Oxfilé till hunden

Bam fick några bitar oxfilé och direkt förvandlades han till en riktigt utsvulten gatuhund, som alltid när det handlar om mat. Han blir helt besatt.

Nyårsafton närmar sig

Nu är det inte många dagar kvar på det här året. Jag vet inte om jag kan påstå att 2013 har varit mitt år. Det har så klart funnits bra dagar, allt är inte åt helvete hela tiden, men i det stora hela känns det som att det har varit ett ganska negativt år. Största biten står Bam för. Han och hans problem har hållit mig och veterinären sysselsatta, och plånboken tom. Trots det har jag lyckats köpa saker som jag verkligen ville ha... och saker som jag kanske inte ville ha lika mycket. Dom största sakerna har varit min iMac, min iPad, min iPhone (haha, jag är ju bara för mycket!) och kameran. Eller kamerorna. Jag tror att jag har köpt tre bara i år. Bytte i våras, och den var jag nöjd med men jag tyckte det var lite för bökigt att filma utan autofokus. Så då bytte jag till en annan som jag inte var så nöjd med. Mest för att det var riktigt svårt att filma utan vändbar skärm. Zoomen på den var i alla fall helt underbar. Jag skickade i alla fall tillbaka kameran till företaget. Den kameran som jag har nu är jag nöjd med, men... ja, det finns ett men, haha. Nej, men jag har kollat på mina gamla videor och kameran som jag köpte förra hösten är nog den jag har varit mest nöjd med. Tror jag. Så jag ska byta så fort jag kan. Det betyder alltså att kameran jag har nu är till salu. Det är en kompakt systemkamera och den enda anledningen till att jag egentligen inte är helt nöjd med den är på grund av objektivet. Eller bristen på andra objektiv kanske jag ska säga. Ibland vill jag zooma in mer (typ när Bam springer ute) och det går inte med det objektivet som jag har till den. Lite samma problem som jag hade med vårens systemkamera, kvalitén var super men jag kunde inte komma så nära ute och så var det ju som sagt ingen autofokus på den. Den jag hade då var en canon och den jag säljer nu är en sony. Suget efter en riktig systemkamera infinner sig rätt ofta, men om jag ska ha en som filmar med autofokus kommer det bli lite dyrare. Jag får se hur det blir, men som det ser ut nu kommer det bli den jag hade för ett år sedan. 

Nyårsafton snart då, ja. Jag har ju skrivit om min förra hund så många gånger så det behöver jag kanske inte gå in på så noga nu, men hon var extremt rädd den här tiden på året. Att hon ens överlevde är för mig en gåta. Bam reagerade inte alls förra året utan stod glatt i fönstret och tittade ut (vi har väldigt låga fönster). I somras blev han dock skrämd av åskan som slog ner när vi var ute så jag vet inte hur det blir i år. Han reagerar på smällarna som förekommer ute redan, eftersom folk har stora problem med att vänta till nyårsafton. På nyårsafton är man liksom beredd. Man vet när det är som värst och kan vara förberedd, men när det sker innan är det omöjligt att veta när det smäller. Så rätt som det är smäller det och då får han jäkligt bråttom in. Inne bryr han sig inte. Än. Jag hoppas att det inte blir värre. Att han kanske fortsätter få bråttom in, men att han känner sig trygg inne och kan koppla bort. Åskan kunde han inte göra det med för varje gång det åskade efter att han blev så skrämd sprang han och gömde sig på toaletten och där satt han och skakade tills det var över. Allt jag egentligen vill är att slippa ha en så rädd hund till som Jazmin var. Det var riktigt jobbigt och jag tror inte att dom som skjuter raketer inser hur illa det faktiskt kan gå. Jazmin var orädd första åren, men blev skrämd när någon sköt några meter från där vi gick. Det finns hundar som har dött på grund av hur skräckslagna dom är, men det är lugnt. Det viktigaste är ju att människorna får göra av med pengar (som dom egentligen inte har), att dom får se lite färgglatt ljussken på himlen under några få minuter. Ett tips vore kanske att åka till Norrland och hoppas på ett norrsken istället. Det skulle i alla fall jag hellre lägga pengarna på. Det är förresten inte bara djur som lider på nyårsafton. Många människor är också rädda och många skadar sig dessutom. Tanten jag städar hos packar alltid en väska med pengar och fotografi plus att hon har hinkar med vatten stående, ifall olyckan skulle vara framme och en raket sätter eld på huset. 

Jag hoppas i alla fall att mina läsare får en bra nyårsafton och så önskar jag er alla ett riktigt underbart 2014. 

Så här såg juldagen ut

Jag gjorde mig i ordning och var glad för att tomten skulle komma. 

Barnen fastnade framför tvn. 

Till slut kom tomten och Nova fick se sin mamma kyssa honom. 

Julklappar delades ut. 

Och dom öppnades. 

Vi hade mysigt med tända ljus och vissa verkade gilla julen mer än andra.