Förkyld

Haft ont i halsen några dagar ju och igår blev jag snorig också. Idag är det värre. Kom inte ett ljud från mig när jag skulle prata med Enya, haha. Nu kan jag dock prata. Solen skiner idag, så jag kanske går ut en stund innan jag ska åka hem. Då kommer det bilder också. Tycker inte om att ha så här många textinlägg utan bilder eftersom det är en fotoblogg. Men jag får väl ta igen det senare.

Har ätit ett par mackor, men jag har ont i tänderna så jag får nog ta det lite lugnt med maten idag. Fick ont efter att jag åt pizzan igår. Nej, nu ska jag fortsätta titta på Jims värld. Skriver mer ikväll och då kommer även lite bilder. Adjö!

Varit på äventyr

Nu är vi hemma. Har varit på äventyr i Nybro hela dagen. Jag tänkte bara uppdatera lite snabbt, sitter vid Jockes dator och trots att den också är en mini som min är det svårt att skriva på den. Han påstår att det är för att det är mörkt här och att jag kan tända lampan bakom mig, men vad vet han haha.

Vi har varit i lite affärer och hos farmor som hade bakat bullar. Vilken tur vi hade, hennes bullar är dom godaste. Farmor bara tjatar om den där rödvinssåsen, haha. Jag tog några bilder på henne och Nova, men dom kommer när jag är hemma hos mig igen imorgon.

Nu skiter jag i det här, hade tänkt ladda upp fler djurparksbilder, men jag orkar ju inte starta min dator nu. Vi ska äta pizza och så nu.

Inte hemma

God morgon!
Vaknat upp efter en hyfsad natt nere i en källare i Orrefors. Jag har haft en elkamin här inne och det är tur för annars hade jag frusit ihjäl tror jag. Har startat den lite då och då för att få upp värmen. Åkte med Jocke hem igår och jag stannar väl här till imorgon tror jag. Skulle ju till banken idag egentligen, men mamma var snäll och lovade att ta det istället.

Jag har alltså sovit i källaren och jag har ingen aning om hur vädret ser ut för dom har målat dom små fönsterna här inne svarta. Vet inte om dom andra är uppe eftersom dom sover två våningar upp. Jag skulle egentligen haft Ayla här nere, men Sara ska tydligen upp och väcka sin bror så han inte kommer för sent till jobbet och då ville hon ha med henne dit så jag sa att då kan Ayla sova där uppe istället. Jag fick en ficklampa i alla fall, haha. Mörkrädd som jag är.

Jag fotade lite igår, men receptet och så kommer inte upp förrän jag kommer hem. Nu ska jag kika runt lite innan jag går upp och äter något. Får se vad vi hittar på idag. Brukar inte vara allt för mycket. Kanske kan få folket att gå ut en stund om vädret är hyfsat, så att jag kan fota hösten i Orrefors.

Steker köttbullar

Hemgjorda köttbullar är lätt det godaste, men hur drygt är det inte att stå och rulla flera kilo färs? Jag gör mina köttbullar stora, för då slipper man rulla så många, haha. Har parmesan och chili i och dom blev faktiskt goda. Nästa gång ska jag nog dock ha mer ost i för chilin tog över lite.

Jocke skrev till mig när jag var på väg till jobbet att han kommer, så han är på väg nu. Nova också :-) och säkert hundarna också. Det blir i så fall första gången som Enya är här och jag håller tummarna för att det går bra. Oskar är också här. Han, mamma och Kevin är i tvättstugan just nu och jag måste gå och vända på köttbullarna. Jag tar nog några kort på Nova senare och även på pajen som vi ska ha till efterrätt.

Jag fick förresten en liten present av tanten. En liten ask i glas som är formad som ett hjärta och så låg det lite pengar där i. Fick även ett kuvert med posten av farmor som även det innehöll lite pengar. Av Kevin (tror jag, haha) fick jag en chokladkaka. Det var den dieten det, haha.

Grattis till...

För ett år sedan skrev jag det här. Tyvärr fungerar inte den första länken, men det är fina Bam Margera.

Jag ska jobba 11-14 och när jag kommer hem ska jag laga mat. Köttbullar på ett nytt sätt och spagetti till det. Till efterrätt blir det pajen som jag gjorde igår. Hade hoppats att Jocke skulle komma idag, men dom har tydligen bara en bil. Min hals gör fortfarande ont och jag låter lite konstig när jag pratar. Det blåser lika mycket idag, så det ska bli intressant att se hur det går att cykla. Det här är jag rädd för att det ska hända här, att trädet utanför mitt fönster välter mot huset. Usch, vad det blåser! Nähä, göra mig i ordning nu.

Bakat

I stan gick det sådär. Jag glömde min gamla internetdosa och dom får tydligen inte ge ut någon ny om man inte lämnar in den gamla, bara om man betalar 250 kronor för den nya. Men jag lovade att jag skulle komma in med den imorgon, så hon gjorde ett undantag. Snällt, men när jag gick därifrån kom jag på att jag ska jobba och så fyller jag ju år, så jag får nog lämna den på onsdag istället. Så det blir stan på onsdag också alltså.

Jag har precis bakat en kolapaj. Det var första gången jag gjorde det receptet och först såg det rätt kört ut, men sedan blev allt som det skulle. Det är alltid lite svårt att göra något första gången för man vet inte hur saker och ting ska bete sig. Recept och bilder kommer imorgon :-)

Kookaburra

Tyvärr ingen jättebra bild.
Det var mörkt på grund av skuggan och så var det ju saker i vägen.
här låter dom.

Stan idag

Vaknade i natt någon gång och hade ont i halsen. Hörde hur det blåste utanför fönstret och somnade om några timmar tills katten började sjunga för att mamma gick ut med Rocco. Vid den tiden är inte katten värd mycket kan jag säga. Inte när han gör så. Lyckades somna om igen och gick upp vid 9. Jag har fortfarande ont i halsen och jag skyller det på... blåsten, haha.

Idag måste jag in till stan, men det får bli buss eftersom det blåser så mycket. Ska till banken och sedan ska jag köpa lite ingredienser till pajen som jag ska göra imorgon när jag fyller år. Får bara hoppas att den är god.