Kyssruta i busskuren

När jag cyklade hem från jobbet var det ljust. Så brukar det ju inte vara så jag kunde se reklamen som satt vid busshållplatserna. Det var för tandvård (haha, mycket tänder nu) och på marken fanns det här. Ganska fint ju, ja bortsett från tandvården då.

Tandläkaren är farlig

Dom flesta som läser min blogg vet nog hur rädd jag är för att gå till tandläkaren och nu idag fick jag ett nytt bevis på att det verkligen är farligt att gå hit. Det var inte alla behandlingsrum som behövde städas idag, så jag tänkte dammsuga fläktgrejset i dom fyra rummen som var använda. Klättrade upp på en stol med dammsugaren bredvid, lite trångt men det gick, och så dammsög jag. Fick typ nackspärr, men rent blev det. När jag var i det tredje rummet och skulle kliva ner från stolen gick den där grejen som håller suggrejen och instrumenten (haha, ingen förstår nog vad fan jag menar men jag vet inte vad allt heter) till anfall. Blev ett rött märke och det är fortfarande ömt. Får väl se om det blir ett blåmärke eller vad som händer. Nu ska jag fortsätta stryka innan jag cyklar hem. Tror nog att jag stannar för en milkshake. Om dom har öppet, men det borde dom väl ha?

Min haka efter tandläkarstolens framfart.

Känner mig lite lurad

Jobba idag och jag börjar bra mycket tidigare än normalt, så jag kommer hem innan det är mörkt. Skönt! Sitter och äter frukost just nu och funderar på om jag ska cykla eller ta bussen till jobbet, men det blir nog cykel. Solen skiner och man skulle kunna tro att det är varmt, men för en timme sedan när jag gick ut med Bam kände jag mig lurad. Var ganska svalt i luften, men det blir kanske varmare under dagen. Hoppas det i alla fall.

Förutom jobb idag bjuder den här veckan på jobb i Lindsdal på fredag. Annars får jag väl kanske mest ägna mig åt att packa lite smått. Tänkte även påbörja resan mot mitt ena mål, det som jag inte har berättar om än. Pratade lite med mamma om det igår och det känns som att jag inte kommer klara av det, men även om jag inte når hela vägen så kommer det vara bra gjort av mig. Så vi får se hur det går.

Åka genom biltvätten

Ligger och kollar massa videor på youtube. Eftersom jag har jobbat hela vecka och haft besök i helgen har jag inte hunnit med att kolla och därför ligger jag efter med ungefär 23 videor. Ganska mycket, men det är inga tunga saker att se, så det flyter på bra. Bam ligger och sover och det är länge sedan han sov så här mitt på dagen. Han sover ju bara om man stänger in sig på mitt rum, men jag har faktiskt annat att göra också. Även om det kan vara skönt att bara ligga och vila ibland, men inte varje dag kanske. När mamma passade honom fick hon lägga sig i min säng för trots att hon var på sitt rum med stängd dörr ville han inte sova. Knäppgök!

I en video som jag såg åkte dom för att tvätta bilen och då fick jag en så härlig känsla och mindes när jag var liten och vi åkte till biltvätten. Nu vet dom där man kan sitta kvar i medan bilen tvättas och torkas med en massa olika borstar och vad det nu mer är. Alltid när vi gjorde det pirrade det i min mage och det var det som jag nu kom att tänka på. Skulle det kännas likadant om jag åkte genom en tvätt idag eller kan sådana saker bara hända när man är liten?

Nu ska jag fortsätta titta och sedan ska jag slänga en blomma som visst har dött. Den står och stinker på bordet bredvid sängen och jag förstår ingenting. Jag har skött den enligt beskrivningen, men ändå har den skrumpnat ihop. Nåja, först ska jag ta ut Bam på en liten runda för han vaknade nu. Senare kanske jag berättar om ett mål som jag har satt upp för mig själv. Det kommer bli tufft, men jag tänker försöka.

Ett näbbdjur

Idag skiner solen så senare blir det en promenad med Bam. Imorgon är det ju dags att jobba igen, för sista gången, och efter det kan Bams promenader bli som förut. Jocke ska åka hem idag, men hur vet vi inte än men det löser sig säkert. Nu ska jag äta frukost, men tänkte visa er en rolig bild som jag tog på Bam igår när han låg och sov med en toffel som han fick av mig. Näbbdjuret Bam liksom, haha.

 

Chips med smak av varma mackor

För ett tag sedan fotade jag en påse chips som smakade cheeseburgare. Jag tror dock inte att jag hann blogga om det för alla mina bilder försvann ju. Idag när vi var på city gross såg jag dom här chipsen och jag undrade om det inte finns någon gräns för hur man kan smaksätta saker. Varma mackor? Någon som har provat dom? Goda? Det är alltså grillad ost och skinka som är smaken ifall det inte syns på bilden. Salta chips med smak av kladdkaka kanske vore något? Haha. Jag har förresten inte smakat cheeseburgarchipsen, men Jocke säger att man rapar som efter ett Burger kingmål när man har ätit dom :-P

Det här är behagligt

Dagen var lugn ungefär till 13 när mamma och Kevin kom hem. Det enda jag hade gjort var lagat punkteringen på mammas cykel för Jocke ville inte gå till Hansa city. Han tyckte väl att promenaden i natt var tillräckligt mycket motion för ett bra tag framöver. När vi skulle iväg hade det börjat regna och då gnällde han över det trots att jag erbjöd honom regnkläder. Vi trampade på och då gnällde han över hastigheten. Min hastighet och då var det inte för att jag var långsam utan raka motsatsen. Jag såg flera sniglar glida förbi honom och det enda han sa var "det här är behagligt". Det ska inte vara behagligt att cykla när man är ung och frisk. Trampa på för tusan så man får ut något av det. Ingen mening med att glida runt som en halvdöd pensionär, haha.

