När man beställer foder på internet

Bam har bland annat haft ont i magen ett tag, och det beror inte på medicinen. Det började långt innan, men jag trodde att det skulle vara övergående. Efter att ha läst på en hel del om foder och vad hundar ska och inte ska äta har jag lärt mig väldigt mycket. Vissa saker visste jag så klart redan, men jag har lärt mig lite mer om allt. Det kommer jag berätta om lite längre fram för det här inlägget kommer handla om återförsäljare av foder. 

Jag började alltså misstänka att Bam har blivit lite överkänslig mot sitt foder då det innehåller ris. Symtomen stämde in mycket bra och därför sökte jag efter foder utan spannmål. Det där med foder är inte lätt. Alla tillverkare säger att dom är bäst och jag tror säkert också att dom kan vara det, till en del. Vissa hundar fungerar säkert toppen på A, medan andra mår så hemskt och måste äta B. Det är alltså helt individuellt vilket foder som man ska ha till sin hund och för att hitta rätt är det bara att prova sig fram. Bara för att Katrin säger till Tina att A är bäst betyder det inte att det är det. Tyvärr är många människor så lättpåverkade och köper allt som andra rekommenderar. Men nu var det ju inte det inlägget skulle handla om, haha. 

Eftersom Bam är en liten hund ville jag så klart prova fodret först. Att köpa 12 kg och det visar sig att han inte fungerar på det känns inte så kul, då den mängden räcker i ungefär 5 månader. Jag beställde smakprover från en sida där man kunde göra det, dom har fortfarande inte kommit. Då började jag leta efter en sida som säljer 4 kg istället för 12 och jag hittade den här (Fido & Felix.se, finns .dk också). Jag la min beställning den 18 april och det skulle ta 3-4 vardagar. Den 25 april hade jag fortfarande inte fått min leverans, så jag mailade dom. Dagen efter hade jag inte fått något svar, så jag valde att prova chatten som sidan erbjuder (undviker alltså telefon in i det sista) och där fick jag förklarat för mig att kontoret i Danmark var stängt eftersom det tydligen var helgdag där då. Jag frågade var min leverans höll hus, jag kunde nämligen inte själv se det då jag inte hade fått ett spårningsnummer, som sidan för övrigt påstår att man ska få. Det tog några minuter och sedan fick jag till svar att dom nog hade skickat till fel adress. Okej? Jag fick en länk och då visade det sig att mitt paket befinner sig i Jönköping. Jag frågade vad som skulle hända nu och då såg jag att den i chatten skrev ett meddelande. Det stod så länge och till slut frågade jag om det var någon kvar. Det gick en stund, men inget svar så jag gick. Hade ju både Nova och Levin här då. Jag slängde iväg ett mail till där jag förklarade vad som precis hade hänt och att jag ville ha mina pengar tillbaka. Igår fick jag svar där det stod att dom var ledsna och att jag hade fått tillbaka pengarna.

Dom gånger som vi har beställt foder har vi gjort det på Animail (tidigare Foderbilen) och det har fungerat hur bra som helst. Det har tagit ett par dagar innan maten har kommit hem. Dom säljer dock inte fodret som jag ville prova, så jag gick till en annan sida som jag har använt mig av en gång. Hemfoder. Den sidan är enligt mig lite bättre än Animail, dels för att man får bonuspoäng vid varje köp. En krona är en poäng och dom kan man använda som rabatt. På båda sidorna är frakten gratis över 500 kronor, annars kostar det 49 kronor hos Animail och 59 kronor hos Hemfoder. Jag beställde alltså från Hemfoder igår och den säcken på 12 kg kostade 479 kronor då det var 20% i erbjudande just nu. Annars är den lite dyrare, men jag har en liten hund så räknar man på det blir det inte mer än runt hundralappen per månad. Eftersom priset hamnar under fri frakt står det på Hemfoders sida hur mycket man har kvar (i mitt fall 21 kronor) och så får man lite olika förslag på vad jag kan köpa till för att komma upp i den summan. Nu handlade det ju bara om 21 kronor och jag skulle alltså tjäna på att lägga till något litet för att slippa frakten. Om summan däremot hade varit mer än dom 59 kronorna som frakten kostar hade jag ju istället förlorat på det. Det gäller att tänka till och inte bara köpa till saker hur som helst för att komma upp i fri frakt. Klockan var runt 12 igår när jag skickade iväg min beställning och för ungefär en timme sedan kom en snubbe hem med min leverens. Snabbt och pålitligt. Jag fick även ett mail med ett spårningsnummer så att jag kunde se var maten höll hus. 
 
