Öland och rivning av lekstuga

I söndags åkte jag med Jocke och hans familj till Öland för att sjösätta en båt. Bam var med och eftersom han blir åksjuk så lätt kräktes han några gånger. Stackars hund. Veterinären sa att det skulle växa bort, men så fel hon hade. Men det är bara att vara förberedd med handduk och påsar. Medan vi väntade i hamnen började det regna och åska. Perfekt båtväder, haha. När väl hjälpen kom gick det fort. Jag var på toaletten när dom började så jag hann bara ta en bild på själva sjösättningen. Efter en stund blev barnen griniga så då fick vi åka hem. Lite tråkigt, men det är väl så det är när man har barn som är rastlösa. Åkte hem till mig för att hämta saker och sedan bar det av mot Orrefors.

Igår började Jocke riva den så kallade lekstugan och nu är det inte mycket kvar av den. Annars gjorde vi nog inte så himla mycket. Satt ute i trädgården och så var vi i affären en sväng. Bam tog cykeln dit, haha. Idag öser regnet ner så idag blir det nog en lugn dag inne. Eller ja, förhoppningsvis blir den lugn. Stackars Bam är redan ur balans. Märkte det på eftermiddagen igår och på kvällen började hans mage säga ifrån också. Hoppas att det inte blir värre för det tar så lång tid att återställa. Innan vi åkte hit märkte man inte av magkatarren, men så fort han utsätts för barn och stimmet som blir när alla inte kan koppla av och vara lugna blir han för stressad och skiten kommer tillbaka på två röda. Men imorgon åker vi hem igen och då får han ta det lugnt tills på söndag för då kommer dom till oss för att fira Jocke som fyller år på måndag.

Jag har shorts på mig och därför lyser inte solen

Som vanligt när jag bestämmer mig för att ha shorts, kjol eller klänning så bestämmer sig solen för att försvinna. Är det konstigt att man inte får någon färg på benen? Nej! Den tittar fram lite då och då, men det är moln på himlen och går jag ut verkar alla moln samla sig för konferens eller något. Riktigt störande. Nåja, det är som det är med det.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Hört rykten om att Jocke med familj ska komma förbi en stund, men jag vet inte säkert. Annars är det kattvakt som gäller. Och hamster, men han är nästan lika stor som katterna, som är större än min hund, haha. Nä, så illa är det inte (för hamstern alltså, katterna är enorma!) men så ja, mat och sällskap ska djuren få lite senare idag. Var där en sväng igår efter jobbet och ska dit imorgon också.

Fanns fika på jobbet. Haha, rolig bild på Pumbaa. Mamma undrade om han hade hängt sig själv och självklart hade jag ju tagit en bild på det innan jag hade räddat honom. Vad tror hon liksom, haha. Men han gäspar bara.

Strawberry cheesecake cookies

Idag provade jag att göra dom här kakorna och dom blev somriga och fina, men jag upptäckte att det var lite knepigt med mjölet och jordgubbarna. Olika sorters jordgubbar vätskar olika mycket, så jag hade behövt lite mer mjöl i. Mängden mjöl som står är alltså bara något man ska utgå ifrån. Smeten ska inte vara lika kladdig som min, men inte heller vara stenhård. Det är svårt det där, när man använder sig av frukt och bär, men det är bara att prova sig fram :-)