Hundbiten

Nu har dom åkt hem och det blev inte alls som jag hade tänkt. Jag trodde att Jazmin skulle vara den som ställde till bråk eftersom det är så det brukar vara, men dom hann inte ens komma innanför dörren innan Puffen blev helt galen. Jocke hade sagt att han är hur snäll och gullig som helst, men det enda vi såg var ett monster. Jag skulle sätta honom på plats (Jocke tycker inte om att göra det för han vill aldrig bli kopplad till något dåligt) för en sådan hund vill vi inte ha här och då blev jag biten. Först bara ytligt i tummen (som skakade ihjäl sig senare och hettade värre än värst) och sedan högg han mig i handleden. Där hände inte så mycket som tur var, men sedan blev pekfingret offer för Puffens jävla huggtänder och där har jag nu två hål. Man kan ju inte släppa heller när han håller på att bita för då lär han sig det, så det är bara att stå ut och jag har ingenting emot att bli biten egentligen men det gör ju så förbannat ont. Puffen fick sitta i bur när vi åt och sedan tog vi ut dom. Jag gick först med Jazmin och Jocke gick en annan väg med Puffen. Sedan passerade vi bara varandra ett par gånger. Puffen lät som det monster han försökte vara, men efter ett tag lugnade han ner sig så att dom kunde hälsa på varandra. Efter det lekte dom lite här inne efter att Jazmin hade försökt få igång honom en stund. Får väl se hur det går nästa gång dom träffas, men det borde inte vara några problem. Då får jag väl säga till honom igen.


Puffen är en dansk-svensk gårdshund på ett år. Dom fick honom igår så dom har inte direkt lärt känna honom. Han var lite svår med ligg, men efter en stunds träning med mig la han sig direkt. Jocke tog kort när jag hade lagt alla hundar. Det är Jazmin till vänster om mig. Sedan är det från vänster Ayla, Rocco och Puffen. Lynn som talar med hundar, ni vet haha.

Man blir så arg

Skulle titta på ett videoklipp som jag såg igår. Höjde ljudet, men hörde knappt. Jag vet att jag lyssnade utan lurar igår och det hördes väldigt bra, men jag provade att sätta på dom för att se om det var det som var felet. Det var det inte. Då började jag bli lite smått rädd. Trodde att jag skulle behöva hålla en begravning för datorns ljud. Jag gick in i alla mappar och program jag kunde tänka på som har med ljud att göra, men allt var på max. Skumt! Då kom jag på att jag hade grejat med min webcam igår och sänkt ljudet för mikrofonen. Gick in där och innan jag ens hann ändra något blev det skithögt i lurarna. Helvete vad rädd jag blev! Tur i alla fall att allt fungerar som det ska.

Sitter och tittar lite på Djurpolisen i Houston. Det är så man mår dåligt! Hur kan folk bara behandla sina djur så illa. En del har alldeles för många djur. Varför skaffar man fler djur än man klarar av att ta hand om? Ge dom få man har mer kärlek istället. Men det finns ju folk som bara ska ha massa hela tiden utan att tänka på andra. Tyvärr. Och då är det ju djuren som blir lidande till slut. Och nu menar jag inte bara på TV utan överallt. Jag har varit med om att djur dör för att dom inte får tillräckligt med omsorg och så skylls det på helt andra saker. Det är förbannat tragiskt! Väx upp och ta ansvar istället! Djur är levande varelser som kräver minst lika mycket som en människa. Skulle du strunta i att ge ditt barn mat och vatten? Tror inte det...

Idag kommer det folk hit på middag. Jocke, Sara, Nova och alla deras djur. I alla fall två av dom. Hundarna (Jocke fick en ny hund igår). Ska ju bli intressant. Vi sa att dom bara får ta med sig en åt gången, men tydligen är det inte så lätt att respektera andras regler. Det är inte så att vi bestämmer det för att vara elaka utan för att vi vill undvika att det händer något tråkigt. Jazmin är sur som en citron och vaktar Olgas bur, till och med Tiger som bor här måste hålla sig på sin plats för annars smäller det. Katten blir jätterädd och gömmer sig när bara en av deras hundarna är här, så varför då utsätta honom för något så stressande som två. Hade deras hundar bara lagt sig när dom kommer hade det inte varit något, men så är det nästan aldrig. Det tar tid innan Ayla lugnar ner sig. Den nya vet vi ju inte så mycket om än, men att det är en hane säger rätt mycket då Jazmin har en förmåga att hugga hanar om dom inte förstår vad hon säger. Jag säger inte att våra hundar är änglar för det är dom inte, men regler är ändå regler. Men ja... det är väl som det är. Folk kommer alltid ha svårt att lyssna. Tror förresten att Kevin också kommer idag. Han har varit hos pappa på sportlovet, men han kommer nog inte förrän ikväll för han får ju ta tåget från Nybro.

Hon väger väldigt lite


Fick för mig att väga Olga förut. Borde gjort det när hon kom, men jag har inte haft en tanke på det. Satte henne i ett litet glas på vågen och den visade inte många gram. 21-23 (hon satt inte still) gram. Vilken liten hamster. Nu vet jag i alla fall hur mycket hon väger, så då kan jag ha koll på om hon blir tjock eller går ner i vikt. Anledningen till att jag vägde henne idag var för att jag tycker hon ser mindre ut nu än när jag köpte henne.