Varit duktiga

Ja, vi är ju som sagt i Orrefors och där håller dom på med en hel del renovering eller vad man ska säga. Så jag och Jocke skulle beskära syrenerna som står i en hög i ena hörnet och det slutade med att allt utom en sak rök, haha. Men det blev bra och det är ju huvudsaken. Nu ska vi titta på film och imorgon ska vi väl fortsätta och så ska vi till Nybro.

Ut på äventyr

God morgon! Nästan uppe med tuppen idag. Jobbigt! Hade planerat att åka senare så att jag fick sova lite eftersom jag inte sover så bra i Nybro, men då hade jag fått komma ikväll någon gång om jag skulle ha skjuts. Antar att vi tillbringar tiden i Orrefors då. Sitter i alla fall på tåget nu. Det går nog snart och sedan får man väl se vad vi hittar på. Alltså, fy vilka stora porer jag har! Inte bra med spegel på telefonen för jag ser dom hela tiden. När min roaccutankur är slut (på måndag) ska jag börja räkna ner för ett halvår efter det tänker jag gå och göra en äckligt dyr ansiktsbehandling som jämnar ut rynkor, ärr och stora porer. Och så gjorde den något mer som jag inte minns just nu.

Plockat nypon

Tisdag idag och jag har varit ute och plockat nypon och det tänker jag inte göra fler gånger. Själva plockningen var inte speciellt hemsk, men rensningen av dom. Puh! Dessutom var dom flesta typ ruttna och det hade jag aldrig kunnat gissa. Utsidan var hur fin som helst och dom var lagom mjuka. Dom som inte var ruttna var hårdare, så jag kanske var för sent ute? Vad vet jag. Jag hittade två olika sorter och den ena sorten var mindre och även dom var finare än dom andra, så jag vet inte riktigt. Jag har aldrig plockat nypon tidigare men säsongen är tydligen augusti till september. Meningen är att jag ska torka dom och sedan mala ner dom och ha till frukosten på müslin eller så. Får väl se hur det blir när det är färdigt, men med tanke på hur drygt det var kommer jag äta upp allt hur äckligt det än är. Får nog ägna mig åt att plocka dom andra bären som jag har planerat att plocka för det är ingen direkt rensning där plus att dom finns i överflöd. Berättar vad när jag har plockat... kanske inte ens tycker om dom, men det tänker jag strunta i, haha. Får väl svälja dom hela i värsta fall.

Handla åt andra är inte så lätt

Jobbat idag, igen. Men med lite andra saker än förra veckan. Idag har jag städat (just det är inte så stor skillnad från förra veckan), klippt gräs och handlat och det är inte alls lätt att handla åt andra. För det första hade jag svårt att se vad det stod på lappen och det trots att hon gick igenom med mig innan vad hon skulle ha. Sedan hade jag problem att hitta varorna för det var saker som jag aldrig handlar och då är det inte så lätt att veta var det finns. Men det är roligt att göra något annat och inte bara gå och dryga med städning och så vidare. Och städa behöver jag göra här hemma också, men det får jag göra på söndag eller något.

Imorgon har jag tänkt gå ut och plocka lite ätbara saker. Jag berättar vad senare när allt är färdigt. Och på onsdag planerar jag att åka till Nybro. Stannar där några dagar och till helgen om det är fint väder blir det Ölands djurpark. Det är väl ungefär det som händer den här veckan.

Marlene var här förut och hämtade nycklarna till jobbet och då fick jag en liten present från Grekland. Supersnällt ju! :-) Visar vad så fort jag har tagit kort på det. Nu blir det pill med en bloggdesign till Sara.

En till vecka har gått och den såg ut ungefär så här (2)

Okej, här kommer fortsättningen.

En dag på jobbet upptäckte jag att mitt öga inte mådde så bra och en annan dag hade vi en liten bit av himlen på balkongen. Det var fint.

Jag köpte en stor Gardenia för att dom doftar så underbart och så kom Nova på besök (med sin mamma och pappa). Hon gjorde "f*ck you, faster!" mot en bild på mig och så spanade hon på grannarna innan hon smakade på blommorna. Om dom var goda? Ingen aning.

Min frukost nu för tiden är förresten fil med kanel och en god müsli. Nova busade lite med sin farmor när vi fikade och så gosade hon med Rocco en stund efter att hon hade sovit i min säng.

"Var är Nova?" innan jag tog upp henne ur sängen. Då tände hon lampan och blev så glad att hon applåderade sig själv, haha. Sedan undrade jag var farmor var och efter att vi hade hittat henne tog Nova hand om Rocco lite. Han är halt så hon fick både blåsa på honom och klappa honom. Mysigt tyckte han, trots att han ser smått skeptisk ut.

Han fick en klapp för att han lyckades ta sig fram till vattenskålen (han har verkligen jätteont i ena benet så han vill nästan inte gå). Nova tittade noga på och sedan tyckte hon att kattens leksak också skulle dricka. När den var otörstig funderade hon på om hon själv skulle ta sig en slurk. Och det var den veckan det.

En till vecka har gått och den såg ut ungefär så här (1)

Det var ganska mycket jobb och så fyndade jag några långa saker med lampor i som var himla svåra att få hem. Olga lekte superhamster så jag kände att jag var tvungen att göra henne blind med ifånblixten igen.

Det var fint när solen gick ner och därför fikade jag i parken innan jobbet. Det blev även nattfika på balkongen tillsammans med mamma när jag kom hem (ja, jag blundar men man blir som sagt blind av blixten).

Sedan var det dags att ta bussen till sjukhuset och eftersom jag fick ett "tråkigt" besked köpte jag rosor i trä för att muntra upp mig. Det hjälpte inte så mycket för dom var dyra, men himla fina.

Jag försökte hitta någon annorlunda present på nätet och på väg till jobbet såg jag en ganska tam duva.
Finfina blommor i köket gav höstkänsla och så blev det mer fika.

Rocco såg valpig ut och Tiger lekte lite, men annars njöt han mest av livet... så som bara en katt kan göra.


Jag känner att det här blir lite för långt, så resten av bilderna kommer imorgon.

Min hjärna är trög

Idag får vi besök. Dom dyker väl upp om en timme ungefär, så jag sitter och äter en hyfsat nyttig frukost nu. Igår tittade jag på den nya Pirates-filmen och den var lika rolig som dom andra. Johnny är ju bara så himla bäst i den rollen. Ja, i alla roller egentligen. Lite senare var det reprisen av Doobidoo och då skrattade jag så att jag fick ont i magen åt Caroline af Ugglas. Någon gång under allt det här lös det upp som bara den ute på gatan och jag undrade vem som stod där och fotade, haha. Efter ett tag hörde jag muller också och först då fattade jag att det åskade. Blixtrade mycket och länge. Himla tätt mellan dom var det och har jag orkat fota hade jag nog lyckats fånga dom på bild. Men för att gå vidare med min tröga hjärna kan jag ju berätta vad som hände tidigt idag. Jag hörde något surra och tänkte "men åh, varför har jag ställt klockan idag då?!". Skulle stänga av den när jag såg att klockan bara var runt 7 och att det inte alls var min utan det var från grannarna över oss. Så störigt!