Mina söta kolagömmor



Muffins cirka 12 stycken

2 ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
75 gram smör

Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt mjöl och bakpulver och till sist mjölken och det avsvalnade smöret. Sedan hade jag i hackad choklad (min chokladpizza, haha). Hur mycket? Ingen aning, så hacka i det du själv vill. Egentligen avskyr jag att ha i saker i muffins för allt bara sjunker till botten. Men i alla fall. Fördela smeten i dubbla papperformar eller i en muffinsplåt. När det var gjort strödde jag över chokladsmulor, som faktiskt låg kvar på toppen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Ugnen ska stå på 200 grader.

När muffinsen kom ut ur ugnen gjorde jag försiktigt ett hål i mitten med skaftet på en tesked (var noga med att inte komma hela vägen ner) och så sprutade jag ner en klick kolasås.

När kakorna har blivit kalla är det dags för glasyren och den har jag inte något recept på alls, men jag använde resten av pizzan (haha) som jag lät smälta och sedan blandade jag det med florsocker och mjölk till jag hade rätt konsistens. Lägg på muffinsen, färdigt! Jag strödde lite florsocker på toppen också för jag tyckte dom såg så tråkiga ut. Det gjorde väl kanske ingen större skillnad, men ja...

Himla goda, men väldigt söta! Godast var det när man kom in till mitten och upptäckte kolasåsen. En riktig överraskning!

Heldöva kärringar som grannar

Ja, vid det här laget känner väl dom flesta till mina grannar. Annars är det ju bara att börja läsa i arkivet. Sedan några dagar tillbaka har dom övergett den här låten för den här och jag vet inte vilket som är värst. Att behöva lyssna på en jäkla makaronlåt i flera timmar, flera gånger i veckan eller att höra den andra. Om jag verkligen måste välja så föredrar jag nog den första låten, men helst vill jag inte lyssna på någon av dom. Och särskilt inte så mycket som jag behöver göra nu. Jag vill inte heller lyssna på barnen som hoppar i golvet som om dom hade betalt för det. Dom väger säkert max 30 kilo, men det låter som att det är bufflar som hoppar. Hatar dom! Men angående musiken, om jag hade en stationär dator skulle jag ha kopplat in mitt ljud (som förhoppningsvis fungerar) och så skulle dom fått höra på annat. Tyvärr blir ju grannarna under också drabbade då, men det skulle jag skita i. Fan alltså, när jag flyttar ska jag enbart ha heldöva kärringar som grannar. Alternativt bosätta mig i skogen, men det är jag rädd för så... kärringarna får det bli.

Snart blir det en riktigt varm dusch för det är det enda som dämpar smärtan lite. Visserligen bara för en kort stund, men den stunden behöver jag kan jag säga. Funderar på att baka något också, men jag vet inte vad. Något med choklad i alla fall.

Städa på en torsdag

Städar som sagt idag. Lär inte bli färdig, men då får jag fortsätta till helgen för imorgon kommer Tyra och så ska vi tvätta. Är liksom bara på mitt rum nu och jag började väl vid 10-tiden. Har plockat ner en massa små glasfigurer som jag har haft i ett skåp, så nu slipper jag dom. Inte för att dom var i vägen på något sätt haha men ändå skönt att få bort dom. Ställde in min Johnny Depp-bok där istället. Den måste vårdas ömt!

Mina händer ser ut som... att något skabb angripit dom. Fula som fan! Dom är så torra att dom börjar bli såriga och ändå smörjer jag dom flera gånger om dagen. Imorgon är det ju åter igen dags för en roaccutanuppdatering och jag får se hur lång den blir. Med tanke på hur drygt det är att ladda upp långa klipp kommer jag nog försöka hålla mig under fem minuter i fortsättningen. Men jag får se...

Angående klipp och så, har ni tittat på det jag laddade upp i natt? Jag kan inte göra det. Jag hade precis lyckats få den där jäkla skandallåten ur huvudet (den som Jocke mimar och eh dansar till) när jag skulle sova, men på något konstigt sätt kom den tillbaka och varje gång jag ser mitt klipp kommer den tillbaka igen. Så jag ska aldrig mer titta på det, haha. Spelar liksom ingen roll hur många andra låtar jag försöker nynna på, det är den som dominerar och jag tycker inte ens om den. Men det är väl som det brukar vara då. Saker man inte gillar (eller inte bör gilla) håller sig fast för glatta livet.

Nu ska jag fortsätta städa. Får se hur mycket jag orkar, men jag kanske bara dammar idag och så tar jag resten till helgen.