Jocke, ungefär halvvägs till Hansa city.

Inte som planerat

Igår var det bestämt att Jocke skulle komma, men eftersom Sara hade skrivit på sin blogg att han och Nova var magsjuka sa mamma att han fick komma nästa vecka istället. Han kom ändå och då sa jag att han kunde hämta mig efter jobbet. Jag var färdig tidigt, men han var upptagen då och kom då vi egentligen hade bestämt. När han svängde upp mot dörren till jobbet sa jag att han hade polisen efter sig. Dom klev ur bussen och efter en bra stund kom dom fram till att han inte fick köra den av olika anledningar. Jag berättade att jag har traktorkort och frågade om man inte får köra då, men det var han osäker på så han gick och frågade sin kollega som sa nej. Lite senare kom nejsägaren tillbaka och frågade när jag tog det och det var ju -99 eller -00. Då sa han att dom hade googlat (haha!) och fått reda på att om man hade tagit kortet innan -09 fick man köra eu-moped, men tyvärr hjälpte det inte oss då mopeden saknade skylt. Så vi fick ändå gå hem. Vi gick lite mer än halvvägs med den där mopeden och alla vi mötte trodde att den var sönder och hade skitkul åt det. När vi var i villaområdet guidade jag Jocke hem via massa småvägar i skogen och på så vis kom vi hem snabbare. Han gnällde ju så över att behöva gå, haha. Tur för honom att jag varit ute mycket med kameran och så för annars hade jag ju inte vetat om alla vägarna.

Mamma och Kevin är på SYAB (gymnasiet som Kevin ska gå på) för dom har öppet hus idag och när dom är på väg hem ska jag och Jocke till Hansa city. Utan moped, haha. Han får ta min cykel och jag får gå bredvid. Han fick loss skruven på mammas cykel så nu kan jag laga punkteringen på den, men det tänker jag inte göra idag. Nu blir det dusch för min del och här kommer en bild från igår. Den ena polisen var himla trevlig, han stod och pratade med mig medan dom andra satt i bussen med Jocke, men en av dom andra hade en jäkla attityd. Kändes typ som att om man inte svarade som han ville riskerade man att få pepparspray i ögonen. Lite onödigt faktiskt då vi inte var våldsamma på något sätt, haha.

Äntligen öppnar dom

Igår gick det mycket bättre att jobba, så jag tänker aldrig mer använda det där superstarka medlet. Och inte hade jag fått sparken heller för att jag gick hem, haha. Strök hur länge som helst igår och har ändå massa kvar att göra idag, men det är bra. Eller hur? Blir pengar ju. Har inte hunnit lägga in timmarna än, men tänkte göra det i helgen. Jobbar ju på måndag också och den dagen tillhör också april så det är ingen brådska egentligen med att fylla i. Men skönt att ha det gjort. Blir så mycket siffror och skit att hålla reda på annars.

Sista jobbdagen innan helgen och jag kan förstå varför alla som jobbar längtar till den. Ska bli skönt att slippa cykla hem mitt i natten, men det är väl också enda anledningen till att jag tycker så. Är ganska roligt att jobba, även om det är väldigt stressigt jämt. Igår gick det fruktansvärt fort hem. Tog mindre än en kvart. Varför? Ja, första biten genom stan var lite otäck för det var en del folk ute, både som promenerade och som åkte bil. Klockan var halv ett och det var torsdag. Det brukar vara helt öde. När jag var nästan halvvägs stod en kille i en busskur och just den biten finns inga hus utan bara skog typ så där skulle ingen höra mig skrika. Han stod bara där, men det som skrämde mig var att inte veta varför. Går liksom inga som helst bussar den tiden på dygnet. Inte en torsdag i alla fall. Trampade på utav bara helvete och när jag väl kom fram till villorna tog jag det lite lugnare. Hämtade andan och vilade benen. Nästan hemma är det en ganska mörk väg och då var klockan tjugo i ungefär. Mötte då två killar som var ute och gick. Helskumt! Cyklade så fort jag kunde till där vår gatas gårdar börjar och sedan var jag ju hemma. Har nog aldrig cyklat så fort någon gång. Bam kom och mötte mig i trappan. Tjutandes som vanligt, haha. Idag är han jättegosig och vill bli klappad på och buren hela tiden och det hör inte till vanligheterna. Han vill nog att jag ska vara hemma och ägna lite mer tid åt honom och så blir det i helgen.

Nu tänkte jag avsluta det här inlägget, men kom på att jag inte hade berättat om rubriken så jag får ta det lite fort. Läste nu på morgonen att ÖB (ja, eller ÖoB om man ska vara superkorrekt) ska öppna här i Kalmar och det är på tiden. Vi har pratat om det i flera år och nu äntligen. Redan i juli öppnar dom.