Vinterrådjur

Idag på morgonen passerade ett rådjur nedanför balkongen.

Träning, ignorera, veterinär

Ligger i sängen och slöar med mobilen. Jag har verkligen ingen lust med något, så det enda som händer just nu är att jag tittar på youtube. Om dagarna har jag satt som mål att gå/springa runt två mil och hittills har det fungerat hur bra som helst. Med tiden kommer jag så klart utöka sträckan. Redan när det här året började hade jag som mål att börja springa och det finns en tanke bakom det hela. Vad säger jag dock inte. Sist när jag var i Orrefors berättade jag för Jocke att jag skulle börja med det och han utbrast "varför?!" och jag tyckte varför inte. Att röra på sig är inte lika med att gå ner i vikt, även om det säkert är så för många. Jag läste hans frus blogg nyss och såg att hon börjat träna med någon app och då började jag ju så klart undra om hon också fick frågan varför hon har börjat röra på sig. Säkert inte, för olika människor bemöts på olika sätt. Hur eller hur så är det bra för både kropp och sinne att vara ute och göra något, jag kommer inte gå ner i vikt eftersom jag äter som tre män. Jag gör det av en helt annan anledning och den får ni som sagt inte veta.

Jag har kommit på några saker som jag ska filma till min kanal på youtube så imorgon måste jag gå och se om jag kan hitta lite material till det. Det är lite inför alla hjärtans dag, eller bara för att. Inte behövs det en speciell dag för att visa sina nära och kära vad dom betyder. Det är bara affärernas påhitt och det fungerar tydligen. Jag hatar alla hjärtans dag. Jag hatar mors dag. Jag hatar fars dag och alla andra jävla dagar. Och nej, jag är inte bitter bara för att jag säger så. Det är min åsikt, en sak som alla har rätt till att ha. Egna åsikter.

När jag ändå är lite inne på det här med att hata saker, eller ogilla om man nu inte vill sträcka sig så långt som till hat. När man skriver till någon och inte får svar, vad tycker ni om det? Självklart kan en människa vara upptagen och inte kan svara exakt samma sekund som man skickar eller den läser, men hör det inte till vanligt hyfs att svara när man kan? Nu uppfostras ju i och för sig alla på olika sätt, så man kanske inte ska vara för hård mot dom som inte fått lära sig vanliga saker. Dom vet ju trots allt inte bättre. Ibland är livet inte lätt...

För att det inte ska bli ett helt negativt inlägg kan jag ju åter igen berätta vilken fantastisk veterinär jag har. Nu kommer jag skriva något som är sant och negativt, det är inte alla som kan göra det när det går emot dom, men jag är som bekant inte som andra. Tack och lov! Går Bams träning dåligt kan jag skriva om det, samma sak om det gäller mig själv. Men nu gäller det Bam. Han har börjat kissa inne och då kan man börja misstänka någon sjukdom, fast det var inte det första jag tänkte på faktiskt men efter att ha googlat bestämde jag mig ändå för att skriva till veterinären och förklara. På internet stod nämligen att när hunden ändrar sina kissvanor ska man först kolla så att det inte ligger någon sjukdom bakom. Jag förklarade precis som det var, hans kissrutiner både ute och inne och fick till svar att det tyvärr är hans hormoner som spelar honom ett spratt. Alltså var min första tanke helt rätt, även den här gången. Var samma sak när det gällde hans demodex. Så än en gång fick jag svar på ett problem, av en veterinär som inte är som alla andra och typ tvingar dit en för minsta lilla.

Det har flyttat in väldigt mycket nya hundar i trappan och Bam, som alltid har varit lite extra testosteronstinn, fick visst lite problem med det. Häromdagen kissade han liksom i hissen, haha. Vi var på väg ner och han bara lyfte benet mot väggen. Jag tänkte att jag skulle ta det när jag kom in för han skulle bara kissa av sig precis utanför, men så klart kom en granne och skulle åka upp just då. En av dom som tror att dom är lite finare än alla andra. Hon måste ha fattat att pölen var vår, haha. Jag skyndade mig och när jag kom in hörde jag dom stå och prata där uppe och hissen hölls uppe så dom lär ha diskuterat pölen, som så klart bildades på golvet. Jag kutade upp för trapporna med hunden i famnen och precis när jag kom upp hörde jag hissen åka ner och människorna var borta. Jag tryckte upp den igen och hämtade moppen. Medan jag stod där hörde jag granndörren öppnas men efter några sekunder stängdes den igen så dom såg nog att jag städade upp efter mig. Ja, men så i alla fall, jag har fått tre alternativ av min veterinär och jag kommer nog göra det tredje av dom, kastrera. Han ska ju ändå inte gå i avel och jag anser faktiskt att om man har en hund, renrasig eller blandras, hane eller tik, som inte ska avlas på kan man lika gärna göra det. Man vinner inget på att ha en okastrerad hund. Om hunden i fråga dessutom har något fysiskt fel som kan spridas vidare till avkommorna är man bara bra dum i huvudet och egoistisk om man sprider dom generna. Bam har ju sitt knä och andra hundar kanske har andra saker som är fel och som inte ska spridas. 2500 kronor kostar det hos henne och det är helt okej, så jag tänker boka en tid och hoppas att lille Bam mår bättre efteråt för det är inte bara att han revirmarkerar som är ett problem. Demodex och matvägran är ett par andra och om han inte stressar upp sig över löptikar och att ha andra hanar runt sig kommer även dom sakerna bli bättre. Ibland är han ju så mager att jag är orolig att någon ska anmäla mig för vanvård, haha. Nej, det är inte roligt! Ja, men så ligger det till i alla fall.

Det blev visst ett väldigt långt inlägg, men jag hoppas att ni har läst hela för det står en del bra saker där. God kväll!

Bams nya trick, haha. Han har även lärt sig vad två plus två är.

En tuff gris

Jag har länge misstänkt att Bam inte bara är dom raserna som uppfödaren sa, han är nog lite gris också, haha. Ser ni inte likheterna? Och det är inte bara utseendet, dom låter likadant också. Bam har fått ett nytt halsband och en sak som lyser i mörkret för hans andra har gått sönder. Bilar och andra mötande saker måste ju kunna se den lilla grisen.