Regnbågsfläkt

Nu när sommaren är här tar många fram sina fläktar och jag vet inte vad ni tycker, men jag tycker att dom är väldigt fula ,
så jag bestämde mig för att piffa upp min som jag köpte för några dagar sedan.
Det är viktigt att fläkten är ren, så om ni inte har en ny får ni helt enkelt torka av den innan ni sätter igång :-)  

Bam och Levin (och Nova)

3 veckor med färskfoder

God kväll!
Idag har det regnat lite grann. Lite grann är en stark underdrift. Jag skulle ta bussen till affären för att köpa trosor till Nova då vi bara fick med det paret som hon hade på sig igår när hon kom. Jag kom ut och sprang till bussen. Vad kan det vara, 100 meter? Jag är dålig på avstånd, men hållplatsen ligger precis bredvid grannhuset. Det tog mig bara några sekunder och jag var genomblöt. När jag kom fram sprang jag till Rusta för att köpa en fläkt (ska ha den i en video så håll utkik) och jag var helt dränkt när jag kom fram. Köpte fläkten och rusade sedan till Lindex för att köpa trosor. En personal sa till mig att det regnade mycket ute och jag tyckte att det var en ganska konstig sak att säga när jag såg ut som att jag hade duschat med kläderna på. När jag var färdig sprang jag tillbaka till bussen och så var jag hemma igen en timme efter att jag hade gått. Snabbt och bra. Det var översvämningar här och var och när jag senare läste på Barometerns hemsida såg jag att det var väldigt mycket översvämningar i hela stan. Då var jag glad att jag inte skulle jobba idag, haha. Kul att cykla hem i det liksom. Nu vet jag ju i och för sig inte hur pass mycket vatten som har försvunnit, men med tanke på mängden som kom känns det som att det kommer ta ett tag. Nova blev i alla fall väldigt glad över trosorna.

Igår hade Bam ätit sitt färskfoder i tre veckor och jag hade tänkt blogga om det då, men så kom andra saker i vägen (läs: jag glömde, haha). Det är inte så lång tid egentligen, men jag tänkte ändå skriva lite om hur jag tycker det fungerar hittills. Som jag skrev häromdagen så får Bam ju mat fyra gånger om dagen nu för tiden på grund av magkatarr och jag tycker att maten har gjort problemet lite bättre. Om det har med maten i sig att göra är svårt för mig att avgöra, men han åt så himla dåligt när han fick torrfoder och han har varit lika dålig på att äta i hela sitt liv, så det är klart att när han väl äter blir magen bättre. Han tömmer skålen, varje gång. Hade han kunnat hade han nog ätit upp den också. Det har inte hänt någon gång tidigare, inte ens när jag har gett av vår människomat. Jag tycker inte att han verkar vara mättare, men det kan ha att göra med magsyran. När hundar äter torrfoder krävs mer magsyra för att bryta ner fodret och nu när han får mer lättsmält foder blir det så klart ett överskott innan magen har stabiliserat sig. Då mår han illa och ibland verkar det som att han förstår att han måste äta då för att må bättre = verkar mer hungrig. Men när illamåendet blir för mycket vill han inte äta alls. Därför får det inte gå för lång tid mellan hans mål för då blir magen för tom och illamåendet kommer som ett brev på posten. Jag inser att det kanske låter ganska rörigt, men det blir lätt så när jag skriver ibland. En sak som är jättebra är att han bajsar betydligt mindre nu för tiden. När han åt torrfoder (som han ju knappt åt) bajsade han minst 4 gånger om dagen och högarna var nästan större än Roccos som är en stor golden retriever. Märkligt tyckte jag eftersom han som sagt åt så dåligt. Hur var det ens möjligt att få ur sig så mycket skit? Nu bajsar han två gånger om dagen och mer normalstora högar. Jag upplever det också som att hans ögon är mindre rinniga. Hans raser har en tendens till rinniga ögon och tidigare har det periodvis varit ganska mycket, men jag vet inte när jag torkade dom sist.

Hittills är jag alltså väldigt nöjd med fodret, så jag tror inte att jag någonsin kommer byta tillbaka till torrfoder. Det verkar dumt när han ändå går åt rätt håll med det här. Att bota allt på så kort tid är ju så klart inte möjligt, men om man ger det tid kommer nog allt att lösa sig. Nu i veckan kommer jag även få hem ett par tillskott som ska hjälpa till att stabilisera magsyran. Har fått hjälp av en som jobbar med foder och som skapar "menyer" till hundar med diverse problem så det ska bli intressant att se hur det fungerar. Nu ska jag gå ut en sista gång och servera dagens sista måltid och sedan blir det sängen så man orkar med att leka med Nova imorgon.

Nova fick kläder av mig den här gången också. Vet inte om jag bloggade sist när hon var här, men hon fick en fin tröja och en klänning då och den här gången fick hon den sötaste klänningen, en kjol och ett linne. Och så trosorna då. Många bilder kommer från instagram, jag heter lynnpetersson och där lägger jag även upp små videoklipp nu när den funktionen finns. Så följ mig gärna :-)