mitt rum för att jag skulle hjälpa henne att ta på den nya tröjan som hon fick av mig och då kom hon ju för nära Bam som så klart flög på henne. Jag tog bort honom och sa till henne att backa vilket hon gjorde. Sedan rörde hon sig lite grann och då skulle han flyga på henne igen. Jag hann bara få tag i den smala, runda delen på flexikopplet så när han sprang och jag drog blev det att huden brändes av rejält. Satan vad det gjorde ont! Så, det är alltså jättekul att Nova kommer och sover över här vissa helger, men det är inte alls bra för Bam. När hon åker hem ser man direkt att han blir en annan hund, men det tar flera dagar innan han har hämtat sig helt.

Nova fick ett par nya kläder av mig. Den här fina tröjan och så en klänning med hästar på. Hon fick även en lampa med katter och möss på. Jag försökte ta kort på "brännskadan" men det ser mycket värre ut i verklighet. Får hoppas det läker bra för på tisdag ska jag jobba. Det ska jag göra redan på måndag, men då är det bara ogräs som ska rensas och dom bakterierna är jag inte lika rädd för som dom som finns hos tandläkaren.

Vad har ni för hemlisar ihop?

Bam i det blå och gula

Idag efter jobbet och middagen bestämde jag mig för att ta ner Bam till vattnet en sväng. Så jag och Kevin lastade in honom i cykelkorgen och sedan bar det av. Direkt när han såg vattnet förstod han att han skulle få plaska lite så när jag lyfte ner honom på marken sprang han direkt i. Han fick springa lite i vattenbrynet innan Kevin försökte få i honom lite längre. Det är bra för hans små ben att simma, men han gör inte gärna det. Kevin lockade med allt möjligt och försökte, men så fort Bam känner att botten börjar försvinna så vänder han. Jag tänkte då prova från bryggan, att jag liksom kröp på den samtidigt som jag höll i honom och han försökte med allt för att ta sig upp på bryggan och för att jag skulle lyfta upp honom, men jag petade ner honom lite försiktigt och till slut var han där han inte bottnade och då hade han inte så mycket till val. Det låter kanske taskigt, men hade jag sett på honom att det gjorde mer skada än nytta hade jag så klart inte "tvingat" honom till det. Han simmade där ett par minuter medan jag höll i honom för själv vågar han inte simma. Sedan blev han trött så då slutade jag och han fick springa uppe på land en stund innan vi cyklade hem. Jag hade med mig min kamera för jag kan fortfarande inte riktigt med den och särskilt inte när det jag fotar rör sig, så idag var ju ett perfekt tillfälle att träna. Ska kanske tillägga att jag behöver mycket mer träning. Fy sjutton så svårt det är. Har i alla fall redigerat dom lite snabbt nu bara eftersom datorn inte vill samarbeta med mig när det gäller redigering, så här kommer några av dom. Anledningen till att han har linan på sig är för att han kan få för sig att jaga och det är inte okej, sedan tog jag dock av den ett par minuter för att det är roligare att ha bilder utan också men då var det handen i godispåsen hela tiden för att muta honom att stanna kvar, haha. Men det gick bra. Inga rådjur eller harar kom förbi... den här gången.