Jag rekommenderar alltså inte att man handlar från Fido & Felix utan att man istället väljer någon av dom andra, Animail eller Hemfoder. Det kan hända att jag hade extrem otur, men efter att ha läst recensioner nu i efterhand såg jag att fler har haft samma problem. Tråkigt att det ska behöva vara så. 

Sova i en vecka

Jag är så trött att det känns som att jag skulle kunna sova i en vecka. Minst. Men än blir det ingen vila. Angelica åkte hem tidigare idag och då sprang jag in om jobbet för att höra hur länge dom har öppet imorgon. Trodde att det kanske inte skulle bli så himla mycket där, för det var det inte förra året vad jag minns, men det verkar vara lite annorlunda i år och visst det är ju bra för det blir mer pengar då, men det är trots allt Valborg och det hade varit skönt att komma hem tidigare. Inte för att jag ska festa eller något utan för att jag vill undvika dom som gör det.

På onsdag är det röd dag och då måste jag försöka filma något. När det går för lång tid mellan videorna blir jag bara stressad, men när ska jag ha hunnit filma? Först jobbade jag en hel vecka och efter det var Nova här i en vecka. Och så kom Angelica. Det är ju trevligt när det händer saker, men dels blir jag helt slut och så kommer andra saker lite i kläm. Bam till exempel. Men den här veckan har jag egentligen bara jobb två dagar, så jag ska nog finna tid för sömn, Bam och filmning. Vet inte riktigt vad jag ska göra bara. Något slags pyssel blir det i alla fall.

Igår var jag och Angelica ute och fotade en timme på kvällen. Bilderna blev inte precis superbra. Jag fick slänga typ hälften, haha. En gång i tiden var jag bra men efter ett uppehåll på ett par år (?) krävs lite övning för att få det rätt. Jag måste läsa instruktionsboken för jag förstår inte hur sjutton man ändrar inställningarna. Har tryckt på varenda knapp, men det enda jag lyckas ändra är iso och slutartid. Jag har ju knappt fotat med kameran sedan jag köpte den, den har mest använts när jag har filmat och till och med det tycker jag är lite bökigare än med min förra kamera. Men med tid och träning blir det nog lika bra som förr. Objektivet gillar jag i alla fall, även att det så klart hade varit ännu bättre med stabilisator. Jag bajsar ju tyvärr inte pengar så det fick bli det här så länge. Jag har för övrigt lite problem med min dator och jag är livrädd att den ska dö för mig. Önskar att jag hade en stor extern hårddisk som jag kunde föra över allt på, ifall att det går åt helvete. Kanske måste byta minnena också och så behöver jag uppgradera mitt operativsystem. Jag önskar verkligen att jag bajsade pengar, haha.

Jag smakade den nya Mer och den var godkänd. Angelica erbjuder sig alltid att hjälpa till när hon kommer. Himla snällt, så borde fler göra.

Veterinärens samtal

I tisdags gick jag och väntade på att veterinären skulle ringa. Hade ingen aning om när, så när jag skulle ut med Bam tog jag med mobilen. Det gör jag aldrig annars. Det blåste full storm och så klart ringde han just då. Hade lite svårt för att höra var han sa emellanåt, men jag berättade att jag tycker det verkar som att medicinen hjälper men att Bam mår illa och äter dåligt. Han tyckte att jag skulle fortsätta med medicinen eftersom det bara hade gått en vecka av tre, men om Bam får tillbaka symtomen eller går ner i vikt ska jag ringa. Och blir han inte bra efter kuren ska vi bland annat ta blodprover på den lilla stackaren för att utesluta diabetes och njur- och leverproblem.

Igår åt han inte på hela dagen. På kvällen mådde han så illa att han inte visste var han skulle bli av. Han la sig, men reste sig direkt och la sig på ett annat ställe. Så höll han på i över en timme innan han till slut somnade. Jag försökte bjuda honom av vår mat som alltid går hem annars, men inte ens det var han sugen på. Han bara vände bort huvudet. Han gick även och la sig där han aldrig brukar ligga så man såg så tydligt att han inte var okej. Utöver ett rejält illamående är han helt slut eftersom Nova har varit här hela vecka. Det tar på honom, psykiskt. Idag har vi även Levin här så det blir extra jobbigt för honom. Han har börjat dra sig undan och det är ju bra, men det blir ju ändå aldrig tillräckligt lugnt.

Mamma är i affären med Levin nu och jag och Nova tittar på Madicken. Häromdagen fick jag henne att titta på den läskiga biten som hon inte har velat se innan (när Abbe spökar), jag har alltid fått spola förbi det men jag orkade inte det, så jag peppade henne genom det och nu när det kommer säger hon "Madicken är fjaaaant"' samtidigt som hon vickar på rumpan och gör lite andra saker, haha.