Operation rensa instagram är påbörjad

Idag har jag varit himla duktig, så nu sitter jag i sängen och tar det lite lugnt innan det är dags att sätta igång med lite saker igen. Dagen började med att en liten och väldigt översexuell hund väckte mig tidigt. Han ville så klart bara ut för att någon granne sprang omkring med sin löptik (det tycker jag att dom ska sluta med!), så jag försökte ignorera honom. Det blev ingen mer sömn för mig, men jag låg i alla fall kvar en hel timme innan jag tvingade mig själv att gå upp och ta ut hundarna på en kort morgonpromenad. Efter det blev det frukost och sedan satte jag igång med en storstädning. När jag hade lite kvar började den där översexuella varelsen att vara jobbig igen, men jag städade färdigt innan jag tog ut honom på en långpromenad. Inte för att det hjälper, men något måste jag aktivera honom med. Senare ska jag träna honom så att även hjärnan får arbeta. Men inte ens det hjälper ska ni veta. Helt ofattbart att en så liten hund kan ha så stark sexdrift.

Angående rubriken då. Jag har skrivit om det flera gånger förut och ja, det är roligt när antalet följare ökar på instagram, men när det är falska spamföljare är det inte så roligt längre. Mina bilder förtjänar bättre. Därför tänkte jag nu gå igenom alla mina (nästan 900) och blockera dom som inte är riktiga. Det kommer bli en rejäl minskning, men det skiter jag ärligt talat i. Jag föredrar att ha få men riktiga följare framför många falska. Människor som gillar fina bilder är mer än välkomna att följa mig, men är man bara ute efter att göra reklam för någon tragisk hemsida har man från och med nu inget att hämta hos mig. Det blir blockering direkt! Jag har väl inga nya läsare här på bloggen, men om så skulle vara står mitt användarnamn till instagram till vänster här, eller så är det Wimsa (för om man läser bloggen via appen syns ju inte designen, haha). Rörigt, men så är det.

Demodex

För ett tag sedan började Bam få en kal fläck på huvudet och nu har den blivit större och jag började bli lite orolig att jag skulle få en Skalle-Per. Jag gjorde som jag alltid gör när det är något jag inte vet så mycket om, jag googlade. Hittade ganska snabbt det jag sökte och det verkade inte direkt allvarligt, i tidigt stadie, men jag valde ändå att ta kort på hans huvud och skicka det till min veterinär. En skallig hund är det sista jag vill ha, haha. Jag beskrev fläcken, som inte kliar eller är irriterad på något sätt. Jag berättade även att jag hade läst om demodex och undrade om jag behövde boka tid för ett besök. Idag fick jag svar.

För det mesta känns det som att veterinärer bara är ute efter att tjäna pengar. Det är ju klart att man som djurägare blir orolig när något är annorlunda och det kan lätt en veterinär utnyttja (särskilt om man kommer dit och inte vet något själv), men svaret som jag fick förvånade mig (eller egentligen inte eftersom min veterinär har bevisat flera gånger att allt inte behöver kosta eller vara så dyrt, som med Bams benträning när hon kom med en del tips på hur jag kan göra för att slippa besöka någon rehabiliteringsklinik). Hon skrev i alla fall...

"Hej Lynn

Det ser ut som om det skulle kunna vara demodex. Det är ingenting man behandlar om man bara har en fläck, utan det självläker. I samband med stress kan hundar få demodex som blossar upp, tex om grannens hund löper om han sressar upp sig för det. Dessa fläckar ger ingen klåda och blir inte röda och irriterade. Jag skulle inte vara så orolig för denna fläck som ser väldigt "snäll" ut.". 


Det gjorde liksom min dag kan man säga för när man googlar hittar man inte bara bra information utan även världens skräckexempel. Ni kan själva söka på demodex hund till exempel och få fram dom äckligaste bilderna. En liten kal och normalfärgad fläck är ingenting jämfört med hur illa det kan bli. Vissa har till och med varit tvungna att avliva sina hundar på grund av det. För att säkert veta om det är demodex utförs ett skrapprov, och ibland även blodprov som jag förstod det. Skrapet kollas upp i mikroskop där man ser om det finns kvalster. För det är precis det som demodex innebär, hårsäckskvalster. Det smittar inte hund till hund och inte heller mellan olika arter (till exempel hund till katt eller hund till människa). Så nu har ni alla blivit lite klokare genom att läsa min blogg :-)

Bilden som jag skickade.

Byggt cavaletti

För ett tag sedan köpte jag ju material till cavaletti, till Bam. Problemet var att pinnarna bara rullade ner om han råkade slå i, så sakerna har i stort sett bara legat i garderoben sedan dess. Idag tänkte jag försöka fixa det hela genom att limma dit pinnarna, men det gick inte. Tog då fram tejp istället. Det blev inte så himla snyggt, men funktionen finns ju ändå där så nu kan vi träna benmusklerna även inne. Perfekt.

Skålarna och muggarna kommer från Ikea dom är i plast och kostade 15 kronor för sex stycken. Jag valde både muggar och skålar för att få lite olika höjd på dom. Pinnarna är borst-/krattskaft, 150 centimeter långa som jag delade två gånger och fick då alltså tre bitar per skaft. Jag köpte två och dom kostade 20 kronor styck. Tejprullen är köpt på City gross för 10 kronor. Så nu har jag sex små hinder som bara gick på 80 kronor. Billigt och bra!